AD

Υποκλίθηκαν όλοι | 19χρονος με σύνδρομο Down τερμάτισε με ρεκóρ τον μαραθώνιο και μας έκανε να δακρύσouμε

Ο Lloyd Martin είναι και επίσημα ο νεαρότερος άνδρας με αναπηρία που ολοκληρώνει μαραθώνιο και συγκεκριμένα τον αγώνα του Λονδίνου, που πραγματοποιήθηκε στις 21 Απριλίου.

Σύμφωνα με την μητέρα του, Ceri Hooper, η οποία είναι και προπονήτριά του, ο Lloyd, που πάσχει από σύνδρομο Down, έκανε το όνειρό του πραγματικότητα, καθώς μεταξύ άλλων αυτή ήταν η πρώτη φορά που έτρεξε τόσο μεγάλη απόσταση.

Η προπόνηση του Lloyd ξεκίνησε μόλις λίγους μήνες πριν, και μέχρι τα Χριστούγεννα η μεγαλύτερη απόσταση που είχε τρέξει ήταν τα 5 χιλιόμετρα. Η 54χρονη μητέρα του εκπόνησε ένα σχέδιο προπόνησης ειδικά προσαρμοσμένο στις ανάγκες του και η Επιτροπή Παραολυμπιακών Αγώνων της Μεγάλης Βρετανίας τού εξασφάλισε μία θέση στον μαραθώνιο.

 

«Ο κόσμος τον επευφημούσε. Ήταν δύσκολο, αλλά τα καταφέραμε», είπε η μητέρα του μετά την ολοκλήρωση του αγώνα.

«Όταν τερματίσαμε, δεν είπαμε πολλά πράγματα, ξεσπάσαμε και οι δύο σε δάκρυα»

Πριν λίγο καιρό ο Lloyd είχε δηλώσει στο BBC News:

«Μου αρέσει πολύ να τρέχω με τη μαμά μου. Είναι μαραθωνοδρόμος. Την αγαπώ, είναι θρύλος». H Ceri Hooper είναι μία από τις αθλήτριες της Ουαλίας που έχουν εκπροσωπήσει τον τόπο τους σε διάφορες διοργανώσεις, όπως οι μαραθώνιοι της Βοστόνης και του Σικάγο.

 

Ποιο είναι το επόμενο βήμα για τον Lloyd; Θα συνεχίσει, φυσικά, να τρέχει και να αποδεικνύει, όπως είπε η μητέρα του, πως «όλα είναι πιθανά αν τα επιδιώξεις».

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Σι Τζινπίνγκ | «Η Κίνα θα αναλάβει δράση με τη Γαλλία για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία»

O πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, που μετέβη για επίσημη επίσκεψη στη Γαλλία, δήλωσε ότι σκοπεύει «να αναλάβει δράση με την Γαλλία και ολόκληρη την

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Χώρισαν Τσιτσιπάς-Μπαντόσα |Τίτλοι τέλους για το πιο διάσημο ζευγάρι του τένις

«Ύστερα από προσεκτική σκέψη και πολλές όμορφες στιγμές μαζί, ο Στέφανος και εγώ αποφασίσαμε να χωρίσουμε φιλικά τους δρόμους μας»΄έγραψε η Ισπανίδα τενίστρια   Τίτλοι

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Βραζιλία | Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι, χιλιάδες ξεσπιτώθηκαν από τις πλημμύρες

Σχεδόν 70.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και πάνω από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά δεν έχουν νερό εξαιτίας των καταστροφικών πλημμυρών που έπληξαν τη νότια Βραζιλία.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >