AD

Τα ‘καλά’ κορίτσια πάνε στον Παράδεισο, τα ‘κακά’ πάνε παντού

Θα είστε το κορίτσι που λέει “ναι” σε όλα, ή θα απαντάει όπως ταιριάζει σε συμπεριφορές που σας υποτιμούν ;

Πώς γνωρίζονται σήμερα ένας άντρας και μια γυναίκα, ή αν είναι νεότεροι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι; Η εποχή μας προσφέρει πολύ περισσότερες ευκαιρίες. Άλλοι θα γνωριστούν μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, άλλοι στο λύκειο, ή στο Πανεπιστήμιο, άλλοι στην δουλειά και άλλοι σε κάποια κοινωνική εκδήλωση.

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι ένας άντρας και μια γυναίκα γνωρίστηκαν με κάποιον από αυτούς τους τρόπους και αφού διαπιστώσουν ότι υπάρχει κάποια έλξη μεταξύ τους, έρχεται και οι στιγμή που θα βρεθούν μόνοι οι δυο τους. Ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία τους, άλλα ζευγάρια μπορεί να βγουν για φαγητό ή για ποτό ή για καφέ ώστε να γνωριστούν καλύτερα. Άλλοι πάλι μπορεί να βρεθούν κατ’ ευθείαν σε έναν πιο ιδιωτικό χώρο στο σπίτι του ενός ή του άλλου.
Όπως και να έχει εφόσον η αρχική έλξη μεταξύ τους συνεχίζεται, θα έρθει η πρώτη καθοριστική στιγμή στην σχέση ενός ζευγαριού. Η στιγμή της ερωτικής επαφής.
 Για κάποια άλλα μπορεί να μην παίξει μεγάλο ρόλο, γιατί απλώς μπορεί ο βασικός σκοπός τους να είναι για παράδειγμα το να παντρευτούν και να κάνουν οικογένεια με ένα άτομο που γενικά τους ταιριάζει γι αυτό το σκοπό οπότε το σεξ έρχεται σε δεύτερη μοίρα.
Ας πάρουμε όμως ένα ζευγάρι που δεν είχε κάποιον συγκεκριμένο σκοπό, απλώς έτυχε να ταιριάξουν και ό,τι ήθελε προκύψει από εκεί και πέρα.
Τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά.
Μετά από αυτά τα πρώτα στάδια που είπαμε παραπάνω, ακολουθεί, μια μακρά περίοδος, που καλώς ή κακώς, είναι γεμάτη από “τακτικές”. Ένα τηλεφώνημα ή ένα μήνυμα που αργεί να έρθει, ένα ραντεβού που ακυρώνεται την τελευταία στιγμή, ένα “είμαι πολύ κουρασμένος σήμερα” και άλλα παρόμοια, που βάζουν την σχέση σε μια περιοχή που μοιάζει με κινούμενη άμμο και που απειλεί να σε καταπιεί κάποια στιγμή.
Δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει με τους άντρες-πιθανόν να έχουν κι αυτοί παρόμοιους προβληματισμούς, αλλά ξέρω πολύ καλά ότι πολλές γυναίκες προβληματίζονται σ’αυτή την περίοδο της σχέσης, μην γνωρίζοντας ποια “τακτική” να ακολουθήσουν, καθώς δεν ξέρουν τι είναι αυτό που “τραβάει” ή “μαγνητίζει”τους άνδρες.
Και διχάζονται κυρίως ανάμεσα σε δυο είδη συμπεριφοράς. Να είναι “καλά” κορίτσια ή να είναι “κακά” κορίτσια, καθώς η σκληρή εποχή μας δεν επιβραβεύει πάντα το καλό και το σωστό.
Υπάρχει και εκείνος ο τίτλος του βιβλίου της Γερμανίδας ψυχολόγου Ούτε Έρχαρτ,   που έχει γίνει κάτι σαν σλόγκαν και που λέει “Τα καλά κορίτσια πάνε στον Παράδεισο, τα κακά πάνε παντου’. Όπως και το μπεστ σέλερ της Sherry Argov με τίτλο ” Why men love bitches”.Στα αγγλικά, η λέξη “bitch” σημαίνει “σκυλα”, αλλά η Argov εννοεί τις δυναμικές και έξυπνες γυναίκες με χαρακτήρα, που έχουν το θάρρος της γνώμης τους, αλλά κυρίως ξέρουν πως να ανταποκριθούν σε κάθε είδος περίεργης συμπεριφοράς. Ας τις πούμε εδώ, “κακά” κορίτσια, αφού εξηγήσαμε τι εννοούμε.
Τι θα κάνετε λοιπόν αν αργεί να σας πάρει τηλέφωνο, όπως είχε υποσχεθεί. Θα τον πάρετε δέκα τηλέφωνα προσπαθώντας να τον βρείτε, θα το αγνοήσετε ώσπου να σας πάρει, ή αν σας πάρει καθυστερημένα δεν θα απαντήσετε;
Θα είστε το κορίτσι που λέει “ναι” σε όλα, ή θα απαντάει όπως ταιριάζει σε συμπεριφορές που σας υποτιμούν ;
Το θέμα έχει μεγάλο ενδιαφέρον και πολλές παραλλαγές,
Σε επόμενα βίντεο θα έχουμε την ευκαιρία να εξετάσουμε και να αναλύσουμε πολλές τέτοιες περιπτώσεις, που θα μας βοηθήσει να αποφασίσουμε, ποιος τύπος γυναίκας μας ταιριάζει περισσότερο.
Σας ευχαριστώ που με ακούσατε.
Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Σχεδόν οι μισοί συλληφθέντες στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια και το City College δεν ήταν φοιτητές

Μπάιντεν για κινητοποιήσεις στα πανεπιστήμια: Υπάρχει το δικαίωμα στη διαμαρτυρία, όχι το δικαίωμα στο χάος   Δυνάμεις της αστυνομίας συνέλαβαν πάνω από 2.100 άτομα σε

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Κρήτη | 44χρονη μάνα έπαθε ανακοπή μπροστά στα μάτια του παιδιού της στο κέντρο του Ηρακλείου

Είχε βγει με τον 5χρονο γιο της για να αγοράσουν λαμπάδα – Η γυναίκα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση- Αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι έπαθε ανακοπή επειδή είχε χάσει το παιδί της, αλλά διευκρινίστηκε ότι το είχαν απομακρύνει οι αστυνομικοί για να μην τρομάξει βλέποντας τη μαμά του λιπόθυμη

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >