AD

Σφαγή του My Lai | Η πιο αποτρόπαια πράξης στην ιστορία του Αμερικανικού στρατού

Στις 16 Μαρτίου του 1968 Αμερικανοί στρατιώτες επιτέθηκαν σε ένα χωριό των Vietcong. Σε τέσσερις ώρες σκότωσαν μεταξύ 347 και 504 Βιετναμέζων αμάχων. Ήταν όλοι ηλικιωμένοι, γυναίκες, παιδιά και βρέφη.

 

Στις 16 Μαρτίου 1968, μια διμοιρία Αμερικανών στρατιωτών σκοτώνει βάναυσα έως και 500 άοπλους πολίτες στο My Lai, ένα από ένα σύμπλεγμα μικρών χωριών που βρίσκονται κοντά στη βόρεια ακτή του Νοτίου Βιετνάμ. Το έγκλημα, το οποίο κρατήθηκε μυστικό για σχεδόν δύο χρόνια, έγινε αργότερα γνωστό ως το My Lai Massacre.

Τον Μάρτιο του 1968, μια διμοιρία στρατιωτών από την εταιρεία Charlie έλαβε είδηση ​​ότι οι αντάρτες των Βιετκόνγκ είχαν καλυφθεί στο χωριό Quang Ngai του Son My. Η διμοιρία μπήκε σε έναν από τους τέσσερις οικισμούς του χωριού, το My Lai 4, σε μια αποστολή έρευνας και καταστροφής το πρωί της 16ης Μαρτίου. Αντί για αντάρτες, βρήκαν άοπλους χωρικούς, στην πλειονότητά τους γυναίκες, παιδιά και γέρους.

Οι στρατιώτες είχαν ενημερωθεί πριν από την επίθεση από τη διοίκηση του στρατού ότι όλοι όσοι βρέθηκαν στο My Lai θα μπορούσαν να θεωρηθούν VC ή ενεργοί υποστηρικτές του VC, και τους είπαν να καταστρέψουν το χωριό. Ενήργησαν με εξαιρετική βαρβαρότητα, βίασαν και βασανίζοντας χωρικούς προτού τους σκοτώσουν και σύρουν δεκάδες ανθρώπους, μεταξύ των οποίων μικρά παιδιά και μωρά, σε ένα χαντάκι και τους εκτελέσουν με αυτόματα όπλα. Η σφαγή φέρεται να έληξε όταν ένας πιλότος ελικοπτέρου του στρατού, ο αξιωματικός Hugh Thomson, προσγείωσε το αεροσκάφος του μεταξύ των στρατιωτών και των χωρικών που υποχωρούσαν και απείλησε να ανοίξει πυρ αν συνεχίσουν τις επιθέσεις τους.

Τα γεγονότα στο My Lai συγκαλύφθηκαν από υψηλόβαθμους αξιωματικούς του στρατού έως ότου ο ερευνητής δημοσιογράφος Seymour Hersh έσπασε την ιστορία. Σύντομα, το My Lai ήταν πρωτοσέλιδο και διεθνές σκάνδαλο.

Soldiers In Vietnam

Στρατιώτες του Στρατού του Βιετνάμ τρέχουν σε λασπώδες έδαφος, με όπλα σε ετοιμότητα. My Lai Massacre

Οι φωτογραφίες του Ronald Haeberle έγιναν παγκόσμια σύμβολα της βαρβαρότητας του πολέμου του Βιετνάμ.

Burning Dwellings In My Lai

Women And Children Killed At My Lai

My Lai Body In Well

Ο λοχίας Ronald Haeberle, που φαίνεται στην αντανάκλαση πάνω από το σώμα του άνδρα στο πηγάδι, τράβηξε φωτογραφίες της σφαγής.

My Lai Monument

Ένα μνημείο για τη σφαγή στο My Lai.

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Πανελλαδικές 2024 | Αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη του σχολικού έτους και την έναρξη των εξετάσεων

Λιγότερο από ένας μήνας έχει μείνει για την ημέρα λήξης των μαθημάτων για τα γυμνάσια και τα λύκεια, καθώς επίσης και για την ημέρα έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024, με τους υποψηφίους να έχουν μπει ήδη στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τραγωδία στην Θήβα | «Δεν έπαιρνε ανάσα και του κάναμε μαλάξεις» μαρτυρούν οι γονείς για το νεκρό 18μηνο μωρό τους

Οι γονείς μέσα στον πόνο τους, περιμένουν τις απαντήσεις για το πώς έφυγε από τη ζωή το μωρό τους, στη Θήβα. Μιλούν για πρώτη φορά μπροστά στην κάμερα..

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Συγκίνηση στα Μετέωρα | «Αθάνατες» – Αναρριχητές φώναξαν τα ονόματα των 3 κοριτσιών που έχασαν την ζωή τους στα Τέμπη

Τα ονόματα των τριών κοριτσιών, Θώμης, Χρύσας και Αναστασίας Πλακιά, που έχασαν την ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, αναφώνησαν αναρριχητές της Ορειβατικής Λέσχης Καλαμπάκας, σκορπώντας ρίγη συγκίνησης.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Καρχαρίας έκανε βόλτες στη μαρίνα της Γλυφάδας

Ένα καρχαριοειδές ψάρι εμφανίστηκε τη Δευτέρα μαρίνα της Γλυφάδα. Κάτοικοι της Γλυφάδας ανέβασαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο που δείχνουν ένα τεράστιο καρχαριοειδές να κολυμπά στη μαρίνα, δίπλα

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >