AD

Ο Γερμανός αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων προβλέπει επίθεση από τη Ρωσία τα επόμενα 5-8 χρόνια

«Έχουμε πέντε με οκτώ χρόνια, δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή» δηλώνει ο στρατηγός Μπρόιερ

 

Την γρήγορη ανάπτυξη πυραυλικής ασπίδας για να αντιμετωπίσει η Γερμανία εν δυνάμει απειλές από τη Ρωσία ζήτησε ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της χώρας Γενικός Επιθεωρητής Κάρστεν Μπρόιερ.

«Έχουμε πέντε με οκτώ χρόνια. Μέσα σ’ αυτή την περίοδο πρέπει να εγκαταστήσουμε ένα σύστημα πυραυλικής άμυνας. Δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή», δήλωσε σήμερα ο στρατηγός Μπρόιερ στις εφημερίδες του ομίλου μέσων ενημέρωσης Funke Mediengruppe.

«Πιστεύουμε πως η Ρωσία θα είναι ικανή να διεξαγάγει πόλεμο εναντίον κρατών του ΝΑΤΟ μέσα σ’ ένα χρονικό διάστημα πέντε έως οκτώ ετών. Μέχρι τότε, εμείς στη Γερμανία πρέπει επίσης να είμαστε σε θέση να αποκρούσουμε μια τέτοια επίθεση», τόνισε.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν κρύβει τις προθέσεις του έναντι της Δύσης, δήλωσε ο στρατηγός Μπρόιερ, προσθέτοντας ωστόσο πως «μια επίθεση σε δυτική χώρα είναι αυτή τη στιγμή το χειρότερο από τα σενάρια. Εντούτοις θα μπορούσε να συμβεί «σε όλο το φάσμα – από κυβερνοεπιθέσεις μέχρι μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους».

Ο ίδιος απέρριψε δηλώσεις στη Γερμανία αξιωματούχων που ζητούν να επιτραπεί να παγώσει η σύγκρουση στην Ουκρανία. «Το πάγωμα ενός πολέμου προϋποθέτει να γίνει αυτό αποδεκτό και από τις δύο πλευρές. Δεν υπάρχει παγωμένη σύγκρουση στον κόσμο που να μην έχει αναζωπυρωθεί», δήλωσε ο Μπρόιερ. «Η τρέχουσα στρατιωτική κατάσταση στην Ουκρανία κάνει το πάγωμα του πολέμου να φαίνεται ούτε δυνατό ούτε επιθυμητό».

Υπενθυμίζεται ότι η γερμανική κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ένα ειδικό ταμείο ύψους 100 δισ. ευρώ για την αναβάθμιση της Bundeswehr, των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων. Σύμφωνα με τον στρατηγό Μπρόιερ, έχει πλέον διατεθεί το 80% των κεφαλαίων και η διάθεσή τους θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς, αλλά με ενδεχόμενες καθυστερήσεις στις προμήθειες.

 

«Το μεγαλύτερο μέρος του υλικού έχει παραγγελθεί, όμως δεν έχει φθάσει ακόμα στα στρατεύματα στην έκταση που θα ήθελα», δήλωσε ο Μπρόιερ, ο οποίος θεωρεί πως αυτά τα 100 δισ. ευρώ αποτελούν «αρχική χρηματοδότηση» τονίζοντας ότι «πρέπει να σταθεροποιήσουμε την αμυντική δαπάνη. Ο αμυντικός προϋόλογισμός πρέπει να παραμείνει μακροπρόθεσμα στο 2% της οικονομικής παραγωγής».
Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Βρετανία: Η αστυνομία συνέλαβε και τέταρτο άνδρα σε σχέση με τις πυρκαγιές που σημειώθηκαν στην κατοικία του πρωθυπουργού Στάρμερ

Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε σήμερα, Δευτέρα (2/6) έναν τέταρτο άνδρα στο πλαίσιο έρευνας για μια σειρά πυρκαγιών που συνδέονται με τον πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ. Ο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πάνος Κατσαρίδης για Κώστα Τσουρό: «Δεν θα τον ακολουθούσα όπου κι αν πάει, δεν είναι απαραίτητο να είμαστε μαζί»

Στις κάμερες των ψυχαγωγικών εκπομπών που τον περίμεναν έξω από τα στούντιο του MEGA μίλησε ο Πάνος Κατσαρίδης. Ο γνωστός θεατρικός παραγωγός ρωτήθηκε για τη

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Μισθωτήρια συμβόλαια: Προθεσμία 30 ημερών για την αποδοχή τους από μισθωτές και συνιδιοκτήτες

Προθεσμία 30 ημερών θα έχουν στη διάθεσή τους οι μισθωτές και οι συνιδιοκτήτες ακινήτων, για να αποδεχθούν τη Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας που

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Οι ΗΠΑ έδωσαν το πράσινο φως για την ενσωμάτωση των πρώην τζιχαντιστών στο συριακό εθνικό στρατό

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενέκριναν το σχέδιο της νέας συριακής ηγεσίας να ενσωματώσει στον εθνικό στρατό χιλιάδες αλλοδαπούς τζιχαντιστές, πρώην αντάρτες μαχητές, υπό τον όρο ότι

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Πωλείται ξανά το θρυλικό σπίτι στην οδό Στησιχόρου – Αυτή είναι η τιμή εκκίνησης

Το θρυλικό σπίτι στην οδό Στησιχόρου στο Κολωνάκι, που κάποτε άνηκε στην Αλίκη Βουγιουκλάκη, πωλείται για δεύτερη φορά. Οι κληρονόμοι της Αμερικανίδας, στην οποία είχε

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

ΕΟΔΥ: Προφυλαχθείτε από τα κουνούπια ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) συνιστά στο κοινό να λαμβάνει μέτρα προφύλαξης από τα κουνούπια, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος λοίμωξης από τον ιό

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >