AD

22 Απριλίου | Παγκόσμια Ημέρα της Μάνας Γης

Στόχος είνα η ευαισθητοποίηση και η κινητοποίηση ανθρώπων, κυβερνήσεων, επιχειρήσεων και οργανισμών, για έναν καθαρό πλανήτη.

Παγκόσμια Ημέρα της Γης σήμερα…

Καθιερώθηκε το 1970, με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής του Σαν Φρανσίσκο, για να γιορταστεί το θαύμα της ζωής στον πλανήτη Γη. Η έμπνευση του θεσμού αποδίδεται στον ακτιβιστή Τζον ΜακΚόννελλ το 1969 σε ένα Συνέδριο της UNESCO. Εκδηλώσεις έλαβαν χώρα για πρώτη φορά στο Σαν Φρανσίσκο και σε άλλες πόλεις στις 21 Μαρτίου 1970, ημέρα της εαρινής ισημερίας στο Βόρειο Ημισφαίριο.

To 2009, τα Ηνωμένα Έθνη όρισαν τις 22 Απριλίου ως «Διεθνή Ημέρα της Μητέρας Γης». Αποτελεί  μια ημερομηνία κατά την οποία διοργανώνονται εκδηλώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο με στόχο την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση ανθρώπων, κυβερνήσεων, επιχειρήσεων και οργανισμών, για ένα καθαρό πλανήτη.Συντονίζεται παγκοσμίως από το Δίκτυο Ημέρας της Γης (Earth Day Network)  και γιορτάζεται σε περισσότερες από 175 χώρες κάθε χρόνο.

 
Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

H Κέιτ και ο Ουίλιαμ περνούν μια κόλαση μετά στην διάγνωση με καρκίνο, αποκάλυψε συνεργάτις του ζεύγους

Η Κέιτ Μίντλετον και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ περνούν μια κόλαση, σύμφωνα με τη στενή συνεργάτιδά τους, Αμάια Αριέτα. Η Αριέτα, η οποία εργάζεται ως στυλίστρια για τα

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Σπέτσες | Θαλαμηγός έπεσε στην προβλήτα λόγω του δυνατού αέρα

Τα δευτερόλεπτα που προηγήθηκαν της πρόσκρουσης της θαλαμηγού στην προβλήτα του λιμανιού στις Σπέτσες καταγράφηκαν σε βίντεο και απεικονίζουν τις μάταιες προσπάθειες του καπετάνιου του

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Bροχές το Μεγάλο Σάββατο σχεδόν σε όλη τη χώρα

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, άστατος καιρός αναμένεται να επικρατήσει κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Σαββάτου στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Κιμ Γιονγκ Ουν | Πως διαλέγει τις 25 παρθένες για το προσωπικό του χαρέμι κάθε χρόνο

Τα κορίτσια που προορίζονται για τον δικτάτορα πρέπει να είναι όμορφα και καλλίγραμμα Ομάδα ηδονής που αποτελείται από 25 παρθένες έχει στη διάθεσή του κάθε

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

O Επιτάφιος του Γιάννη Ρίτσου | Γιέ μου, σπλάχνο των σπλάχνων μου, καρδούλα της καρδιάς μου…

Μια τραγική ιστορία αποτελεί πηγή έμπνευσης για το σπουδαίο ποιητή. Δημιουργείται η πιο γοητευτική ίσως, συνύπαρξη ποίησής του,μουσικής Μ. Θεοδωράκη, ενορχήστρωσης και διεύθυνσης ορχήστρας Μ.Χατζιδάκι σε ερμηνεία Ν. Μούσχουρη.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >