AD

Έμμα Στόουν | Μια συναρπαστική ιστορία επιτυχίας & λάμψης

Η λαμπερή σταρ του κινηματογράφου, που ξεχωρίζει για το εκπληκτικό της ταλέντο και το αυθεντικό στιλ, τα οποία την καθιστούν πρωταγωνίστρια σε μια συναρπαστική κινηματογραφική πορεία, κέρδισε για δεύτερη φορά, το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου. Ποια είναι στ’αλήθεια η Έμμα Στόουν;  

 

Η “κούρσα” για το Όσκαρ Α’ Γυναικείου ρόλου στα 96α Βραβεία Ακαδημίας συγκέντρωσε το μεγάλο ενδιαφέρον του κοινού. Η πρωταγωνίστρια του “Poor Things”, Έμμα Στόουν, αναδείχθηκε νικήτρια. Η 35χρονη καλλονή κέρδισε για την εξαιρετική της ερμηνεία ως Μπέλα Μπάξτερ στην ταινία που θυμίζει τον Φρανκενστάιν.Why Emma Stone Beat Lily Gladstone at the 2024 Oscars

Emma Stone Suffers Wardrobe Malfunction Before Accepting Oscar at the Oscars 2024 | Vanity Fair

Συγκινημένη από το βραβείο, η Στόουν συγκρατήθηκε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ομιλίας της. Ξεκίνησε δηλώνοντας: “Το φόρεμά μου έσπασε. Είμαι σίγουρη ότι συνέβη αυτό κατά τη διάρκεια του ‘I’m Just Ken'”. Δεν υπήρξε τρόπος αποφυγής του “παρατράγουδου” σχετικά με το ντύσιμό της, καθώς ήξερε ότι τελικά θα ανέβαινε εκτός σκηνής.

Η Στόουν τόνισε ότι το δεύτερο Όσκαρ Καλύτερης Ηθοποιού της οφείλεται στο έργο ολόκληρης της ομάδας της ταινίας και ευχαρίστησε τον σκηνοθέτη της, Γιώργο Λάνθιμο. Κέρδισε και στις αντίστοιχες κατηγορίες στις Χρυσές Σφαίρες και τα βραβεία BAFTA φέτος.

«Πριν δυο βράδια πανικοβλήθηκα με αυτή την πίεση. Ο Γιώργος (Λάνθιμος) μου είπε “βγάλε τον εαυτό σου από αυτή την κατάσταση”. Και είχε δίκιο. Δεν είναι δικό μου αυτό το βραβείο. Μια ολόκληρη ομάδα δούλεψε σκληρά για αυτή την ταινία. Γιώργο, σ’ ευχαριστώ για αυτό τον ρόλο που άλλαξε τη ζωή μου» δήλωσε η ηθοποιός κατά την παραλαβή του πολυπόθητου αγαλματιδίου.

Επίσης ευχαρίστησε την οικογένειά της- την μητέρα της, τον σύζυγο της, Dave McCary,  και την κόρη της που γίνεται τριών ετών σε λίγες μέρες και έχει κάνει τη ζωή της πολύχρωμη και σινεμασκόπ.

Emma Stone, left, and Dave McCary

Ποια είναι η Έμμα Στόουν; 

Η Έμμα Στόουν, μια από τις λαμπρότερες και πολυπράγμονες ηθοποιούς της γενιάς της, έχει καταφέρει να κερδίσει τις καρδιές του κοινού με τον μοναδικό της χαρακτήρα, το ταλέντο της και την αυθεντικότητα που ακτινοβολεί κάθε φορά που εμφανίζεται στην οθόνη. Από τις πρώτες της εμφανίσεις στη μεγάλη οθόνη έως τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, η πορεία της Έμμα Στόουν έχει χαρακτηριστεί από επιτυχίες, αφοσίωση και προσωπική εξέλιξη.

Η Έμμα Τζιν Στόουν γεννήθηκε στις 6 Νοεμβρίου 1988 στο Σκοτσντέιλ της Αριζόνα. Από μικρή ηλικία, έδειχνε έντονο ενδιαφέρον για την υποκριτική και τις εκφραστικές τέχνες. Η πρώτη της μεγάλη ευκαιρία κατέφθασε με τη συμμετοχή της σε τοπικά θέατρα, όπου το ταλέντο της έλαμψε από νωρίς. Η αποφασιστικότητα της να ακολουθήσει τα όνειρά της την οδήγησε στο Λος Άντζελες, τον πυρήνα του κινηματογραφικού κόσμου.

The Story Behind Emma Stone's Red Hair in Superbad | POPSUGAR Beauty

Superbad – 2007 

Το κύρος της Έμμα Στόουν έγινε εμφανές με τη συμμετοχή της στην ταινία “Superbad” το 2007, όπου η εκρηκτική της ερμηνεία την ξεχώρισε αμέσως. Ωστόσο, το πραγματικό κύρος της ήρθε με την επιτυχία της ταινίας “Easy A” το 2010, όπου και υποδύθηκε την πρωταγωνίστρια, ένα νεαρό κορίτσι που διασκεδάζει με την ιστορία της απαγορευμένης αγάπης. Η Έμμα απέσπασε θετικές κριτικές και υποψηφιότητες για βραβεία, κερδίζοντας το Χρυσό Σφαίρα για τη Καλύτερη Ηθοποιό Κωμωδίας ή Μιούζικαλ.

Why 'Easy A' Failed To Turn Emma Stone Into A Movie Star

Easy A- 2010

Εκτός από τις κωμικές ταινίες, η Έμμα Στόουν έχει εντυπωσιάσει κοινό και κριτικούς με τη συμμετοχή της σε δραματικές ταινίες. Η ερμηνεία της στο “Birdman” του 2014 της χάρισε το πρώτο Όσκαρ Ακτορικής Ερμηνείας στην καριέρα της. Ακολούθησαν άλλες σημαντικές ταινίες, όπως το “La La Land” (2016), όπου επανασυνδύασε τις δυνάμεις της με τον σκηνοθέτη Damien Chazelle. Η μαγευτική ταινία κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ηθοποιού Α’ Γυναικείου Ρόλου, ενισχύοντας τη θέση της Έμμα ως μια από τις σημαντικότερες ηθοποιούς της εποχής της.

Emma Stone on 'Birdman' and 'Cabaret' - WSJ

Birdman -2014 

La La Land's Choreographer on Making Emma Stone and Ryan Gosling Dance

La La Land -2016

Εκτός από τον κινηματογράφο, η Έμμα Στόουν έχει δείξει το ενδιαφέρον της και στον τομέα της μόδας. Με τον αυθεντικό και ιδιαίτερο στιλ της, έχει γίνει πρότυπο για πολλές γυναίκες παγκοσμίως. Τα εξώφυλλα περιοδικών, οι παρουσίες της σε εκδηλώσεις μόδας και οι συνεργασίες με γνωστούς οίκους μόδας αποτελούν μέρος του ευρύτερου φάσματος της επιτυχημένης της καριέρας.

Πέρα από το επαγγελματικό της επίτευγμα, η Έμμα Στόουν παραμένει συνδεδεμένη με τις αξίες και τις κοινωνικές της υποχρεώσεις. Έχει σταθερή συμμετοχή σε φιλανθρωπικά έργα και έχει εκφράσει τη στήριξή της σε πολλά κοινωνικά θέματα.

Kανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι το ταλέντο και η αυθεντικότητα της Έμμα Στόουν, μπορούν να οδηγήσουν σε επιτυχία. Με τον έντονο πολυδιάστατο ρόλο που διαδραματίζει στον κόσμο του θεάματος, αφήνει το αποτύπωμά της στην ιστορία του κινηματογράφου και εμπνέει εκατομμύρια θαυμαστές παγκοσμίως.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Βασιλιάς Κάρολος | Επέστρεψε χαμογελαστός στα δημόσια καθήκοντά του

«Είμαι εντάξει, σας ευχαριστώ», απάντησε χαμογελαστός ο βασιλιάς Κάρολος σε όσους τον ρώτησαν πώς αισθάνεται καθώς υποβάλλεται σε αντικαρκινική θεραπεία. Στα δημόσια καθήκοντα επέστρεψε για

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τα συγκοινωνούντα δοχεία της «αδέσμευτης δημοσιογραφίας»

Το «Μαύρο Ράσο» της Πελοποννήσου, το «γιουσουφάκι» και ο «μικρομέγαλος» παράγοντας συνδέονται μεταξύ τους πέραν πάσης αμφιβολίας – Η «σύγκλιση» Βορείων Προαστείων με την Νότια

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >