AD

Άγνωστο το πολιτικό σκηνικό μετά τις ευρωεκλογές

Eνα άγνωστο σκηνικό στήνεται μετά τις επερχόμενες εκλογές.

 

 

Από τον Κλέαρχο Κοντό

Ο Πρωθυπουργός για πρώτη φορά αμφισβητείται έντονα από εκδοτικά κέντρα, οι δημοσκοπήσεις αρχίζουν να δείχνουν φθορά μετρήσιμη και ραγίσματα στο προφίλ του, η αντιπολίτευση οργανώνεται ενώ βασικά προβλήματα της καθημερινότητας όπως η ακρίβεια, η εγκληματικότητα και η δημόσια υγεία παραμένουν άλυτα.

Περιστατικά όπως τα email της Ασημακοπούλου ή το δυστύχημα των Τεμπών, στοιχίζουν στην κυβέρνηση ζωτικούς πόρους του εκλογικού σώματος.

Όλοι συμφωνούν και πολύ περισσότερο στο Μαξίμου, ότι η ΝΔ κινδυνεύει να γράψει μπροστά από το ποσοστό της το «2».

Ασφαλώς ένα τέτοιο σενάριο είναι εφιαλτικό καθώς θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά στην πιο γρήγορη αποδόμησή της κυβέρνησης από την αντιπολίτευση.

Δεν έχει σημασία αν δεν υπάρχει έτοιμη αντιπολιτευτική πρόταση από τον ΣΥΡΙΖΑ ή το ΠΑΣΟΚ.

Οι ευρωεκλογές, άλλωστε, θα κρίνουν και ποια θα είναι η αντιπολίτευση στην Ελλάδα.

Υπό αυτό το πρίσμα διαμορφώνονται συνθήκες προβληματισμού και εσωστρέφειας μέσα στη Νέα Δημοκρατία αλλά και την κυβέρνηση.

Στο Μαξίμου προσπαθούν να συνέλθουν από τη μεγάλη καμπή που παρουσιάζουν τα ποσοστά του κόμματος και ψάχνουν κινήσεις ανασυγκρότησης.

Μία από αυτές είναι μία αναδόμηση της κυβέρνησης αλλά κυρίως του πρωθυπουργικού γραφείου ώστε να υπάρξει μία μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Όλα θα εξαρτηθούν και από το ποσοστό της ΝΔ.

Αν έχουμε μία διαφυγή ψηφοφόρων προς τα δεξιά, μην απορήσετε αν δείτε πρόσωπα από την δεξιά πτέρυγα να συμπληρώνουν υπουργικές καρέκλες.

Το δεύτερο στοίχημα είναι το συνέδριο και κατά πόσο θα βγει η ΝΔ ενωμένη από αυτό.

Ασφαλώς μεγάλο ενδιαφέρον έχει τι θα κάνουν οι Αντώνης Σαμαράς και ο Κώστας Καραμανλής, αμφότεροι θα παραβρεθούν στο συνέδριο αλλά με τι προθέσεις είναι άγνωστο.

Θα θελήσουν να παραχωρήσουν ομιλίες και αν ναι, τι θα πουν; Θα είναι ενωτικοί ή θα αφήσουν αιχμές για τη σημερινή ΝΔ.

Τρίτο ερωτηματικό είναι αν θα συνεχιστεί η επίθεση από γνωστό εκδοτικό κέντρο και αν θα έχουμε περαιτέρω επιδείνωση σχέσεων.

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν ένα άγνωστο τοπίο μέχρι τις ευρωεκλογές. Και ακόμα πιο άγνωστο μετά από αυτές.

Η ΝΔ αν «γράψει» ένα ποσοστό γύρω στο 35% θα σημαίνει ότι έχει χρόνο μπροστά της να ξεδιπλώσει το πρόγραμμά της, θα έχει πάρει μία επιβεβαίωση της κυριαρχίας της για να συνεχίσει.

Aν λάβει ένα ποσοστό από 30 – 34% θα είναι ένα διφορούμενο ποσοστό, που θα δείχνει ότι δεδομένης και την αποχής, υπάρχει ένα ρεύμα αμφισβήτησης.

Αν όμως, έχουμε ποσοστά κάτω του 30%, τότε να αναμένουμε σοβαρές κινήσεις.

Η μείωση του ποσοστού κάτω από 30 θα σημαίνει και άλλες εξελίξεις.

Καταρχάς θα σημαίνει ότι το ποσοστό αυτό δεν μπορεί πλέον να αυξηθεί αλλά μόνο να μειώνεται, κάτι που είναι και ένας δείκτης για το που θα κάτσουν οι επόμενες εθνικές εκλογές που κάποιοι δεν τοποθετούν στο καλοκαίρι του 2027.

Σε αυτή τη περίπτωση θα δείτε γνωστούς μνηστήρες στην κυβέρνηση να κάνουν δειλά δειλά την εμφάνισή τους.

Πηγή : Radar

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Ιρίνα Σάικ | «Ψάχνω έναν άντρα όμορφο, διάσημο και με πολλά χρήματα»

Το ειδύλλιο της Ιρίνα Σάικ και του Τομ Μπρέιντι δεν είχε όπως φάνηκε ευτυχισμένο τέλος και το 37χρονο σούπερ μόντελ, ψάχνει ξανά τον έρωτα.   Όπως ανέφερε μάλιστα πηγή

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ιερώνυμος | Δεν θα κάνουμε ό,τι μας λέει ο Βελόπουλος, δεν υπάρχει χριστιανόμετρο

Μητσοτάκης: Στενή η συνεργασία με την Εκκλησία     Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε ό,τι μας λέει ο Βελόπουλος και κάθε πολιτικός, δεν υπάρχει χριστιανόμετρο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >