AD

Jacqui Patterson | Η γυναίκα με την Επαναστατική Προσέγγιση στη Δικαιοσύνη του Κλίματος

Η Jacqui Patterson προσφέρει μια επαναστατική προσέγγιση στη δικαιοσύνη του κλίματος, αντιμετωπίζοντας ενωμένα τα προβλήματα της φτώχειας, των περιβαλλοντικών προβλημάτων, των διακρίσεων και της γυναικείας ανισότητας.

Το χωριό Sandbranch στο Τέξας είναι μόλις 11 μίλια από το Ντάλας, αλλά αποτελεί έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο. Μέχρι πρόσφατα, οι κάτοικοι έλειπαν από τρεχούμενο νερό και έκαιγαν σκουπίδια στην αυλή τους. Όταν η Jacqui Patterson επισκέφθηκε για πρώτη φορά το αστικό χωριό που ίδρυσαν πρώην σκλάβοι μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο, εντυπωσιάστηκε από το βάρος της αδικίας – και από το γεγονός ότι το Sandbranch είχε ξεχαστεί από τις δομές που θα μπορούσαν να βοηθήσουν, κυρίως μεγάλες μη κερδοσκοπικές οργανώσεις. Η επίσκεψη την ενέπνευσε να ξεκινήσει το Chisholm Legacy Project το 2021, προκειμένου να εξυπηρετήσει ιστορικά εξαθλιωμένες κοινότητες που αντιμετωπίζουν συστημικές αδικίες που επιδεινώνονται από περιβαλλοντικά προβλήματα. “Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι αυτές οι κοινότητες δεν συνεχίζουν να παραμελούνται και να ξεχνιούνται”, δηλώνει.

Περιβαλλοντικά ζητήματα, φτώχεια, φυλετική διάκριση και ανισότητα των φύλων συνδυάζονται για να δημιουργήσουν αδιέξοδες προκλήσεις. Και συχνά οι μη κερδοσκοπικές οργανώσεις αναλαμβάνουν μόνο ένα από αυτά τα κομμάτια. Η οργάνωση της Patterson αντιμετωπίζει όλα αυτά εκεί όπου τα διασταυρώνονται. Η προσέγγισή της είναι ταυτόχρονα προφανής και επαναστατική. Όταν το Sandbranch κηρύχθηκε ως περιοχή υψηλού κινδύνου για πλημμύρες το 2003, για παράδειγμα, οι αξίες των σπιτιών μειώθηκαν, και μαζί με αυτό, ο μαύρος πλούτος. Παρά τα πολλά τέτοια παραδείγματα, η αντιμετώπιση της διασταύρωσης των διαφόρων προκλήσεων της κοινωνικής δικαιοσύνης ήταν ανάθεμα για πολλές κληρονομικές μη κερδοσκοπικές οργανώσεις. “Οι κοινότητες που δεν έχουν άλλες μη κερδοσκοπικές οργανώσεις που να εργάζονται μέσα σε αυτές είναι οι κοινότητες που βρίσκονται στο μεγαλύτερο κίνδυνο από το κλίμα”, δηλώνει η Patterson.

Η Patterson ονόμασε τον οργανισμό της υπο το όνομα της Shirley Chisholm για να αντικατοπτρίσει τη διακλαδιστική της προσέγγιση. Η πρώτη μαύρη γυναίκα που εξελέγη στη Βουλή των Αντιπροσώπων ήταν ένθερμη υποστηρίκτρια της ένωσης των διακεκομμένων κοινωνικών κινημάτων. Η ίδια η καριέρα της Patterson της έχει επιτρέψει να έρθει σε επαφή με μια σειρά από ζητήματα που διαμορφώνουν την ατζέντα της. Το 2009, ιδρύθηκε το πρόγραμμα για τη δικαιοσύνη του κλίματος του NAACP. Εργάστηκε για τη δικαιοσύνη του φύλου μετά τον τυφώνα Katrina και για την περιβαλλοντική δικαιοσύνη με μια κοινότητα στην Τζαμάικα που επλήγη από ένα πετρελαιοκηλίδα. Ανάμεσα στις πολλές προτεραιότητές της σήμερα, επικεντρώνεται στο να διασφαλίσει ότι οι κλιματικές επενδύσεις της ομοσπονδιακής κυβέρνησης βοηθούν τις περιθωριοποιημένες κοινότητες. “Οικονομία, τροφή, στέγη, μεταφορές – όλα αυτά είναι θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων”, λέει. “Και τα ζητήματα του κλίματος διασταυρώνονται με κάθε ένα από αυτά”.

 

Πηγή : ΤΙΜΕ

Aπόδοση κειμένου : Μανταλένα-Μαρία Διαμαντή

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Κινεζικό δίκτυο e-shop πίσω από μία από τις μεγαλύτερες απάτες στον κόσμο

Περισσότεροι από 800.000 άνθρωποι σε Ευρώπη και ΗΠΑ φαίνεται ότι εξαπατήθηκαν και μοιράστηκαν τα στοιχεία της κάρτας τους και άλλα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα με ένα τεράστιο δίκτυο e-shop καταστημάτων που έχουν ως

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Nafea Faa Ipoipo | Ο διάσημος πίνακας του Paul Gauguin που πωλήθηκε για 210 εκατομμύρια δολάρια

Nafea Faa Ipoipo (Πότε θα παντρευτείς)- ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα έργα τέχνης που δημιούργησε ο Paul Gauguin το 1892- είναι ανάμεσα στους πέντε πίνακες που δημοπρατήθηκαν ποτέ σε υψηλότερη τιμή. Ο διάσημος ζωγράφος έφυγε από τη ζωή, σαν σήμερα, 121 χρόνια πριν.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Roberto Rossellini & Ingrid Bergman| | Η θυελλώδης σχέση που καταγγέλθηκε από την Καθολική Εκκλησία & τη Γερουσία των ΗΠΑ

Με αφορμή τα 118 χρόνια από τη γέννηση του κορυφαίου σκηνοθέτη στις γεννήθηκε στις 8 Μαΐου 1906, μια αναδρομή στην πολυσυζητημένη σχέση του με τη Χολιγουντιανή σταρ, Ingrid Bergman.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Αλίσα Σμίντ | Πέρασε στους Ολυμπιακούς Αγώνες η «πιο σέξι αθλήτρια» στον κόσμο

Η Αλίσα Σμίντ ετοιμάζει τις βαλίτσες της για το Παρίσι. Η Γερμανίδα αθλήτρια του στίβου, η οποία εδώ και χρόνια έχει χαρακτηριστεί από τους θαυμαστές της και τις ιστοσελίδες

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >