AD

Προειδοποιεί η G7 για τη Μέση Ανατολή | Υπάρχει κίνδυνος ανεξέλεγκτης περιφερειακής κλιμάκωσης μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ

Οι ηγέτες της G7 επανέλαβαν την πλήρη υποστήριξή τους στο Ισραήλ

Οι ηγέτες των χωρών της Ομάδας των 7 (G7) συνήλθαν σε τηλεδιάσκεψη και καταδίκασαν την επίθεση που σημειώθηκε από το Ιράν εναντίον του Ισραήλ επαναλαμβάνοντας τη δέσμευσή τους στην ασφάλεια του Ισραήλ.

Ειδικότερα, το Ιράν κινδυνεύει να προκαλέσει μία ανεξέλεγκτη περιφερειακή κλιμάκωση, προειδοποιούν στο κοινό ανακοινωθέν τους.

«Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για την σταθεροποίηση της κατάστασης και την αποφυγή περαιτέρω κλιμάκωσης», δηλώνουν οι ηγέτες της G7 και ζητούν από το Ιράν και τους συμμάχους τους να σταματήσουν τις επιθέσεις.

Οι ηγέτες της G7 δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις προσπάθειες για άμεση και βιώσιμη κατάπαυση του πυρός στην Λωρίδα της Γάζας.

Η G7 επαναλαμβάνει την πλήρη υποστήριξή της στην ασφάλεια του Ισραήλ

Σε γραπτή ανακοίνωση της ιταλικής προεδρία της ομάδας της G7, αναφέρεται ότι «στο τέλος της σημερινής συνεδρίασης, μέσω τηλεδιάσκεψης «οι ηγέτες υιοθέτησαν κοινή δήλωση, στην οποία καταδικάζεται απερίφραστα η εκτόξευση drone και πυραύλων από το Ιράν και επαναλαμβάνεται η πλήρης υποστήριξη στην ασφάλειαςτου Ισραήλ».

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «οι χώρες της ομάδας της G7 υπογράμμισαν την ανάγκη να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση και κάλεσαν τα εμπλεκόμενα μέρη να μην προχωρήσουν σε κινήσεις που θα είχαν ως στόχο την αύξηση της έντασης στην όλη περιοχή».

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Νεαρό μοντέλο δολοφονήθηκε μέρα μεσημέρι σε εστιατόριο

Μια πρώην διαγωνιζόμενη στα καλλιστεία του Ισημερινού δολοφονήθηκε από δύο ενόπλους μέρα μεσημέρι σε εστιατόριο, μερικούς μήνες αφότου το όνομά της είχε συνδεθεί με διαβόητο εγκληματία, ο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Έκρηξη οργής συγγενών μετά την απόφαση για το Μάτι | Πώς τα 111 χρόνια έγιναν 5 και οι καταδικασθέντες είναι ελεύθεροι

Οργισμένη ήταν η αντίδραση των συγγενών των θυμάτων, των εγκαυματιών και του ακροατηρίου με τη χθεσινή απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων στη δίκη για τη

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >