AD

Πίνετε καθημερινά ροφήματα με ζάχαρη ή γλυκαντικά; Αυτός είναι ο κίνδυνος για την καρδιά σας !

Εάν είστε συνήθης καταναλωτής ροφημάτων που περιέχουν ζάχαρη ή/και τεχνητά γλυκαντικά, πρέπει να είστε προσεκτικοί. Μια πρόσφατη έρευνα ανέδειξε μια συσχέτιση μεταξύ αυτής της συνήθειας και του υψηλότερου κινδύνου εμφάνισης κολπικής μαρμαρυγής, που αποτελεί μία από τις πιο συχνές καρδιακές αρρυθμίες.

Η μελέτη κατέληξε σε σημαντικά ευρήματα, υπογραμμίζοντας ότι εκείνοι που καταναλώνουν περισσότερα από δύο λίτρα αναψυκτικών ή ροφημάτων με γλυκαντικά εβδομαδιαίως έχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης κολπικής μαρμαρυγής. Αντίθετα, η κατανάλωση ενός λίτρου ή λιγότερου φυσικού χυμού χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή γλυκαντικών συσχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο αυτής της καρδιακής αρρυθμίας.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτά τα ευρήματα αντιπροσωπεύουν μια συσχέτιση και όχι μια αιτία-αποτέλεσμα σχέση. Οι επιστήμονες τονίζουν την ανάγκη για περαιτέρω έρευνα για να κατανοηθεί καλύτερα η φύση αυτής της σύνδεσης. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι προηγούμενες μελέτες έχουν συσχετίσει την κατανάλωση ροφημάτων με ζάχαρη με παχυσαρκία και διαβήτη τύπου 2.

Αν και αυτά τα ευρήματα παρέχουν σημαντικές ενδείξεις, πάντα είναι σημαντικό να συμβουλεύεστε τον ιατρό σας για τις ατομικές σας ανάγκες υγείας και διατροφής.

Τα αποτελέσματα αυτής της πρόσφατης έρευνας, που δημοσιεύθηκε στην ιατρική επιθεώρηση Circulation: Arrhythmia and Electrophysiology, αναδεικνύουν τη σημασία της επιλογής των ροφημάτων στην καθημερινή διατροφή μας. Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι η μείωση της κατανάλωσης ροφημάτων με ζάχαρη και τεχνητά γλυκαντικά μπορεί να συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο καρδιακών αρρυθμιών.

Η έρευνα αυτή παρακολούθησε εκατοντάδες χιλιάδες εθελοντές για δέκα χρόνια, παρακολουθώντας τις διατροφικές τους συνήθειες και την εξέλιξη της καρδιακής τους υγείας. Η διαπίστωση ότι η κατανάλωση ροφημάτων με προσθήκη ζάχαρης ή γλυκαντικών συσχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο κολπικής μαρμαρυγής ανοίγει νέους ορίζοντες στην κατανόηση της σχέσης μεταξύ διατροφής και καρδιακής υγείας.

Παρ’ όλα αυτά, η προσοχή παραμένει καίρια, καθώς οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι πρόκειται για συσχέτιση και όχι αιτία-αποτέλεσμα. Απαιτείται περαιτέρω έρευνα για να ανακαλύψουμε τη φύση αυτής της συσχέτισης και να εξετάσουμε πιο λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο η διατροφή μας επηρεάζει την καρδιακή μας λειτουργία.

 

Ποια ροφήματα εξετάστηκαν Στα ροφήματα με ζάχαρη ή τεχνητά γλυκαντικά ανήκουν: Αναψυκτικά (συμβατικά και λάιτ) Φρουτοχυμοί με προσθήκη ζάχαρης (π.χ. φρουτοποτά, νέκταρ κ.λπ.) Ενεργειακά και αθλητικά ροφήματα Τσάι με προσθήκη ζάχαρης ή με τεχνητά γλυκαντικά Καφές με ζάχαρη ή τεχνητά γλυκαντικά Η μελέτη έδειξε ακόμα πως ο κίνδυνος κολπικής μαρμαρυγής ήταν μειωμένος κατά 8% στους εθελοντές που έπιναν κάθε εβδομάδα 1 λίτρο ή λιγότερο φρουτοχυμό χωρίς ζάχαρη ή γλυκαντικά.
Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μάτια Ερμητικά Κλειστά | Το κύκνειο άσμα του Stanley Kubrick

Στις 26 Ιουλίου 1928 γεννήθηκε ο μεγάλος Kubrick. 72 χρόνια αργότερα, όταν έκλεισε για πάντα τα μάτια του, όσοι αναλύουν τους συμβολισμούς της τελευταίας ταινίας αναρωτιούνται για το κατά πόσο ο θάνατος του ήταν συμπτωματικός.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εβίτα Περόν | Διεκδίκησα περισσότερα δικαιώματα για τις γυναίκες, επειδή ήξερα τί αναγκάζονται να υποφέρουν

Από νόθο παιδί και ταπεινωμένη στάρλετ σε Πρώτη Κυρία της Αργεντινής. Αγαπήθηκε και μισήθηκε με τόση φρενίτιδα που άγγιξε εν ζωή το μύθο. Έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουλίου του 1952.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τζέρι Χολ & Μικ Τζάγκερ | Ο θυελλώδης έρωτας & η Αντζελίνα Τζολί- `πέτρα του σκανδάλου`

O αυθεντικός σταρ είναι γνωστό ότι ήταν ανέκαθεν ασυγκράτητος & ότι είχε πολλές ερωμένες… Υπήρξε όμως μία που τον προκαλούσε να την κυνηγάει… Με αφορμή τα 81 χρόνια από τη γέννησή του, στις 26 Ιουλίου του 1943, ας θυμηθούμε μια παλιά ιστορία…

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >