AD

Μητσοτάκης |  «Το 2016 έφτιαξαν έναν νόμο για τον Μητσοτάκη, αλλά τελικά αυτός στρίμωξε τον Κασσελάκη»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ  δεν μπορεί να κάνει σημαία του ούτε το ηθικό πλεονέκτημα ούτε το κράτος δικαίου» τόνισε ο πρωθυπουργός
Μήνυμα συσπείρωσης στα μέλη της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των ευρωεκλογών, έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρωθυπουργός τόνισε με έμφαση ότι αντίπαλός μας στις στις εκλογές του Ιουνίου είναι η χαλαρή ψήφος και εξαπέλυσε νέες βολές σε βάρος των κομμάτων της αντιπολίτευσης τα οποία και κατηγόρησε για «ιδεολογική και πολιτική γύμνια» με αφορμή τη στάση που κράτησαν κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή για τα μη κρατικά ΑΕΙ.

Ο κ. Μητσοτάκης έστρεψε για μια ακόμη φορά τα βέλη του προς τον ΣΥΡΙΖΑ για το ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου και προσωπικά προς τον κ. Κασσελάκη με αφορμή το δημοσίευμα του Πρώτου ΘΕΜΑτος για τις εταιρείες που διαθέτει στο εξωτερικό . «Το 2016 έφτιαξαν έναν νόμο για τον Μητσοτάκη, αλλά τελικά αυτός στρίμωξε τον Κασσελάκη» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τόνισε με έμφαση ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ  δεν μπορεί να κάνει σημαία του ούτε το ηθικό πλεονέκτημα ούτε το κράτος δικαίου».

Ο πρόεδρος της ΝΔ με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση της ΝΔ ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει ένα επετειακό σήμα για το κόμμα το οποίο θα έχει τον αριθμό 50 και στην κορυφή τη φλόγα του γαλάζιου πυρσού.

Δείτε την ομιλία Μητσοτάκη

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορές στην Ελλάδα του 2024 η οποία όπως είπε δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2019. Μίλησε για τις αυξήσεις στους μισθούς, τη μείωση της ανεργίας και την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας όπως επίσης και για το γεγονός ότι η φωνή της Ελλάδας ακούγεται πλέον δυνατά σε όλα τα διεθνή φόρα.

Ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη μνεία στις μεγάλες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση όπως για παράδειγμα η ακρίβεια. «Αν κάποιοι νομίζουν ότι θα βγάλουν υπερκέρδη είναι βαθιά γελασμένοι» ήταν το μήνυμά του ενώ πρόσθεσε ότι έχουν ήδη επιβληθεί 16 εκατ. ευρώ πρόστιμα.

Σε ότι αφορά την Παιδεία είπε ότι η κυβέρνηση πέτυχε μια μεγάλη νίκη. «Αυτή είναι μια νίκη της νεολαίας μας και τους Δαπίτες που σήμερα τους βλέπω με γκρίζα μαλιά. Είδαμε μια πολιτική και ιδεολογική γύμνια όσων αντιδρούν στην μεγάλη μεταρρύθμιση. Τόσο για τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ το οποίο το ήξεραν πράσινο και βάφεται σιγά, σιγά κόκκινο» είπε μεταξύ άλλων.

Σε ότι αφορά την Υγεία είπε ότι είναι μεγάλες οι ανάγκες, έχουν χαθεί πολλές δεκαετίες και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ξεκινούν από το Παπαγεωργίου και το ΑΧΕΠΑ τα απογευματινά χειρουργεία. «Η κυβέρνηση μας δίνει 12,8 δισ για τη δημόσια υγεία» τόνισε και υπογράμμισε τη σημασία της πολιτικής για την πρόληψη που ξεκίνησε η ΝΔ. «Είμαστε η παράταξη που στέκεται δίπλα στον πολίτη με μια διαρκή αναμέτρηση με τις παγίδες του παρελθόντος» ανέφερε.

Τα μηνύματα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

«Αυτήν την ώρα στόχος μου είναι η προετοιμασία της παράτραξης για τις ευρωεκλογές του ιουνίου. Διπλά σημαντική η αναμέτρηση. Πρωτόν για το αν θα παραμέινει σε δρόμο σταθερότητας η χώρα και δευτερον να αναδείξουν οι ψηφοφόροι που θέλουν να τους εκπροσωπεί στην Ευρώπη, που θα διεκδικήσει τα συμφέροντα της Ελλάδας έξω από τα σύνορα μας» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Πρέπει λοιπόν να στείλουμε ένα μήνυμα σε όσους διασύρουν τη χώρα διεθνώς. Σε αυτούς που προώθησαν το περίφημο ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου. Η αντιπολίτευση προβάλει μια μαύρη εικόνα της χώρας και αδιαφορεί για τις επιπτώσεις.

Ο νέος αρχηγός έχει σηκώσει δικό του μπαϊράκι. Ίσως γιατί έχει να σηκώσει δικό του σταυρό με όσα ανακαλύπτονται εναντίον του για τα οικονομικά του. Στον ΣΥΡΙΖΑ έφτιαξαν το 2016 έναν νόμο για τον Μητσοτάκη, αλλά τελικά αυτός στρίμωξε τον Κασσελάκη. Επί μήνες ερωτάται, αν έχει εταιρίες στο εξωτερικό κάτι που παραβιάζει τη διάταξη και αυτός λέει ότι θα ρωτήσει τους δικηγόρους του. Όμως οι εταιρίες δανείζουν το κόμμα του.

Μια τέτοια παράταξη ούτε το ηθικό πλεονέκτημα, ούτε το κράτος δικαίου μπορεί να κάνει σημαίες της».

Η μισαλλοδοξία δεν έχει θέση στο κέντρο και τις συνοικίες της Θεσσαλονίκης

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε όσα έγιναν στην πλατεία Αριστοτέλους και υπογράμμισε πως η κοινωνία είναι αυτή που οφείλει πρώτη να απαντήσει στο μίσος.

“Δεν είναι η εικόνα της Θεσσαλονίκης μας εκείνη που φάνηκε στην πλατεία Αριστοτέλους. Η πόλη αυτή υπήρξε πάντα ιστορικό σταυροδρόμι πολιτισμών και ιδεών. Φιλόξενο σημείο συνάντησης διαφορετικών απόψεων και ανθρώπων”, είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

“Με την μισαλλοδοξία να μην έχει θέση στο κέντρο και τις συνοικίες της. Ασφαλώς, η Πολιτεία κινητοποιήθηκε αμέσως. Το ίδιο και η Δικαιοσύνη.

Έχουμε 21 συλλήψεις. Ενώ όσοι κατηγορηθούν για τα απαράδεκτα επεισόδια θα δικαστούν, τώρα, με βάση τον αυστηρότερο Αντιρατσιστικό Νόμο. Όμως η κοινωνία είναι αυτή η οποία πρώτη οφείλει να απαντήσει στο μίσος.

Αλλοίμονο αν στις μέρες μας δεν μπορεί κάποιος να είναι οπαδός μιας ομάδας. Να σκέφτεται διαφορετικά. Ή και να είναι διαφορετικός. Όποιος αμφισβητεί αυτά τα δικαιώματα, λέω ότι προσβάλλει την ίδια τη Θεσσαλονίκη!”

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μάτια Ερμητικά Κλειστά | Το κύκνειο άσμα του Stanley Kubrick

Στις 26 Ιουλίου 1928 γεννήθηκε ο μεγάλος Kubrick. 72 χρόνια αργότερα, όταν έκλεισε για πάντα τα μάτια του, όσοι αναλύουν τους συμβολισμούς της τελευταίας ταινίας αναρωτιούνται για το κατά πόσο ο θάνατος του ήταν συμπτωματικός.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εβίτα Περόν | Διεκδίκησα περισσότερα δικαιώματα για τις γυναίκες, επειδή ήξερα τί αναγκάζονται να υποφέρουν

Από νόθο παιδί και ταπεινωμένη στάρλετ σε Πρώτη Κυρία της Αργεντινής. Αγαπήθηκε και μισήθηκε με τόση φρενίτιδα που άγγιξε εν ζωή το μύθο. Έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουλίου του 1952.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τζέρι Χολ & Μικ Τζάγκερ | Ο θυελλώδης έρωτας & η Αντζελίνα Τζολί- `πέτρα του σκανδάλου`

O αυθεντικός σταρ είναι γνωστό ότι ήταν ανέκαθεν ασυγκράτητος & ότι είχε πολλές ερωμένες… Υπήρξε όμως μία που τον προκαλούσε να την κυνηγάει… Με αφορμή τα 81 χρόνια από τη γέννησή του, στις 26 Ιουλίου του 1943, ας θυμηθούμε μια παλιά ιστορία…

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >