AD

Ο Ψάρακλας

Ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έκανε δηλώσεις με τις οποίες αμφισβήτησε τη λειτουργία των Θεσμών του Κράτους.

 

Ακολουθεί υποτιθέμενη απάντηση σε στρατιωτικό τόνο και διάλεκτο, αφού οι δηλώσεις έγιναν κατά την εκπλήρωση της στρατιωτικής του θητείας.

Άκου Ψάρακλα (πολιτικά και στρατιωτικά)!

Μπορεί να είπες ότι ‘μαθαίνεις γρήγορα’ αλλά είσαι μάλλον αργός. Ή τεμπέλης.

Έκανες δήλωση που ζήτησε από τον κο Πρωθυπουργό να παραιτηθεί “ήρεμα και μεστοιχειώδη αξιοπρέπεια» ώστε η χώρα να «οδηγηθεί συντεταγμένα σε δημοκρατικές εκλογές» με διεθνείς παρατηρητές! Το ξέρεις ρε, ότι παρέβεις άρθρα του Γενικού Κανονισμού Υπηρεσίες στο Στρατό;

Στα εξηγώ ήρεμα Ψάρακλα, γιατί ακόμα και για 20 μέρες είσαι στρατιώτης και δεν πρέπει να ξαναγίνει!

Α) Άρθρο 13 / Παραγ. 1 – Καθήκοντα Στρατιωτικού

– Κάθε Στρατιωτικός πρέπει να αποφεύγει κάθε ενέργεια ή συμπεριφορά που είναι αντίθετη με τα συμφέροντα και την τιμή του Έθνους.

Το να ζητάς ‘διεθνείς παρατηρητές’ για τις εκλογές σε χώρα της Ε.Ε., είναι τεράστια, ανιστόρητη και υβριστική προσβολή στην τιμή του Έθνους. Από το 1974 που έπεσε η Χούντα, μέχρι το 1979 που υπεγράφη η συμφωνία προσχώρησης της Χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα (όπως ήταν το όνομα της Ένωσης τότε), ο κρισιμότερος αγώνας του Κωνσταντίνου Καραμανλή ήταν η δημιουργία στέρεων δημοκρατικών θεσμών.

Απαράβατος όρος για να γίνει μια χώρα, μέλος της Ε.Ε. Και αυτούς τους Θεσμούς δεν τους αμφισβήτησαν πολιτικοί του μεγέθους του Ανδρέα Παπανδρέου, του Ηλία Ηλιού, τουΛεωνίδα Κύρκου και του Χαρίλαου Φλωράκη! Και τόλμησες να τους αμφισβητήσεις εσύ,
Ψάρακλα!

Είναι άτοπο γιατί αναφέρεσαι στους Θεσμούς εσύ, Πρόεδρος του κόμματος που έχει στέλεχος καταδικασμένο παμψηφεί (ελπίζω να έχεις μάθει την λέξη!) ακριβώς για αντιθεσμικές, αντισυνταγματικές ενέργειες. Που στελέχη του έχουν δηλώσει ότι ‘δεν
ελέγξαμε τους αρμούς της εξουσίας’.

Που Υπουργός της δήλωσε πως ‘πρέπει να βάλουμε δικούς μας δικαστές και να κλείσουμε μερικούς (από τους αντιπάλους μας) φυλακή’.
Μπορεί να έχεις δηλώσει ότι ‘εγώ τότε έλλειπα’ αλλά πρέπει να τα μάθεις. Αργά ήγρήγορα.

Β) Άρθρο 25 / Παράγρ. 2 & 3 – Απαγορεύσεις και Περιορισμοί

– Οι κληρωτοί που είχαν ενταχθεί σε πολιτικές οργανώσεις πριν τη στράτευσή τους, αναστέλλουν την πολιτική και συνδικαλιστική τους δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

– Οι στρατιωτικοί έχουν δικαίωμα να εκφράζουν γραπτά τις απόψεις τους και να δημοσιεύουν κείμενα καθαρά επιστημονικού, πολιτιστικού ή λογοτεχνικού περιεχομένου.

Δεν μπορούν όμως να κάνουν το ίδιο για ζητήματα πολιτικού ή κομματικού περιεχομένου, ούτε να κάνουν δηλώσεις στα μέσα μαζικής ενημερώσεως χωρίς άδεια του Υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Εκφράστηκες κομματικά και έκανες δηλωσεις στα ΜΜΕ χωρίς άδεια του κου Υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Για την παράβασή σου αυτή, 20 μέρες Φ, Ψάρακλα!

Έφεδρος Σμιας (ΥΛΚ)
Τ.Ν.Σωτηρόπουλος

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Λευτέρης Πανταζής | Θέλω να είμαι με την κοπέλα μου, έχω συρθεί στο πάτωμα πάρα πολλές φορές, αλλά κρύβομαι, πονάω μόνος μου

Τις δραματικές συνέπειες που είχε στην υγεία του η κούραση και η αϋπνία περιέγραψε ο αγαπημένος ερμηνευτής, Λευτέρης Πανταζής, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Αλεξίσφαιρα τζάμια, εξωτερική πισίνα και θέα στο βουνό | Το νέο παλάτι της Τζούλιας Αλεξανδράτου στην Εκάλη

Μετά τον ερχομό της κόρης της, η Τζούλια Αλεξανδράτου, πλέει σε πελάγη ευτυχίας. Έχει μετακομίσει στο νέο της σπίτι στην Εκάλη σκοπεύει να αρχίσει μια νέα ζωή.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Στέφανος Κασσελάκης | Ετοιμάζει 4ημερο τρικούβερτο γλέντι μετά το γάμο με τον Τάιλερ Μάκμπεθ

Η διαδικτυακή πρόσκληση του γάμου του Στέφανου Κασελάκη και του Ταϊλερ Μάκμπεθ ήρθε στη δημοσιότητα μέσα από την εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο. Είναι μίνιμαλ, με τα απολύτως απαραίτητα στοιχεία, τα ονόματα, το μέρος και τις ημερομηνίες.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >