AD

Νέο βίντεο από το μοναστήρι των σκανδάλων | Μοναχοί χτυπούν με ζώνη γυναίκα

Eνα ακόμα βίντεο από τη Μονή του Οσίου Αββακούμ εντείνει τις ανησυχίες και τα ερωτηματικά ως προς το τι συνέβαινε επί χρόνια εκεί.

Στο βίντεο που μετέδωσε ο τηλεοπτικός Σταθμός Σίγμα, φαίνονται δύο μοναχοί να λογομαχούν με γυναίκα, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες ήταν εθελόντρια καθαρίστρια.

Ο ένας μοναχός, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα είναι ο ηγούμενος Νεκτάριος, προσπαθεί να τη διώξει, ενώ ο άλλος προσπαθεί να ηρεμήσει τα πνεύματα.

Φωνές και ουρλιαχτά συνθέτουν το σκηνικό της λογομαχίας με την καθαρίστρια να προσπαθεί να ηρεμήσει την κατάσταση, ενώ ο ηγούμενος είναι σε έξαλλη κατάσταση και της λέει διαρκώς να φύγει.

Κάποια στιγμή ο ένας μοναχός αφού ουρλιάζει, ρίχνει τη γυναίκα στο έδαφος και ξεκινά να την χτυπάει. Αργότερα η γυναίκα σηκώνεται και ο μοναχός επιστρέφει για να τη διώξει με την απειλή του μιας ζώνης. Τότε η γυναίκα παίρνει τον δρόμο της εξόδου κουτσαίνοντας από τα χτυπήματα, αλλά ο μοναχός τη χτυπά βίαια με τη ζώνη.

Δείτε το βίντεο:

Το εν λόγω βίντεο αποτελεί μέρος των τεκμηρίων που έχει στα χέρια της τόσο η ανακριτική επιτροπή της Ιεράς Συνόδου, όσο και η αστυνομία που διεξάγει δύο διαφορετικές έρευνες.

Οι καταγγελίες στο μοναστήρι της Κύπρου

Oι καταγγελίες που έγιναν για τα σεξουαλικά για και τις οικονομικές ατασθαλίες στο Μοναστήρι Οσίου Αββακούμ στη Κύπρο αφορούν τον Ηγούμενο Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο και τον Αρχιμανδρίτη Πορφύριο.

Όταν οι φήμες που αφορούσαν το τι γινόταν πίσω από τις κλειστές πόρτες, άρχισαν να μετατρέπονται σε κουτσομπολιό, έγινε αιφνιδιαστική έρευνα από τον οικείο Μητροπολίτη και παραλήφθηκαν τα βίντεο. Όταν οι Μοναχοί αντιλήφθηκαν ότι δεν μπορούσαν να διαψεύσουν τα όσα είχαν καταγραφεί ζήτησαν να αποσχηματιστούν.

Ωστόσο το σκάνδαλο δεν αφορούσε μόνο τις σεξουαλικές συνευρέσεις αλλά το σύνολο της λειτουργίας της Μονής.

Συχνά συνέβαιναν «θαύματα» με εικόνες να δακρύζουν και να στάζουν μύρο… οδηγώντας χιλιάδες ευκολόπιστους στο Μοναστήρι για να προσκυνήσουν και να το ενισχύσουν οικονομικά, αφήνοντας και τάματα αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ.

Τα «θαύματα» στη Μονή συχνά προβάλλονταν από βίντεο στο YouTube ενώ οι Μοναχοί είχαν έντονη δραστηριότητα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, αλλά και παρουσία στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Τα τάματα και οι εισπράξεις στο παγκάρι από τους χιλιάδες ανθρώπους που επισκέπτονταν στο Μοναστήρι αναζητούνται καθώς διαπιστώθηκε ότι οι δύο μοναχοί είχαν φυλάξει στο κελί τους μεγάλα ποσά σε μετρητά που υπολογίζονται στο €1.000.000, αλλά και χρυσαφικά και άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

Διαπιστώθηκε ακόμα ότι διαθέτουν τραπεζικούς λογαριασμούς με μεγάλα ποσά καταθέσεων ενώ είχαν «επενδύσει» και στην αγορά διαμερισμάτων στον Πειραιά και στη Κύπρο. Τα διαμερίσματα τα χρησιμοποιούσαν οι Μοναχοί για δική τους χρήση.

Η υπόθεση δεν έχει καταγγελθεί στην Αστυνομία και η έρευνα γίνεται εντός της Εκκλησίας.

Τα περί ηθικού και σεξουαλικού σκανδάλου, στη Μονή Οσίου Αββακούμ, επιβεβαίωσε ο Εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, Χρήστος Ευσταθίου, μιλώντας στον Αντέννα Κύπρου. Επιβεβαίωσε και ότι το θέμα θα τεθεί αύριο ενώπιον της Ιεράς Συνόδου η οποία αναμένεται να λάβει απόφαση για καθαίρεση των δύο μοναχών.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μ. Ντράγκι: Η κατάσταση στην Ευρώπη έναν χρόνο μετά – Οι προκλήσεις έχουν γίνει εντονότερες

«Το ευρωπαϊκό μοντέλο ανάπτυξης που είχε μπει σε κρίση, τις εξαρτήσεις που απειλούσαν την ανθεκτικότητα της ηπείρου και το γεγονός ότι χωρίς ταχύτερη ανάπτυξη, η

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Περικοπή 1.000 θέσεων εργασίας από την αυτοκινητοβιομηχανία Ford – Χαμηλή ζήτηση στα ηλεκτρικά μοντέλα της

Την κατάργηση επιπλέον 1.000 θέσεων εργασίας στο εργοστάσιό της στην Κολωνία ανακοίνωσε η αυτοκινητοβιομηχανία Ford, αναθεωρώντας το ήδη εφαρμοζόμενο σχέδιο λιτότητας, το οποίο προέβλεπε περικοπές

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

“Όταν αγοράζετε ένα μπλουζάκι για 5 ευρώ, πετάτε τα χρήματά σας”, λέει το Γαλλικό Ινστιτούτο Μόδας

Αρκετές ευρωπαϊκές ομοσπονδίες κλωστοϋφαντουργίας και ένδυσης κάλεσαν από κοινού την Ευρωπαϊκή Ένωση να λάβει “επείγουσα δράση” κατά της εφήμερης μόδας, ιδίως κατά πλατφορμών όπως η

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πανελλαδική στάση εργασίας στις 23 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσαν οι τραυματιοφορείς

Με ομόφωνη απόφασή της η Πανελλήνια Ένωση Τραυματιοφορέων ανακοίνωσε στάση εργασίας για τις 23 Σεπτεμβρίου, από τις 11πμ έως τις 3μμ και συγκέντρωση διαμαρτυρίας 12.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Η ατμοσφαιρική ρύπανση μπορεί να ευθύνεται για μορφή άνοιας

Η ατμοσφαιρική ρύπανση από μικροσωματίδια μπορεί να προκαλέσει άνοια, προκαλώντας το σχηματισμό τοξικών συσσωματωμάτων πρωτεϊνών που καταστρέφουν τα νευρικά κύτταρα καθώς εξαπλώνονται στον εγκέφαλο. Αυτό

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >