AD

Νέα Δημοκρατία | Η «επόμενη μέρα»

Ο τριγμός των Τεμπών, οι «Δύο Στρατοί» των δελφίνων, η «εικονική πραγματικότητα», τα επιχειρηματικά συμφέροντα, το κρίσιμο αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και ο απρόβλεπτος παράγων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με φόντο την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας!

 

 

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι με αφορμή τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα και τη σύγκρουση της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού με οικονομικά συμφέροντα στα οποία αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής, υπήρξε σοβαρότατος κυβερνητικός τριγμός, που μένει να αποδειχθεί πως – και αν- θα αποκατασταθεί!

Και ταυτοχρόνως έρχεται στο προσκήνιο και σταδιακά αναδεικνύεται το μείζον ζήτημα της «επόμενης ημέρας» στην Νέα Δημοκρατία, η οποία τυχόν θα προκύψει είτε μετά από απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος και την πρωθυπουργία προκειμένου να αναλάβει έναν διεθνή θεσμικό ρόλο στο ΝΑΤΟ ή την Ευρωπαϊκή Ένωση στον βαθμό που οι συγκυρίες το επιτρέψουν, είτε μετά από συνεχή φθορά που θα προκύψει μετά από ένα αρνητικό αποτέλεσμα στις Ευρωεκλογές (κάτω του 30%) που θα οδηγήσει σε εσωστρέφεια και θα απελευθερώσει ακόμη πιο πολλά εξωθεσμικά κέντρα, επιχειρηματικά συμφέροντα και Διαπλοκή να προσπαθήσουν να αποδομήσουν πλήρως τον πρωθυπουργό!

Υπό το πρίσμα αυτό είναι γεγονός που δεν δύναται να αμφισβητηθεί ότι την ώρα τούτη στο εσωτερικό της ΝΔ και του κυβερνητικού ιστού έχουν δημιουργηθεί «Δύο Στρατοί», υπό την καθοδήγηση των δύο γνωστών δελφίνων, εν ενεργεία προβεβλημένων και πρωτοκλασάτων υπουργών, που θα κονταρομαχήσουν για την διαδοχή, όταν και αν αυτή προκύψει!

Την ώρα τούτη 2 πολιτικές προσωπικότητες έχουν ξεπροβάλει ως «φυσικοί διάδοχοι», που κάθε μια από την πλευρά της διαμορφώνει τον πυρήνα της, συνδέεται με οικονομικά και επιχειρηματικά συμφέροντα, μηχανισμούς του κράτους και των διαδρόμων του κόμματος και διαθέτει πλήθος συμβούλων, νταραβεριτζήδων και παρατρεχάμενων!

Μεθοδεύονται δύο (1+1) επιστροφές παρά τω πλευρώ του Κυρ. Μητσοτάκη στο Μαξίμου, που απορρέουν από την κεντρική εξουσία της Πειραιώς πριν η ΝΔ ανέλθει στην μετά τον ΣΥΡΙΖΑ διακυβέρνηση!

Τον έναν εκ των δύο, που είναι πιο χαμηλών τόνων, θα τον υποστήριζε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ απολαμβάνει και τη στήριξη της ναυαρχίδας του κεντροδεξιού τύπου και όλο τον μηχανισμό και τα συστήματα της!

Τον άλλον υποψήφιο, που θεωρείται – και είναι- το μεγάλο φαβορί, καθώς διαθέτει εκτόπισμα, ειδικό βάρος, αποδοχή από την βάση και αδιαπραγμάτευτες θέσεις που συνάδουν με τις αρχές της παράταξης, στηρίζουν μετά βεβαιότητας τρία πανίσχυρα επιχειρηματικά κέντρα, με τεράστια πρόσβαση συνολικά στα ΜΜΕ και στο σύστημα γενικότερα!

Οι «2 Στρατοί» προετοιμάζονται για μια αμείλικτη σύγκρουση όταν θα έρθει η ώρα!

Μόνο που ελλοχεύει ο κίνδυνος ο πόλεμος αυτός να συνιστά «εικονική πραγματικότητα», δεδομένου ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρόκειται να αποχωρήσει από την ηγεσία της κυβέρνησης και του κόμματος ούτε για το ΝΑΤΟ, ούτε για την Κομισιόν! Οπότε η θέση δεν θα χηρεύσει!

Από εκεί και πέρα αναμφίβολα το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα παίξει έναν καθοριστικό ρόλο που πιθανόν να επιφέρει εξελίξεις μόνο στην περίπτωση κατά την οποία η ΝΔ γράψει μπροστά το 2…

Αλλά και πάλι θα έχουμε πολύ μέλλον μπροστά μας δεδομένου ότι δεν υφίστανται εκλογικές αναμετρήσεις μέχρι το τέλος της θητείας της κυβέρνησης και το μόνο ακανθώδες ζήτημα που θα πρέπει να επιλυθεί είναι αυτό της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, που θα έχει σοβαρές εσωκομματικές προεκτάσεις!

Επιστρέφοντας πάντως στο ζήτημα εκλογής νέου πρωθυπουργού που τυχόν θα προέκυπτε μετά από απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αποχωρήσει για θεσμική θέση εκτός Ελλάδος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι Δελφίνοι λογαριάζουν χωρίς τον …ξενοδόχο!

Υπό την έννοια ότι τον νέο πρωθυπουργό τον εκλέγει η Κοινοβουλευτική Ομάδα και όχι τα μέλη, ούτε το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας!

Επομένως ισχυρός είναι εκείνος που ελέγχει τους βουλευτές, κάτι που δεν προκύπτει ούτε για τον έναν ούτε για τον άλλον εκ των δύο ισχυρών δελφίνων!

Οι βουλευτές κατά κοινή παραδοχή φέρεται την ώρα τούτη να έχουν προσκολληθεί στους ισχυρούς διαχρονικούς άνδρες της παράταξης, ειδικά στον έναν – πρώην πρωθυπουργό- και για λόγους που έχουν να κάνουν με το ιδεολογικό στίγμα, τη σκληρή γραμμή στα Ελληνοτουρκικά και τα Σκόπια, τον γάμο των ομοφύλων ζευγαριών και όλα τα κρίσιμα εκείνα ζητήματα των Αρχών της Κεντροδεξιάς Παράταξης κόντρα στην στροφή στο κέντρο και την μετεξέλιξη της ΝΔ κάτι μεταξύ σε ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Δράση…

ΥΓ. Θα έχει μεγάλο πολιτικό ενδιαφέρον η τυχόν σύνδεση του ελέγχου της Κοινοβουλευτικής ομάδας, με την επιλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας!

Πηγή : Radar

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μάτια Ερμητικά Κλειστά | Το κύκνειο άσμα του Stanley Kubrick

Στις 26 Ιουλίου 1928 γεννήθηκε ο μεγάλος Kubrick. 72 χρόνια αργότερα, όταν έκλεισε για πάντα τα μάτια του, όσοι αναλύουν τους συμβολισμούς της τελευταίας ταινίας αναρωτιούνται για το κατά πόσο ο θάνατος του ήταν συμπτωματικός.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εβίτα Περόν | Διεκδίκησα περισσότερα δικαιώματα για τις γυναίκες, επειδή ήξερα τί αναγκάζονται να υποφέρουν

Από νόθο παιδί και ταπεινωμένη στάρλετ σε Πρώτη Κυρία της Αργεντινής. Αγαπήθηκε και μισήθηκε με τόση φρενίτιδα που άγγιξε εν ζωή το μύθο. Έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουλίου του 1952.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τζέρι Χολ & Μικ Τζάγκερ | Ο θυελλώδης έρωτας & η Αντζελίνα Τζολί- `πέτρα του σκανδάλου`

O αυθεντικός σταρ είναι γνωστό ότι ήταν ανέκαθεν ασυγκράτητος & ότι είχε πολλές ερωμένες… Υπήρξε όμως μία που τον προκαλούσε να την κυνηγάει… Με αφορμή τα 81 χρόνια από τη γέννησή του, στις 26 Ιουλίου του 1943, ας θυμηθούμε μια παλιά ιστορία…

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >