AD

Ένας 17χρονος μαθητής μιλάει για την νεανική βία | «Καμενα προτυπα των νεων, οι νομιμοι εγκληματιες»

Ο Σπύρος Βρεττός, ένας 17χρονος μαθητής, αναλύει μια από τις αιτίες που πυροδοτούν την νεανική βία

 

Από τον Σπύρο Βρεττό

Το θέμα της βίας των ανηλίκων είναι ένα από τα μεγάλα θέματα της εποχής και οι αιτίες είναι πολλές και ποικίλες. Η οικογένεια, το άγχος για το μέλλον, οι σχολικές και εξωσχολικές παρέες και πολλά άλλα.

Ανάμεσα σ’ αυτές όμως δεν μπορούμε να ξεχάσουμε και τον ρόλο που παίζει η μουσική και τα πρότυπα που δημιουργεί. Όπως η εμφάνιση του ροκ εν ρόλ, επηρέασε τις γενιές του 50, του 60, και του 70, δημιουργώντας μια καινούργια πραγματικότητα, έτσι και η μουσική που ακούνε πολλοί από τους σημερινούς νέους, ασκεί την δική της επηροή με τα πρότυπα που προβάλει

Διεθνως αναγνωρισμενο απο μικρους και μεγαλους το γεγονος οτι οι ανθρωποι ως κοινωνικα οντα επηρεάζονται απο φορεις οπως το διαδίκτυο..
Ειδικοτερα οι νεοι μεσα απο τους λεγομενους «rapers»και”trapers”επιδιωκουν να βρουνε τον εαυτο τους.

Πιο συγκεκριμενα,οι νεοι «την βρισκουν»με τετοιου ειδους μουσικη,η οποια αναφερεται σε βιασμους,κακοποιηση του γυναικειου φυλου,ναρκωτικα και κυριοτερα στην βια.

Top 10 Trappers DOA - Album by Hardo - Apple Music

Αυτες οι ανομικες συμπεριφορες επηρεαζουν τους νεους καθως διαδραματιζεται σε συνδυασμο με την μουσικη ο τελικος στοχος-τα λεφτα-.
Η ψευδης εικονα ενος επιτυχημενου ανθρωπου οπου με βαση την ήσονα προσπαθεια κατεκτησε το καλο αμαξι,την“καλη γκομενα”(ετσι οπως αποκαλουν τις μελλοντικες μητερες των παιδιων μας)και το ωραιο σπιτι τραβηξε την προσοχη πολλων νεων στην ελλαδα αλλα και σε χωρες του εξωτερικου.

Με γνωμωνα τα παραπανω,οι νεοι βγαινουν στους δρομους και υπο την επηρεια των τραγουδιων που παραγουν τα «καμενα προτυπα»τους μαχαιρωνουν,ξυλοκοπουν και «βρωμιζουν» τα χερια τους με ουσιες.

Συνοψίζοντας,μια σχεση αντιθεσης αναμεσα στους φορεις…

Η οικογενεια απο την μια «παλευει»να βγαλει στην κοινωνια εναν καλο πολιτη,με αρχες και αξιες και απο την αλλη τα «καμενα προτυπα» οι ραπερς φαλκιδευουν την κατασταση..

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Η Ουκρανία εξοπλίζεται με πυραύλους Patriot, που θα αλλάξουν τις ισορροπίες στον πόλεμο με την Ρωσία

Σε αγώνα δρόμου εξελίσσεται η προσπάθεια της Δύσης και συγκεκριμένα των ΗΠΑ να συντονιστεί η αποστολή των αντιαεροπορικών συστημάτων Patriot στην Ουκρανία την ώρα που το Κίεβο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Η πιθανή αντιπρόεδρος του Τραμπ περιγράφει πως πυροβόλησε τον «άχρηστο» σκυλό της και μια κατσίκα

«Αν θέλετε και άλλες αληθινές, έντιμες και ΜΗ πολιτικά ορθές ιστορίες, που θα αφήσουν τα Media χωρίς ανάσα…», γράφει η πιθανή αντιπρόεδρος του Τραμπ, Κρίστι

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

John Olson | O άνθρωπος που βοήθησε τους τυφλούς να ‘δουν’ τις φωτογραφίες μέσω της αφής & του ήχου

Ξεκίνησε μια εταιρεία που αποδίδει φωτογραφίες σε τρεις διαστάσεις και περιλαμβάνει επίσης αισθητήρες που ανταποκρίνονται στην αφή με ηχητικά κλιπ, έτσι ώστε οι τυφλοί να περνούν τα χέρια τους πάνω από τις φωτογραφίες και να απορροφούν τις πληροφορίες τους.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ιρίνα Σάικ | «Ψάχνω έναν άντρα όμορφο, διάσημο και με πολλά χρήματα»

Το ειδύλλιο της Ιρίνα Σάικ και του Τομ Μπρέιντι δεν είχε όπως φάνηκε ευτυχισμένο τέλος και το 37χρονο σούπερ μόντελ, ψάχνει ξανά τον έρωτα.   Όπως ανέφερε μάλιστα πηγή

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >