AD

Σπαρτιάτες | «Κόπηκαν» από τον Άρειο Πάγο

Δεν θα συμμετέχουν στις ευρωεκλογές -Το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου ανακοίνωσε την τελική λίστα των κομμάτων που θα συμμετάσχουν

 

Μπλόκο από τον Άρειο Πάγο στους Σπαρτιάτες, καθώς δεν ανακηρύχθηκε ο συνδυασμός που είχαν καταθέσει, αποκλείοντάς τους έτσι από τις ευρωεκλογές.

Το κόμμα των Σπαρτιατών «κόπηκε» από τον Άρειο Πάγο και δεν θα συμμετάσχει στις επικείμενες ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024.

Τελικά, 31 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων, από τα 46 που αρχικά είχαν δηλώσει συμμετοχή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, έλαβαν το «πράσινο φως» από το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου για να συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές.

Αρκετά κόμματα δεν κατέβαλαν το προβλεπόμενο από την εκλογική νομοθεσία παράβολο των 20.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να τεθούν αυτομάτως έξω από την εκλογική αναμέτρηση.

Υπόμνημα κατά των Σπαρτιατών είχαν καταθέσει ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά

Υπενθυμίζεται ότι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά είχαν καταθέσει τις προηγούμενες ημέρες υπομνήματα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών, τονίζοντας τις σχέσεις με τον καταδικασμένο για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη. Η ΝΔ, στο υπόμνημά της, σημείωνε ότι πρόκειται για τον φυσικό ηγέτη των Σπαρτιατών και ζητούσε τον αποκλεισμό του κόμματος από τις ευρωεκλογές.

Εν αναμονή της απόφασης του Εκλογοδικείου για τους Σπαρτιάτες

Εν τω μεταξύ, σύντομα αναμένονται εξελίξεις και από το μέτωπο του Εκλογοδικείου, το οποίο θα κρίνει αν οι Σπαρτιάτες πρέπει να χάσουν τις έδρες τους στη Βουλή, σε περίπτωση που κρίνει ότι ο φυσικός τους ηγέτης είναι ο καταδικασμένος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και έγκλειστος στη φυλακή Ηλίας Κασιδιάρης. Κάτι που είτε θα οδηγήσει σε αναλογικό καταμερισμό των εδρών τους στα άλλα κόμματα, είτε σε επαναληπτικές εκλογές στις περιφέρειες όπου εξελέγησαν.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Bροχές το Μεγάλο Σάββατο σχεδόν σε όλη τη χώρα

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, άστατος καιρός αναμένεται να επικρατήσει κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Σαββάτου στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Κιμ Γιονγκ Ουν | Πως διαλέγει τις 25 παρθένες για το προσωπικό του χαρέμι κάθε χρόνο

Τα κορίτσια που προορίζονται για τον δικτάτορα πρέπει να είναι όμορφα και καλλίγραμμα Ομάδα ηδονής που αποτελείται από 25 παρθένες έχει στη διάθεσή του κάθε

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

O Επιτάφιος του Γιάννη Ρίτσου | Γιέ μου, σπλάχνο των σπλάχνων μου, καρδούλα της καρδιάς μου…

Μια τραγική ιστορία αποτελεί πηγή έμπνευσης για το σπουδαίο ποιητή. Δημιουργείται η πιο γοητευτική ίσως, συνύπαρξη ποίησής του,μουσικής Μ. Θεοδωράκη, ενορχήστρωσης και διεύθυνσης ορχήστρας Μ.Χατζιδάκι σε ερμηνεία Ν. Μούσχουρη.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Μπρίτνεϊ Σπίαρς: Τραυματίστηκε και ούρλιαζε στους διαδρόμους ξενοδοχείου

Φωτογραφίες που δείχνουν την Μπρίτνεϊ Σπίαρς σε άσχημη κατάσταση, να περπατάει τυλιγμένη με κουβέρτα και με αστυνομικούς να τη συνοδεύουν έξω από ξενοδοχείο στο Λος Άντζελες, κάνουν

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τίτλοι και σχόλια των ευρωπαϊκών Μέσων για τον θρίαμβο του Ολυμπιακού

Στα βασικά θέματα των ευρωπαϊκών εφημερίδων και sites ο θρίαμβος του Ολυμπιακού Μνημειώδης βραδιά για τον Ολυμπιακό! Σε ένα συγκλονιστικό 90λεπτο γεμάτο γκολ, ανατροπές, θέαμα και… καρδιοχτύπια,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >