AD

Δίχως φωτόσημα κινούνται τα τρένα στον προαστιακό

Απανωτές είναι οι παραβιάσεις του κόκκινου φωτόσημου στα τρένα. Τρία περιστατικά έχουν καταγραφεί μέσα σε διάστημα λίγων μηνών, με την τελευταία παραβίαση να λαμβάνει χώρα το περασμένο Σάββατο (9/3).

 

 

Το υπουργείο ανακοίνωσε ειδικά μέτρα την ώρα που οι μηχανοδηγοί κατηγορούν τον ΟΣΕ ότι η σιδηροδρομική υποδομή είναι σε κακή κατάσταση.

 

 

Τρεις παραβιάσεις «κόκκινου» στον σιδηρόδρομο

Θα περίμενε κανείς ότι, μετά τα Τέμπη, η πειθαρχία θα χτυπούσε κόκκινο. Όπως αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star στις 18 Φλεβάρη, λίγες μέρες δηλαδή πριν από τη «μαύρη» επέτειο της τραγωδίας, δυο τρένα έφτασαν πάλι μια ανάσα το ένα από το άλλο.

Μηχανή εμπορικής αμαξοστοιχίας πέρασε κόκκινο φωτόσημο στο σιδηροδρομικό κέντρο Αχαρνών και κινδύνευσε να συγκρουστεί μετωπικά με επιβατική αμαξοστοιχία του προαστιακού. Ευτυχώς οι τηλεδιοικητές σταμάτησαν εγκαίρως τα τρένα.

Φαίνεται ότι το «παρά λίγο Τέμπη» δεν αφορούν μόνο το περιστατικό που έγινε στις γιορτές. Από τον Δεκέμβριο μέχρι σήμερα 3 παραβιασεις ερυθρού φωτόσημου έχουν καταγραφεί στο σιδηροδρομικό κέντρο Αχαρνών με την πιο πρόσφατη μόλις το περασμένο Σέββατο.

«Σε μεγάλο μέρος του δικτύου δεν λειτουργεί η φωτοσήμανση»

«Είναι ένα πολύ μεγάλο μέρος του δικτύου σε όλη τη χωρα στο οποίο δε λειτουργούν η φωτοσήμανση και η τηλεδιοίκηση. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα τρένα να κινούνται έναν χρόνο μετά τα Τέμπη τυφλά», λέει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR γραμματέας της ένωσης μηχανοδηγών Αλέξανδρος Ιορδανίδης.

 

 

Αυτοψία στον Προαστιακό του Κιάτου

Η αυτοψία του STAR στον προαστιακό του Κιάτου είναι αποκαρδιωτική. Στην Αθήνα η φωτοσήμανση λειτουργεί, μετά το σιδηροδρομικό κέντρο των Αχαρνών όμως δεν συμβαίνει το ίδιο.

Όσο πλησιάζει κανείς στο Κιάτο, οι εικόνες εγκατάλειψης είναι ολοένα και πιο πολλές. Υπάρχουν εκτεθειμένα καλώδια και σβηστές οθόνες τηλεματικής.

Σε μαύρο χάλι η γέφυρα του προαστιακού στην Πάτρα

Την ίδια στιγμή η γέφυρα του Καστελόκαμπου στην Πάτρα, όπου περνούν οι γραμμές του προαστιακού είναι σε τραγική κατάσταση όπως αποκαλύπτει η αυτοψία της Κωνσταντίνας Τσεγγενέ.

Η γέφυρα χρησιμοποιείται κανονικά, παρά την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Όπως φαίνεται στις εικόνες που μετέδωσε το δελτίο του STAR έχουν βγει έξω τα σίδερα του σκυροδέματος, ενώ κάτω από την γέφυρα έχουν τοποθετήσει συρματόπλεγμα, αφού πέφτουν πέτρες έτσι ώστε να προστατευτούν τόσοι οι πεζοί όσο και τα αυτοκίνητα που περνάνε από το σημείο.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Ο ισραηλινός στρατός θα στείλει «κατά κύματα» εντός του τρέχοντος μήνα φύλλα κατάταξης 54.000 υπερορθόδοξων εβραίων

Το ότι θα στείλει 54.000 φύλλα κατάταξης σε υπερορθόδοξους εβραίους, γνωστοποίησε ο ισραηλινός στρατός. Σημειώνεται πως οι εν λόγω επί δεκαετίες εξαιρούνταν από την στρατιωτική

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ιωάννα Μαλέσκου: «Θα ζητήσω καλεσμένο τον Δημήτρη Ουγγαρέζο, το θέμα είναι αν θα θέλει να έρθει»

Με αφορμή την πρεμιέρα του «Καλοκαιρινού ραντεβού» στο OPEN, όπου συμμετέχει και ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, η Ιωάννα Μαλέσκου παραχώρησε δηλώσεις στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι»

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Στην Κορυτσά αύριο, Δευτέρα, ο Γ. Γεραπετρίτης για τα εγκαίνια του κτηρίου «Σεφέρη» του Γενικού Προξενείου

Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, θα μεταβεί αύριο, Δευτέρα 7 Ιουλίου, στην Αλβανία, όπου θα τελεστούν τα εγκαίνια του ανακαινισμένου κτηρίου «Σεφέρη» του Γενικού Προξενείου

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πούτιν: Η εποχή της φιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης είναι ξεπερασμένη

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε στους ηγέτες της ομάδας BRICS ότι η εποχή της φιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης είναι ξεπερασμένη και ότι το μέλλον ανήκει στις ταχέως αναπτυσσόμενες

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ελληνικών συμφερόντων το πλοίο που δέχθηκε επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα – Δεν επέβαιναν Έλληνες ναυτικοί

Ελληνικών συμφερόντων είναι το πλοίο που δέχθηκε επίθεση νοτιοδυτικά της Χοντέιντα στην Υεμένη στη νότια Ερυθρά Θάλασσα και το οποίο πλέον βυθίζεται. Το πλοίο δεν

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >