AD

Δίχως φωτόσημα κινούνται τα τρένα στον προαστιακό

Απανωτές είναι οι παραβιάσεις του κόκκινου φωτόσημου στα τρένα. Τρία περιστατικά έχουν καταγραφεί μέσα σε διάστημα λίγων μηνών, με την τελευταία παραβίαση να λαμβάνει χώρα το περασμένο Σάββατο (9/3).

 

 

Το υπουργείο ανακοίνωσε ειδικά μέτρα την ώρα που οι μηχανοδηγοί κατηγορούν τον ΟΣΕ ότι η σιδηροδρομική υποδομή είναι σε κακή κατάσταση.

 

 

Τρεις παραβιάσεις «κόκκινου» στον σιδηρόδρομο

Θα περίμενε κανείς ότι, μετά τα Τέμπη, η πειθαρχία θα χτυπούσε κόκκινο. Όπως αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star στις 18 Φλεβάρη, λίγες μέρες δηλαδή πριν από τη «μαύρη» επέτειο της τραγωδίας, δυο τρένα έφτασαν πάλι μια ανάσα το ένα από το άλλο.

Μηχανή εμπορικής αμαξοστοιχίας πέρασε κόκκινο φωτόσημο στο σιδηροδρομικό κέντρο Αχαρνών και κινδύνευσε να συγκρουστεί μετωπικά με επιβατική αμαξοστοιχία του προαστιακού. Ευτυχώς οι τηλεδιοικητές σταμάτησαν εγκαίρως τα τρένα.

Φαίνεται ότι το «παρά λίγο Τέμπη» δεν αφορούν μόνο το περιστατικό που έγινε στις γιορτές. Από τον Δεκέμβριο μέχρι σήμερα 3 παραβιασεις ερυθρού φωτόσημου έχουν καταγραφεί στο σιδηροδρομικό κέντρο Αχαρνών με την πιο πρόσφατη μόλις το περασμένο Σέββατο.

«Σε μεγάλο μέρος του δικτύου δεν λειτουργεί η φωτοσήμανση»

«Είναι ένα πολύ μεγάλο μέρος του δικτύου σε όλη τη χωρα στο οποίο δε λειτουργούν η φωτοσήμανση και η τηλεδιοίκηση. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα τρένα να κινούνται έναν χρόνο μετά τα Τέμπη τυφλά», λέει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR γραμματέας της ένωσης μηχανοδηγών Αλέξανδρος Ιορδανίδης.

 

 

Αυτοψία στον Προαστιακό του Κιάτου

Η αυτοψία του STAR στον προαστιακό του Κιάτου είναι αποκαρδιωτική. Στην Αθήνα η φωτοσήμανση λειτουργεί, μετά το σιδηροδρομικό κέντρο των Αχαρνών όμως δεν συμβαίνει το ίδιο.

Όσο πλησιάζει κανείς στο Κιάτο, οι εικόνες εγκατάλειψης είναι ολοένα και πιο πολλές. Υπάρχουν εκτεθειμένα καλώδια και σβηστές οθόνες τηλεματικής.

Σε μαύρο χάλι η γέφυρα του προαστιακού στην Πάτρα

Την ίδια στιγμή η γέφυρα του Καστελόκαμπου στην Πάτρα, όπου περνούν οι γραμμές του προαστιακού είναι σε τραγική κατάσταση όπως αποκαλύπτει η αυτοψία της Κωνσταντίνας Τσεγγενέ.

Η γέφυρα χρησιμοποιείται κανονικά, παρά την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Όπως φαίνεται στις εικόνες που μετέδωσε το δελτίο του STAR έχουν βγει έξω τα σίδερα του σκυροδέματος, ενώ κάτω από την γέφυρα έχουν τοποθετήσει συρματόπλεγμα, αφού πέφτουν πέτρες έτσι ώστε να προστατευτούν τόσοι οι πεζοί όσο και τα αυτοκίνητα που περνάνε από το σημείο.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Εξέδιδαν 16χρονη μέσω ιστοσελίδας γνωριμιών – Συνελήφθη 30χρονος

Σοβαρή υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανήλικου κοριτσιού αποκαλύφθηκε στην ανατολική Θεσσαλονίκη, με έναν 30χρονο άνδρα να συλλαμβάνεται το πρωί της Παρασκευής. Το περιστατικό ήρθε στο φως

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Συντάξεις Οκτωβρίου 2025: Οι οριστικές ημερομηνίες που θα δουν λεφτά οι δικαιούχοι

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με την Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε η πληρωμή των κύριων και επικουρικών συντάξεων να γίνεται στην ίδια

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τι δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Δύο νέες δημοσκοπήσεις καταγράφουν την εικόνα του πολιτικού σκηνικού όπως διαμορφώνεται μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Και στις δύο η Νέα Δημοκρατία διατηρεί

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πρώτες επιστροφές μεταναστών ανάμεσα σε Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο την επόμενη εβδομάδα

Οι πρώτες επιστροφές μεταναστών ανάμεσα στην Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, στο πλαίσιο της διμερούς μεταναστευτικής συμφωνίας που συνομολογήθηκε τον Ιούλιο με βάση την αρχή

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Σύλληψη 23χρονου για ναρκωτικά στον Πειραιά

Στα «χέρια» του Λιμενικού έπεσε ένας 23χρονος ημεδαπός στον κεντρικό επιβατικό λιμένα Πειραιά, κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου «Περί εξαρτησιογόνων ουσιών». Κατά τη διάρκεια στοχευμένων

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >