AD

Οι χάρτες της νέας κακοκαιρίας – Οι βροχές του Σαββάτου ανά 6ωρο, πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία express

Πρόγνωση καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου

 

Κακοκαιρία χτυπά σήμερα Παρασκευή 19.04.2024 τη χώρα μας, με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία να έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, προειδοποιώντας για έντονα φαινόμενα. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα κυριότερα στοιχεία της κακοκαιρίας που θα επικρατήσει στη χώρα από το πρωί της Παρασκευής 19/04 έως το μεσημέρι του Σαββάτου 20/04 θα είναι:

  • οι ισχυρές κατά τόπους βροχές και καταιγίδες
  • οι ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο

Την ίδια ώρα, ο Σάκης Αρναούτογλου σε ανάρτησή του παρουσιάζει σε χάρτες τις «βροχές του Σαββάτου ανά 6ωρο με μια ματιά!».

«Άστατος ο καιρός την Κυριακή στα δυτικά και κυρίως στα βόρεια ενώ τη Δευτέρα και κυρίως την ερχόμενη Τρίτη στα δύο θα χωριστεί η χώρα: Φθινόπωρο στα βόρεια με βροχές, ενώ αντίθετα καλοκαίρι με θολούρα στην ατμόσφαιρα θα επικρατήσει στα νότια εξαιτίας μεταφοράς αφρικάνικης σκόνης, με τη θερμοκρασία στη νότια Ελλάδα να αγγίζει ή και να ξεπερνά τους 30 βαθμούς Κελσίου!», σημειώνει ακόμη.

Η νέα κακοκαιρία που χτυπά από σήμερα τη χώρα

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται από το πρωί της Παρασκευής 19/04 στα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο, οι οποίες σταδιακά έως το βράδυ θα ενισχυθούν και θα επηρεάσουν και την υπόλοιπη χώρα. Από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 20/04 τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα βορειοανατολικά και ανατολικά ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στην Κρήτη ενώ από το μεσημέρι θα περιοριστούν στη Θράκη και στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και θα εξασθενήσουν. Οι βροχές και καταιγίδες (α) στα δυτικά και στο Ιόνιο το μεσημέρι και απόγευμα της Παρασκευής 19/04, (β) στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο από το βράδυ της Παρασκευής 19/04 έως το πρωί του Σαββάτου 20/04, θα είναι κατά τόπους ισχυρές και σε κάποιες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Στους χάρτες της ομάδας Εικόνων 2 παρουσιάζεται η θέση του χαμηλού, ο άνεμος και το αθροιστικό ύψος υετού σε χιλιοστά που αναμένεται το απόγευμα και τη νύχτα της Παρασκευής 19/04 καθώς και το τις πρώτες ώρες του Σαββάτου 20/04.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα ενισχυθούν σταδιακά και από το βράδυ της Παρασκευής 19/04 έως το μεσημέρι του Σαββάτου 20/04 θα φτάνουν κατά τόπους τα 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι δεν αναμένεται να ξεπερνούν τα 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει σημαντική μεταβολή.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Κρήτη | 44χρονη μάνα έπαθε ανακοπή μπροστά στα μάτια του παιδιού της στο κέντρο του Ηρακλείου

Είχε βγει με τον 5χρονο γιο της για να αγοράσουν λαμπάδα – Η γυναίκα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση- Αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι έπαθε ανακοπή επειδή είχε χάσει το παιδί της, αλλά διευκρινίστηκε ότι το είχαν απομακρύνει οι αστυνομικοί για να μην τρομάξει βλέποντας τη μαμά του λιπόθυμη

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Γεωργία Ψαριά | Έφυγε» για το «μεγάλο ταξίδι» η 49χρονη δημοσιογράφος

Στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες, άφησε την τελευταία της πνοή το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης η μάχιμη δημοσιογράφος Γεωργία Ψαριά, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά της, τους φίλους της, αλλά και τον μιντιακό κόσμο της Κύπρου.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >