AD

Πασαλιμάνι | Εννέα συλλήψεις για την κατάρρευση κτηρίου που προκάλεσε τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού

Στον εισαγγελέα σήμερα ο εργολάβος και οι εργάτες που συνελήφθησαν – Γιατί κατηγορούνται

 

Στη σύλληψη εννέα ατόμων, εκ των οποίων τρεις νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, προχώρησε η ΕΛΑΣ για τη χθεσινή τραγωδία στο Πασαλιμάνι, όταν κατά τη διάρκεια εργασιών σε διώροφη κατοικία επί της οδού Νεωρίων, στην ακτή Μητσοπούλου, κατέρρευσε μέρος του κτηρίου, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ειδικός φρουρός 31 ετών εκτός υπηρεσίας ο οποίος συμμετείχε στις οικοδομικές εργασίες.

Κατέρρευσε τμήμα κτηρίου στο Πασαλιμάνι

Επτά από τους εργαζόμενους στις εργασίες του κτιρίου προσήχθησαν και κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα Δημοτικού Θεάτρου και σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στο πλαίσιο του αυτοφώρου στην εισαγγελία.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, μεταξύ των συλληφθέντων είναι εργολάβος, ο οποίος κατηγορείται για παραβίαση του άρθρου 286 που αφορά παραβίαση των κανόνων οικοδόμησης και του γενικού οικοδομικού κανονισμού. Οι υπόλοιποι συλληφθέντες κατηγορούνται για παραβίαση του οικοδομικού κανονισμού.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, για το ιδιωτικό κτήριο είχε εκδοθεί ηλεκτρονική άδεια για μικρές εργασίες.

Κατέρρευσε τμήμα κτηρίου στο Πασαλιμάνι (2)

Η ιστορία του 31χρονου αστυνομικού

Η τραγωδία στο Πασαλιμάνι αποκάλυψε στο πρόσωπό του 31χρονου ειδικού φρουρού, Αγαθάγγελου Παπαδόπουλου τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί, ειδικά στην Αττική, για να επιβιώσουν αφού οι χαμηλοί μισθοί οδηγούν πολλούς από αυτούς να αναζητούν συμπληρωματικό μεροκάματο για να ζήσουν με αξιοπρέπεια.

Ο άτυχος αστυνομικός εργαζόταν ως οδηγός σε φορτηγό και ήταν έξω από το κτήριο της οδού Νεωρίων όταν αυτό κατέρρευσε με τα μπάζα να καταπλακώνουν το όχημα και τον ίδιο να βρίσκει τραγικό θάνατο.

Δείτε φωτογραφίες του άτυχου αστυνομικού:

astynomikos-1
astynomikos-2
astynomikos-3

Ο Αγαθάγγελος από τα Γρεβενά υπηρετούσε είχε έρθει στην Αθήνα το 2019 και υπηρετούσε στην ομάδα ΔΙΑΣ Νοτιοανατολικής Αττικής και τα τελευταία χρόνια έκανε μεροκάματα όπου μπορούσε προκειμένου να τα βγάλει πέρα. Παλαιότερα, μάλιστα, εργαζόταν ως ντελιβεράς, και είχε τροχαίο ατύχημα ενώ εργαζόταν.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς του, που μεταφέρθηκαν με αστυνομική συνοδεία στην Αθήνα.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Λιβυκό Πρακτορείο Ειδήσεων: Η Βουλή της Λιβύης συστήνει επιτροπή για τη μελέτη του «τουρκολιβυκού μνημονίου»

Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης αποφάσισε να συστήσει μια τεχνική επιτροπή για την εξέταση του παράνομου «τουρκολιβυκού μνημονίου» που αφορά την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ελεονώρα Μελέτη: «Απευθύνθηκα σε ειδικό, έβλεπα ότι δεν είμαι αυτή που ήμουν κι αυτή που θα ήθελα να είμαι»

Η Ελεονώρα Μελέτη εμφανίστηκε σήμερα στην εκπομπή «Πρωινό ΣουΣου» με την Ελένη Τσολάκη. Η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ρωτήθηκε για τη μητρότητα, την ψυχική υγεία

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Κ. Χατζηδάκης για Basket League: Η κυβέρνηση θέλει να προστατεύσει το μπάσκετ – Τι είπε για την κοινωνική κατοικία

«Eμείς περιμένουμε, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός του μπάσκετ να συμφωνήσουν πάνω σε συγκεκριμένες θέσεις… Με άλλα λόγια, οι δύο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

ΗΠΑ: Ο Σον Κομπς πλήρωσε 100.000 δολάρια για να αποκρύψει το βίντεο κακοποίησης της Κ. Βεντούρα – Νέες αποκαλύψεις στη δίκη του ράπερ

Ο Σον Κομπς (Sean “Diddy” Combs), γνωστός μουσικός παραγωγός και επιχειρηματίας, φέρεται να πλήρωσε 100.000 δολάρια σε φύλακα ασφαλείας για να αποκρύψει το σοκαριστικό βίντεο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

ΗΠΑ: Η Meta στρέφεται στην πυρηνική ενέργεια για την υποστήριξη της τεχνητής νοημοσύνης

Η Meta, η μητρική εταιρεία του Facebook, ανακοίνωσε συμφωνία 20 ετών για την προμήθεια πυρηνικής ενέργειας, ενισχύοντας τη στρατηγική της για την κάλυψη της αυξανόμενης

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Γιώργος Χρανιώτης: «Αισθάνθηκα εθνική υπερηφάνεια, είμαι κι εγώ στο Netflix»

Ο Γιώργος Χρανιώτης σχολίασε μεταξύ άλλων στις κάμερες των τηλεοπτικών εκπομπών τις δηλώσεις του Θανάση Αλευρά  ότι οι πρωινές εκπομπές είναι για τους συνταξιούχους και

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >