AD

Cheyenne Brando | Το οικογενειακό δράμα που οδήγησε σε αυτοκτονία την πανέμορφη κόρη του κορυφαίου ηθοποιού

Το άλλοτε πανέμορφο μοντέλο, παραμορφώθηκε μετά από ατύχημα και την περίοδο που ήταν έγκυος, ήρθε το τελειωτικό χτύπημα της μοίρας, στις 17 Απριλίου του 1995.

Λέγεται ότι κάποιες οικογένειες βασανίζονται από μια κατάρα. Νομίζω ότι η ακόλουθη ιστορία είναι από τις πιο τραγικές…

Αυτή της Cheyenne Brando της πανέμορφης κόρης του Marlon Brando η οποία έδωσε τέλος στη ζωή της, στα 25 της χρόνια. Το φιλικό της περιβάλλον έλεγε ότι υπέφερε από κατάθλιψη. Άλλωστε, δεν ήταν και λίγα όλα όσα της είχαν συμβεί… Ζούσε απομονωμένη στο σπίτι της στην Ταϊτή όπου τη βρήκαν κρεμασμένη. Τραγική ειρωνεία ήταν ότι εκείνη την περίοδο, ο πατέρας της απολάμβανε τη μεγάλη επιτυχία του «Don Juan DeMarco», μια ρομαντική κομεντί στην οποία έπαιζε τον ψυχίατρο.

Η κόρη του ηθοποιού Marlon Brando, Cheyenne – το ταραγμένο κάποτε μοντέλο του οποίου ο ετεροθαλής αδερφός σκότωσε τον εραστή της στο απέραντο σπίτι του κινηματογραφικού αστέρα στο Hollywood Hills – έδωσε τέλος στη ζωή της.

Η Cheyenne Brando που βρισκόταν σε απομόνωση για μήνες, κρεμάστηκε στο σπίτι της στο νησί του Νότιου Ειρηνικού. Οι φίλοι της είπαν ότι υπέφερε από κατάθλιψη από τότε που ο Christian Brando πυροβόλησε θανάσιμα τον Dag Drollet σε μια υπόθεση που το 1990 έγινε είδηση ​​σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας τουλάχιστον δύο φορές στο παρελθόν.

Την ώρα του πυροβολισμού,  η Cheyenne επισκεπτόταν τη Νότια Καλιφόρνια για ψυχολογική συμβουλευτική αφού παραμορφώθηκε σε αυτοκινητιστικό ατύχημα στο νησί. Ήταν στο σπίτι του πατέρα της στο Mulholland Drive όταν σημειώθηκε ο πυροβολισμός και κάποια στιγμή κατηγορήθηκε για συνέργεια στον θάνατο του Drollet.

Οι κατηγορίες εναντίον της τελικά αποσύρθηκαν. Ο Christian Brando- ισχυριζόμενος ότι ο πυροβολισμός ήταν ατύχημα και ότι ενήργησε εξαγριωμένος επειδή ο Drollet είχε χτυπήσει την Cheyenne- ομολόγησε την ενοχή του για εκούσια ανθρωποκτονία και καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση. Η ένσταση κανονίστηκε από τον δικηγόρο του, Robert Shapiro, τώρα έναν από τους δικηγόρους του OJ Simpson.

Δημοσιεύματα από την Papeete της Γαλλικής Πολυνησίας ανέφεραν ότι η Cheyenne Brando βρέθηκε κρεμασμένη στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού της στην περιοχή Punaauia την Κυριακή το βράδυ. Οι αναφορές δεν έδειξαν αν βρέθηκε σημείωμα αυτοκτονίας.

Aς ξεκινήσουμε την ιστορία από την αρχή για να δούμε τι την οδήγησε στο τραγικό αυτό τέλος που έδωσε στον εαυτό της…

`Ηταν βράδυ της 16ης Μαΐου του 1990, όταν ο πρωτότοκος γιος του Marlon Brando -ετεροθαλής αδελφός της Cheyenne- μπήκε αγριεμένος στο σπίτι του πατέρα του.

Στον καναπέ καθόταν ο φίλος της αδερφή του, Drollet και ετοιμαζόταν να ανάψει ένα τσιγάρο.

Ο Christian Brando κρατούσε ένα πιστόλι και  σημαδεύοντας τον καθισμένο άντρα, φώναξε δυνατά: «Χτυπάς την αδερφή μου; Μην τολμήσεις να το ξανακάνεις!»

Λίγα λεπτά αργότερα, πυροβόλησε…

Ο Drolette πέθανε και ο θόρυβος από τον πυροβολισμό κινητοποίησε όλη την οικογένεια… Γρήγορα εμφανίστηκε και ο Brando, ο οποίος προσπάθησε να επαναφέρει τον Drollet με τεχνητή αναπνοή, αλλά ήταν δυστυχώς πολύ αργά.

Κάλεσε την αστυνομία, προσπάθησε να παρηγορήσει την κόρη του, Τσεγιέν, που ήταν 6 μηνών έγκυος με το παιδί του και συγκλονισμένη.

Ωστόσο, η Cheyenne ένιωθε ότι ο Dag έμενε μαζί της μόνο εξαιτίας του παιδιού. Στις 16 Μαϊου του 1990,  αποκάλυψε στον αδελφό της, Christian,  ότι ο Dag ήταν βίαιος μαζί της.

Ο Christian εξοργίστηκε και αφού ήπιε πολύ στο δείπνο που είχε βγει με την αδελφή του, οδηγήθηκε στο σπίτι του Marlon Brando. Σκοπός του ήταν να τον φοβερίσει όμως όταν τον αντίκρυσε, έχασε τον έλεγχο και τον πυροβόλησε.

Ο Μάρλον Μπράντο και ο Κρίστιαν στη δίκη

Ο Marlon Brando και ο γιος του, Christian ,στη δίκη.

Η καταδίκη του Christian ήταν σίγουρη, παρά τις μάταιες προσπάθειες του πατέρα του.

Το μόνο που ίσως θα μπορούσε να βοηθήσει τον Christian ήταν η κατάθεση της αδελφής του, η οποία βρισκόταν έγκλειστη σε ψυχιατρική κλινική στην Ταϊτή και όπως ήταν λογικό, απαγορευόταν να συμμετέχει στις διαδικασίες.

Στις 22 Δεκεμβρίου 1990, ένας δικαστής την κήρυξε «διανοητικά ανάπηρη», τερματίζοντας τον πεντάμηνο αγώνα για να την εξαναγκάσουν να καταθέσει.

Κάνοντας χειρονομίες στους φωτογράφους στην αίθουσα του δικαστηρίου, ο σταρ του κινηματογράφου είπε ότι το όνομα Brando είχε ξεσηκώσει την υπόθεση.

«Αυτός είναι ο Marlon Brando », είπε. «Αν ο Christian ήταν μαύρος, Μεξικανός ή φτωχός, δεν θα ήταν σε αυτή την αίθουσα του δικαστηρίου.».

Με την κατάθεση του Marlon Brando στο δικαστήριο, θα έλεγε κανείς ότι δόθηκε ρεσιτάλ ερμηνείας.

Έκλαψε, φώναξε και παραδέχτηκε ότι απέτυχε ως πατέρας. Είπε χαρακτηριστικά: «Ζούσα σαν ρεμάλι. Κυνηγούσα γυναίκες. Ίσως να απέτυχα ως πατέρας. Τείνουμε να κατηγορούμε μόνο τους άλλους, αλλά υπήρχαν πράγματα που μπορούσα να είχα κάνει διαφορετικά. Έκανα το καλύτερο που μπορούσα».

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που τον κατηγόρησαν ότι δεν ήταν ειλικρινής και απλώς έπαιζε το ρόλο του για να αθωωθεί το παιδί του.  Ο Christian παραδέχτηκε την ενοχή του και δήλωσε ότι θα έπαιρνε τη θέση του Dag, αν αυτό ήταν δυνατό.

Ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Σάντα Μόνικα, Robert Thomas, επέβαλε ποινή αφού άκουσε μια ώρα συναισθηματικής, μπερδεμένης κατάθεσης του διάσημου πατέρα του κατηγορούμενου.

Καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκισης, αλλά  το 1996 αποφυλακίστηκε  λόγω καλής διαγωγής.

Μετά τη φυλάκισή του, δεν είδε ποτέ ξανά την Cheyenne…

Το μοιραίο τέλος της, σημάδεψε τη μετέπειτα ζωή του Marlon Brando, ο οποίος δεν άντεξε ούτε να παραβρεθεί στην κηδεία της.Αποσύρθηκε από τη δημοσιότητα κι έφυγε από τη ζωή  το 2004, από αναπνευστική ανεπάρκεια.

Τέσσερα χρόνια μετά, τον ακολούθησε και ο γιος του, Christian, στα 49 του χρόνια…

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

AstraZeneca | Παραδέχθηκε ότι το εμβόλιο κατά της Covid θα μπορούσε να προκαλέσει σπάνιες θρομβώσεις

Ερευνες διαπίστωσαν έκτοτε ότι το Covishield μπορεί δυνητικά να προκαλέσει σε ορισμένους ανθρώπους θρόμβους αίματος, οι οποίοι μπορεί να αποβούν μοιραίοι.   Ο φαρμακευτικός γίγαντας

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Βασιλιάς Κάρολος | Επέστρεψε χαμογελαστός στα δημόσια καθήκοντά του

«Είμαι εντάξει, σας ευχαριστώ», απάντησε χαμογελαστός ο βασιλιάς Κάρολος σε όσους τον ρώτησαν πώς αισθάνεται καθώς υποβάλλεται σε αντικαρκινική θεραπεία. Στα δημόσια καθήκοντα επέστρεψε για

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τα συγκοινωνούντα δοχεία της «αδέσμευτης δημοσιογραφίας»

Το «Μαύρο Ράσο» της Πελοποννήσου, το «γιουσουφάκι» και ο «μικρομέγαλος» παράγοντας συνδέονται μεταξύ τους πέραν πάσης αμφιβολίας – Η «σύγκλιση» Βορείων Προαστείων με την Νότια

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >