AD

Nadia Murad | Η πρώτη Ιρακινή γυναίκα που έλαβε το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης

Ένα Πρότυπο Ανθρωπιστικού Αγώνα. Η Nadia Murad, επιζήσασα της γενοκτονίας από το ISIS, έχει εμπνεύσει τον κόσμο με τον ανθρωπιστικό της αγώνα, λαμβάνοντας το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης για τον ανεκτίμητο ρόλο της στην υπεράσπιση των θυμάτων της σεξουαλικής βίας. 

 

H ηρωίδα και ακτιβίστρια,  Nadia Murad, αναδείχθηκε ως ένα από τα σημαντικότερα πρόσωπα της σύγχρονης κοινωνίας, με τη ζωή της να αποτελεί μια σειρά επώδυνων δοκιμασιών και την αποφασιστική της πάλη κατά της αδικίας και της βίας να εμπνέουν εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως.

Η Nadia γεννήθηκε το 1993 στο χωριό Κοτάντα του Σιντζάρ, στο βόρειο τμήμα του Ιράκ. Σε μια κοινότητα η οποία αντιμετώπιζε ήδη δυσκολίες και συγκρούσεις, η Ναντία βίωσε τη φρίκη της γενοκτονίας όταν το 2014, οι ISIS κατέλαβαν τον τόπο της. Συνοδευόμενη από την ανατριχιαστική ανθρώπινη εμπορία, η ίδια κακοποιήθηκε και υποχρεώθηκε σε σκληρή δουλεία, καθώς και σε άλλες απάνθρωπες πρακτικές.

Nadia Murad Speaks at the United Nations on Sexual Violence in Conflict — SDG AdvocatesΩστόσο, η Nadia δεν υποκύπτει στον τρόμο. Αντιθέτως, αποφασίζει να μοιραστεί την ιστορία της με τον κόσμο, γίνοντας φωνή για τις αθώες θυματοποιημένες γυναίκες και κορίτσια που υφίστανται απάνθρωπες καταστάσεις. Η αφοσίωσή της στο να ενισχύσει τις φωνές των θυμάτων της σεξουαλικής βίας έχει καθιερώσει τη Nadia ως πρωτοπόρο στον αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το 2016, η Nadia Murad,  έγινε η πρώτη Iρακινή γυναίκα που λαμβάνει το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης για το έργο της κατά της σεξουαλικής βίας ως πόλεμος εναντίον της ανθρωπότητας. Αυτή η διάκριση αναγνώρισε τη σταθερή της δέσμευση στην υπεράσπιση των θυμάτων της γενοκτονίας και των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.

Η Nadia ίδρυσε τον οργανισμό Nadia’s Initiative, μια μη κυβερνητική οργάνωση που ασχολείται με την ανθρωπιστική βοήθεια και την υποστήριξη των θυμάτων της σεξουαλικής βίας. Με τη δράση της, η Nadia προωθεί την εκπαίδευση και την ψυχοκοινωνική αποκατάσταση, επιδιώκοντας να προσφέρει στις γυναίκες τα εργαλεία που χρειάζονται για να ανακτήσουν τις ζωές τους.

Η Nadia Murad, είναι επίσης γνωστή για το βιβλίο της, “The Last Girl: My Story of Captivity, and My Fight Against the Islamic State,” στο οποίο αφηγείται τη σκοτεινή περιπέτειά της και εκφράζει την απελπισία και την αποφασιστικότητά της για αλλαγή.

Η πορεία της  Nadia Murad, αποτελεί έμπνευση για όλους όσοι πάλεψαν με την ανθρώπινη αδικία. Με το θάρρος και την αφοσίωσή της, διδάσκει ότι ο καθένας μας έχει τη δύναμη να αλλάξει τον κόσμο, αναστατώντας καρδιές και ενεργώντας για το κοινό καλό.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Κινεζικό δίκτυο e-shop πίσω από μία από τις μεγαλύτερες απάτες στον κόσμο

Περισσότεροι από 800.000 άνθρωποι σε Ευρώπη και ΗΠΑ φαίνεται ότι εξαπατήθηκαν και μοιράστηκαν τα στοιχεία της κάρτας τους και άλλα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα με ένα τεράστιο δίκτυο e-shop καταστημάτων που έχουν ως

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Nafea Faa Ipoipo | Ο διάσημος πίνακας του Paul Gauguin που πωλήθηκε για 210 εκατομμύρια δολάρια

Nafea Faa Ipoipo (Πότε θα παντρευτείς)- ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα έργα τέχνης που δημιούργησε ο Paul Gauguin το 1892- είναι ανάμεσα στους πέντε πίνακες που δημοπρατήθηκαν ποτέ σε υψηλότερη τιμή. Ο διάσημος ζωγράφος έφυγε από τη ζωή, σαν σήμερα, 121 χρόνια πριν.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Roberto Rossellini & Ingrid Bergman| | Η θυελλώδης σχέση που καταγγέλθηκε από την Καθολική Εκκλησία & τη Γερουσία των ΗΠΑ

Με αφορμή τα 118 χρόνια από τη γέννηση του κορυφαίου σκηνοθέτη στις γεννήθηκε στις 8 Μαΐου 1906, μια αναδρομή στην πολυσυζητημένη σχέση του με τη Χολιγουντιανή σταρ, Ingrid Bergman.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Αλίσα Σμίντ | Πέρασε στους Ολυμπιακούς Αγώνες η «πιο σέξι αθλήτρια» στον κόσμο

Η Αλίσα Σμίντ ετοιμάζει τις βαλίτσες της για το Παρίσι. Η Γερμανίδα αθλήτρια του στίβου, η οποία εδώ και χρόνια έχει χαρακτηριστεί από τους θαυμαστές της και τις ιστοσελίδες

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >