AD

Δίχως φωτόσημα κινούνται τα τρένα στον προαστιακό

Απανωτές είναι οι παραβιάσεις του κόκκινου φωτόσημου στα τρένα. Τρία περιστατικά έχουν καταγραφεί μέσα σε διάστημα λίγων μηνών, με την τελευταία παραβίαση να λαμβάνει χώρα το περασμένο Σάββατο (9/3).

 

 

Το υπουργείο ανακοίνωσε ειδικά μέτρα την ώρα που οι μηχανοδηγοί κατηγορούν τον ΟΣΕ ότι η σιδηροδρομική υποδομή είναι σε κακή κατάσταση.

 

 

Τρεις παραβιάσεις «κόκκινου» στον σιδηρόδρομο

Θα περίμενε κανείς ότι, μετά τα Τέμπη, η πειθαρχία θα χτυπούσε κόκκινο. Όπως αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star στις 18 Φλεβάρη, λίγες μέρες δηλαδή πριν από τη «μαύρη» επέτειο της τραγωδίας, δυο τρένα έφτασαν πάλι μια ανάσα το ένα από το άλλο.

Μηχανή εμπορικής αμαξοστοιχίας πέρασε κόκκινο φωτόσημο στο σιδηροδρομικό κέντρο Αχαρνών και κινδύνευσε να συγκρουστεί μετωπικά με επιβατική αμαξοστοιχία του προαστιακού. Ευτυχώς οι τηλεδιοικητές σταμάτησαν εγκαίρως τα τρένα.

Φαίνεται ότι το «παρά λίγο Τέμπη» δεν αφορούν μόνο το περιστατικό που έγινε στις γιορτές. Από τον Δεκέμβριο μέχρι σήμερα 3 παραβιασεις ερυθρού φωτόσημου έχουν καταγραφεί στο σιδηροδρομικό κέντρο Αχαρνών με την πιο πρόσφατη μόλις το περασμένο Σέββατο.

«Σε μεγάλο μέρος του δικτύου δεν λειτουργεί η φωτοσήμανση»

«Είναι ένα πολύ μεγάλο μέρος του δικτύου σε όλη τη χωρα στο οποίο δε λειτουργούν η φωτοσήμανση και η τηλεδιοίκηση. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα τρένα να κινούνται έναν χρόνο μετά τα Τέμπη τυφλά», λέει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR γραμματέας της ένωσης μηχανοδηγών Αλέξανδρος Ιορδανίδης.

 

 

Αυτοψία στον Προαστιακό του Κιάτου

Η αυτοψία του STAR στον προαστιακό του Κιάτου είναι αποκαρδιωτική. Στην Αθήνα η φωτοσήμανση λειτουργεί, μετά το σιδηροδρομικό κέντρο των Αχαρνών όμως δεν συμβαίνει το ίδιο.

Όσο πλησιάζει κανείς στο Κιάτο, οι εικόνες εγκατάλειψης είναι ολοένα και πιο πολλές. Υπάρχουν εκτεθειμένα καλώδια και σβηστές οθόνες τηλεματικής.

Σε μαύρο χάλι η γέφυρα του προαστιακού στην Πάτρα

Την ίδια στιγμή η γέφυρα του Καστελόκαμπου στην Πάτρα, όπου περνούν οι γραμμές του προαστιακού είναι σε τραγική κατάσταση όπως αποκαλύπτει η αυτοψία της Κωνσταντίνας Τσεγγενέ.

Η γέφυρα χρησιμοποιείται κανονικά, παρά την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Όπως φαίνεται στις εικόνες που μετέδωσε το δελτίο του STAR έχουν βγει έξω τα σίδερα του σκυροδέματος, ενώ κάτω από την γέφυρα έχουν τοποθετήσει συρματόπλεγμα, αφού πέφτουν πέτρες έτσι ώστε να προστατευτούν τόσοι οι πεζοί όσο και τα αυτοκίνητα που περνάνε από το σημείο.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Ντόρα Μακρυγιάννη: «Την απόφαση να αλλάξω ζωή την πήρα εν μία νυκτί, γύριζα με μία βαλίτσα και έμενα όπου έβρισκα»

Η γνωστή ηθοποιός Ντόρα Μακρυγιάννη ήταν καλεσμένη στην εκπομπή “Νωρίς Νωρίς” το πρωί της Παρασκευής (31/10), όπου μοιράστηκε μια συγκινητική ιστορία για τη μετάβαση από

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Αλέξανδρος Τσουβέλας για Γιάννη Τσιμιτσέλη: «Μου κρατάει μούτρα γιατί δεν πήγα καλεσμένος στην εκπομπή του»

Αναταραχή προκάλεσε η πρόσφατη συνέντευξη του Αλέξανδρου Τσουβέλα στην εκπομπή Buongiorno με τη Φαίη Σκορδά, όπου ο αγαπημένος κωμικός αποκάλυψε την «άγνωστη κόντρα» που διατηρεί

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ν. Παπαθανάσης: 72,6 εκατομμύρια ευρώ μέσω ΕΣΠΑ για επαγγελματική κατάρτιση σπουδαστών

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Παπαθανάση, εντάσσονται στο Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή 2021-2027» δύο δράσεις, συνολικής

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ρένια Λουιζίδου: «Δεν έχω κλειδιά από το σπίτι του γιου μου, εκτιμώ τον τρόπο που βλέπει τα πράγματα και τις γυναίκες»

Η Ρένια Λουιζίδου Μιλάει για την Επιστροφή της Σειράς “Το Σόι Σου” Η Ρένια Λουιζίδου έκατσε σήμερα (31/10) στον καναπέ του “Happy Day” και μίλησε

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Έβαλε φωτιά και έκαψε την μάνα και τον θείο του σε διαμέρισμα στο Ηράκλειο, ο ένας ήταν με σακούλα στο κεφάλι – Ο δράστης πήδηξε από το μπαλκόνι

Τραγωδία στην οδό Χαλέπα στον Μασταμπά, στο ΗράκλειοΚρήτης, με δύο ανθρώπους να απανθρακώνονται μετά από φωτιά που ξέσπασε σε σπίτι. Σύμφωνα με την αστυνομία ο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >