AD

Βράζει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Παπανώτα – Αντιδράσεις και για το «θαύμα» Κασσελάκη

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έχει δηλώσει ότι η γυναίκα στην Ελλάδα δεν έχει κανένα πρόβλημα «εκτός αν πάρει κάποιον σατράπη που την κακοποιεί και η ίδια κάθεται και το ανέχεται, οπότε είναι πρόβλημα της»

 

Βαρύ είναι το κλίμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία αναφορικά με τις δηλώσεις του υποψήφιου ευρωβουλευτή του κόμματος και δημοσιογράφου, Δημήτρη Παπανώτα. Συγκεκριμένα, οι απόψεις του για τη γυναικεία κακοποίηση έχουν προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια σε στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής, που δέχονται, κατά πληροφορίες, καταιγισμό μηνυμάτων από όλη τη χώρα, καθώς τα όσα ειπώθηκαν από πλευράς του υποψήφιου Ευρωβουλευτή «θίγουν τον αξιακό κώδικα» του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, όπως παρατηρούν, σηκώνοντας κύμα εσωκομματικής αντίδρασης.

Υπενθυμίζεται ότι ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε υποστηρίξει ότι στην Ελλάδα η γυναίκα δεν έχει κανένα πρόβλημα, «εκτός αν πάρει κάποιον σατράπη που την κακοποιεί και η ίδια κάθεται και το ανέχεται, οπότε είναι πρόβλημα της».

Μολονότι τα περισσότερα κορυφαία στελέχη είχαν αποφασίσει να αρκεστούν σιωπή, για να μην επιδεινωθεί το εκλογικό αποτέλεσμα λόγω εσωστρέφειας, οι προκλήσεις, ωστόσο, «είναι απανωτές», όπως περιγράφουν, στον απόηχο των δηλώσεων του κ. Παπανώτα. Μάλιστα, τα πυρά για τα κριτήρια επιλογής του συγκεκριμένου υποψήφιου Ευρωβουλευτή δε βρίσκουν μόνο τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη, αλλά και τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου που είχαν την ευθύνη της επιλογής των προσώπων που στελέχωσαν το ευρωψηφοδέλτιο, «νομιμοποιώντας αυτού του είδους τις επιλογές», όπως επισημαίνεται. Επιπλέον, οι αντιδράσεις προέρχονται τις τελευταίες ώρες από όλες τις «φυλές» της Κουμουνδούρου, ενώ αθροίζονται στο γενικότερο μούδιασμα που επέφερε σε στελέχη της αξιωματFικής αντιπολίτευσης η παρουσία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, στην Αμερική.

Τη δυσαρέσκειά τους για τις δηλώσεις του κ. Παπανώτα δεν έκρυψαν, άλλωστε, από την πρώτη στιγμή και επώνυμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με την Άννα Ελεφάντη να σχολιάζει, για παράδειγμα, για τις δηλώσεις Παπανώτα πως «είναι απαράδεκτες και σεξιστικές και δε συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ». Την ίδια συλλογιστική φέρονται να συμμερίζονται και αρκετά εκ των κορυφαίων στελεχών της Κουμουνδούρου, ενώ τα όσα εξελίχθησαν χθες, με αποτέλεσμα τη διευκρινιστική δήλωση του υποψήφιου Ευρωβουλευτή, Δημήτρη Παπανώτα αναμένεται να συζητηθούν εκτενώς κατά την σημερινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου, στις 3 το μεσημέρι.

papan

Σημειωτέον ότι σε δήλωσή του ο κ. Παπανώτας ανέφερε πυροσβεστικά, μεταξύ άλλων, χθες πως «απολογούμαι αν μέσα από την «κοπτοραπτική» της δήλωσης μου δόθηκε η εντύπωση πως έχουν μερίδιο ευθύνης και τα θύματα κακοποίησης γι’ αυτό που τους έχει συμβεί. Και δεσμεύομαι πως θα αγωνιστώ στο πλευρό των κακοποιημένων γυναικών μέχρι την ημέρα που τέτοιου είδους φαινόμενα θα έχουν εκλείψει οριστικά», δήλωση που φέρεται να επιδίωκε η Κουμουνδούρου, ενώ καλύφθηκε πλήρως πίσω από τις εξηγήσεις του υποψήφιου Ευρωβουλευτή της.

face

Την ίδια ώρα, ωστόσο, το περιστατικό με τον Δημήτρη Παπανώτα περιγράφεται ως το «κερασάκι στην τούρτα» από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, καθώς η εξομολόγηση για το σημείο του σταυρού στη βάφτιση του κ. Κασσελάκη, αλλά και τα όσα διαδραματίστηκαν κατά την περιοδεία του στην Αμερική έχουν προβληματίσει βαθιά το στελεχιακό δυναμικό του κόμματος. Αν και δεν είναι λίγα τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που δυσκολεύονται να οριοθετηθούν τόσο οργανωτικά, όσο και πολιτικά μετά τη χθεσινή ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη, με την οποία εμφανίστηκε παρών στη διεκδίκηση της ατζέντας «πατρίδα-θρησκεία- οικογένεια».

Φτάνοντας στα όρια των ιδεολογικών αντοχών των συντρόφων του, ο κ. Κασσελάκης σχολίασε με αφορμή τη βάφτισή του πως «Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης και της οικογένειας από τη Δεξιά τελειώνει εδώ. Η διαίρεση των Ελλήνων από τη Δεξιά, τελειώνει εδώ», αφήνοντας κυριολεκτικά εμβρόντητους πολλούς από τους κορυφαίους.

Αναλυτικά, η ανάρτηση Κασσελάκη:

Η εντυπωσιακή αυτή στροφή, η οποία ξάφνιασε και τους πιο μυημένους, δεν αποτελεί τυχαία επιλογή, αλλά περαιτέρω κλιμάκωση της «αποσυριζοποιησης» του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, όπως περιγράφουν πρόσωπα με γνώση των γεγονότων, η οποία αντανακλάται και στη σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου. «Από την κολυμβήθρα και τον σταυρό, φτάσαμε στο πατρίς-θρησκεία-οικογένεια σε ένα εικοσιτετράωρο» σχολίασε στο protothema.gr προβεβλημένο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κι ενώ οι περισσότεροι εκ των κορυφαίων στελεχών λαμβάνουν τις τελευταίες ώρες τηλέφωνα και μηνύματα από όλη την Ελλάδα, αναφορικά με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, από τις ΗΠΑ.

Σε σημείο που να αντιδρούν και ένθερμοι υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη, όπως ο γνωστός στιχουργός, Νίκος Μωραϊτης, ο οποίος σχολίασε πως «Στέφανε, ο σταυρός που σχηματίστηκε είναι αυτός που κουβαλάμε εμείς που ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ», αναφερόμενος στην αποστροφή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ πως «με βάφτισε ο Άγιος Τσαλίκης με τον πατέρα Κύριλλο, και στο νερό σχηματίστηκε ένας σταυρός από το λάδι. Ο Άγιος Τσαλίκης είπε στους γονείς μου: αυτός είτε Παπάς θα γίνει, είτε πολύ σπουδαίος».

IMG_4396

Αύριο το ευρωψηφοδέλτιο

Εν τω μεταξύ, αύριο, Παρασκευή στις 8μμ θα λάβει χώρα η κεντρική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στον Ελληνικό Κόσμο, όπου θα παρουσιαστεί από τον Πρόεδρο το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος. Πρακτικά, σήμερα θα επισφραγιστούν τα ονόματα των πέντε προσώπων που θα προτείνει αύριο ο Στέφανος Κασσελάκης, προκειμένου να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός για την κατάρτιση της ευρωλίστας.

Σημειωτέον ότι πρόκειται για έναν άνδρα και τέσσερις γυναίκες, οι οποίες θα πρέπει να συμπεριληφθούν, με τα σενάρια να δίνουν και να παίρνουν τις τελευταίες ώρες, συμπαρασύροντας στρατιωτικούς, καλλιτέχνες και τηλεοπτικά πρόσωπα. Από πλευράς του, πάντως, ο γνωστός τηλεπαρουσιαστής, Γιώργος Λιάγκας ξεκαθάρισε χθες πως δεν θα είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, σχολιάζοντας πως ««μην αγχώνεστε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, σύντροφοι, δεν κατεβαίνω. Δεν σας τρώω τη θεσούλα. Μην αγχώνεστε σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν σας τρώω τις θεσούλες σας. Θα τα βγάλετε τα λεφτουδάκια σας».

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Erica Hammond | Η πρώην παλαίστρια που παντρεύτηκε τον Ινδό δισεκατομμυριούχο στις πυραμίδες

Ο Ινδοαμερικανός δισεκατομμυριούχος Αnkur Jain ήθελε να παντρευτεί την αγαπημένη του στο…διάστημα, αλλά τελικά έκανε την χάρη της νύφης και παντρεύτηκαν στις Πυραμίδες της Αιγύπτου,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Γιώργος Λυγγερίδης | 19 οι κατηγορούμενοι που προφυλακίστηκαν – Τρεις από αυτούς για ναρκωτικά

19 κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στις φυλακές αμέσως μετά τις απολογίες τους για τα επεισόδια στου Ρέντη και τον θανάσιμο τραυματισμό του αστυνομικού Λυγγερίδη.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >