AD

Νέο σοκ στο Σίδνεϊ | Άγνωστος επιτέθηκε με μαχαίρι σε ιερέα την ώρα που λειτουργούσε

Νέο περιστατικό με μαχαιρώματα και μάλιστα αυτή τη φορά σε ζωντανή μετάδοση, σημειώθηκε σε περιοχή του Σίδνεϊ, λίγα 24ωρα μετά το «χτύπημα» στο εμπορικό κέντρο, που άφησε πίσω του έξι νεκρούς πολίτες.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε βάρος ενός ιερέα, ο οποίος την ώρα που κήρυττε στην εκκλησία The Good Shepherd Church, στην περιοχή Ουέικλι, στα δυτικά του Σίδνεϊ το απόγευμα της Δευτέρας (τοπική ώρα), είδε ξαφνικά έναν άγνωστο με μαχαίρι να τον πλησιάζει στην Αγία Τράπεζα και να τον μαχαιρώνει πολλές φορές.

Άμεσα έσπευσαν οι πιστοί που βρίσκονταν στον χώρο για να τον εμποδίσουν, ενώ υπάρχουν αναφορές για τουλάχιστον τέσσερις τραυματίες. Ο δράστης – τα κίνητρα του οποίου είναι απροσδιόριστα – έχει συλληφθεί, ενώ σύμφωνα με την πρώτη ενημέρρωση από την αστυνομία, τα τραύματα του ιερέα δεν είναι απειλητικά για τη ζωή του.

Δείτε το βίντεο της επίθεσης

Και βίντεο από τη μεταφορά του σε ασθενοφόρο μετά την επίθεση

Στο μεταξύ, λίγη ώρα μετά τη γνωστοποίηση του περιστατικού, πλήθος ακολούθων του ιερέα έφτασαν έξω από την εκκλησία και έψαχναν τον δράστη για να τον λιντσάρουν.

Ποιός είναι ο ιερέας που μαχαιρώθηκε

Ο ιερέας που μαχαιρώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο δυτικό Σίδνεϊ, ονομάζεται Mari Emmanuel και έχει μεγάλο ποίμνιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πάνω από 17.000 οπαδούς να τον ακολουθούν στο Facebook.

Απέκτησε φήμη κατά τη διάρκεια της πανδημίας όταν χαρακτήρισε το lockdown στο Σίδνεϊ ως «μαζική δουλεία» και υποστήριξε ότι τα εμβόλια είναι μάταια, επειδή η «κανονική» ζωή θα ενισχύσει την ανοσία.

Πρόσφατα είχε ταξιδέψει και στη Λωρίδα της Γάζας για να συμπαρασταθεί στους Παλαιστίνιους.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Ζάκυνθος: Διάσωση 18χρονου κολυμβητή από το Λιμενικό στον Άγιο Νικόλαο Βολιμών

Eπιχείρηση έρευνας και διάσωσης ενός 18χρονου Ρουμάνου πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου. Συγκεκριμένα ο Λιμενικός Σταθμός του Αγίου Νικολάου Βολιμών, ειδοποιήθηκε ότι

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Σάκης Ρουβάς: Η πρώτη αντίδραση για το σκισμένο παντελόνι που έγινε viral – «Πολύ σοβαρά θέματα έχετε, μπράβο»

«Κάπου θα με δείτε τηλεοπτικά του χρόνου», είπε ο Σάκης Ρουβάς. Για συναυλία στη Λάρισα βρέθηκε προ ημερών ο Σάκης Ρουβάς και αυτό που έγινε

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Χανιά: Νεκρός 62χρονος στο Ελαφονήσι – Καταπλακώθηκε από μεταλλική κατασκευή που παρασύρθηκε από τους θυελλώδεις ανέμους

Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 62χρονος στο Ελαφονήσι του Δήμου Κισάμου, όταν η μεταλλική κατασκευή πάνω στην οποία εργαζόταν παρασύρθηκε από τους θυελλώδεις ανέμους

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Σουδάν: Ο ΟΗΕ εκφράζει φόβους για την έλλειψη πόρων για την αντιμετώπιση της πείνας και του υποσιτισμού

Ο ΟΗΕ εκφράζει φόβους για την έλλειψη πόρων για την αντιμετώπιση της πείνας και του αυξανόμενου υποσιτισμού που πλήττουν εκατομμύρια Σουδανούς σε μια χώρα που

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >