AD

Μόνο 6 οι ένοχοι για την τραγωδία στο Μάτι με του 104 νεκρούς

Μετά από ενάμιση χρόνο ακροαματικής διαδικασίας το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ανακοίνωσε την ετυμηγορία του για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχα για την πυρκαγιά στο Μάτι μόνο πέντε τότε κορυφαία στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας: τον Σωτήρη Τερζούδη, τότε αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, τον Ιωάννη Φωστιέρη, τότε επικεφαλής του ΕΣΚΕ, τον Νικόλαο Παναγιωτόπουλο τότε Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών, τον Χαράλαμπο Χιώνη τότε Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής.

Για ανθρωποκτονία από αμέλεια τον Βασίλη Ματθαιόπουλο, τότε υπαρχηγό του πυροσβεστικού σώματος και τον κάτοικο Πεντέλης, Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο για το αδίκημα του εμπρησμού από αμέλεια.

Το δικαστήριο αθώωσε την πρώην περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, τον Ηλία Ψινάκη και ακόμα 14 κατηγορούμενους και συγκεκριμένα τα στελέχη της Πυροσβεστικής : Χρήστος Γκολφίνος, Φίλιππος Παντελεάκος, Δαμιανός Παπαδόπουλος, Χρήστος Λάμπρης, Χρήστος Δροσόπουλος, Γεώργιος Πορτοζούδης και Στέφανος Κολοκούρης καο το τότε αξιωματικό στα Εναέρια Μέσα της ΕΛΑΣ Χαράλαμπο Συρογιάννη, τον τότε γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Ιωάννη Καπάκη και τους τότε δήμαρχους Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη και Πεντέλη Δημήτριο-Στέργιο Καψάλη.dikastirio mati4 scaled

Μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας ξέσπασαν οι συγγενείς. «Έπρεπε από μόνοι τους να μπουν στη φύλαξη! Όλοι αθώοι; Δεν υπάρχει δικαιοσύνη!» φώναξε συγγενής θύματος που πήγε μπροστά στο εδώλιο και άρχισε να φωνάζει στους κατηγορούμενους.

«Καταραμένοι, δεν έχετε τσίπα! Ούτε ένα συγγνώμη» φώναξε άλλη συγγενής θύματος, ενώ πολλοί ξέσπασαν σε κλάματα.dikastirio mati2 scaled

dikastirio mati3 scaleddikastirio mati5 scaleddikastirio mati6 scaled

«Το δικαστήριο σας αποτελεί προσβολή για τους νεκρούς,τους ζωντανούς και την αλήθεια» άρχισε να φωνάζει κάποιος από το κοινό, προκαλώντας φωνές και ξέσπασμα θυμού από άλλους, με αποτέλεσμα.

Η ένταση ξεκίνησε όταν οι πολίτες άκουσαν συνήγορο να αναφέρει για τον εντολέα του πως είναι οικογενειάρχης.

«Όλοι έντιμοι οικογενειάρχες είναι… Και εμείς οικογένειες είχαμε..Δεν μπορώ άλλο… Περίμενα έξι χρόνια …Θα το πάθω το εγκεφαλικό σήμερα.Εχετε καταλάβει τι δικάσατε;» είπε μια γυναίκα.

Ελαφρυντικά

Την ίδια ώρα, το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου στους Σωτήρη Τερζούδη, Ιωάννη Φωστιέρη, Νικόλαο Παναγιωτόπουλο και Χαράλαμπο Χιώνη με σύμφωνη εισαγγελική πρόταση.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης έντονα αντέδρασαν και οι συγγενείς των θυμάτων και η Ζωή Κωνσταντοπούλου που βρισκόταν στην αίθουσα.

«Προκαλείτε την κοινωνία» είπε στο Δικαστήριο ενώ πρόσθεσε και «Και επαίνους μη ξεχάσετε να τους δώσετε» φώναξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου προς το δικαστήριο. Σε λίγο αναμένεται να ανακοινωθεί και η απόφαση επί των ποινών των έξι κατηγορουμένων που κρίθηκαν ένοχοι.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Στράτος Τζώρτζογλου: «Όλο το θέατρο είναι ένα μεγάλο κρεβάτι, παρόλο που ήμουν παντρεμένος είχα συνεχώς προτάσεις»

Ο γνωστός ηθοποιός Στράτος Τζώρτζογλου ήταν καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή «Πρωίαν σε είδον», τη Δευτέρα, όπου παραχώρησε μία αποκαλυπτική συνέντευξη στους Φώτη Σεργουλόπουλο και Τζένη

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Δημήτρης Μακαλιάς: «Δεν μετανιώνω που έζησα αυτή την πλευρά αλλά έγινα χειρότερος»

Στο πλαίσιο της σημερινής εκπομπής «Buongiorno», ο Δημήτρης Μακαλιάς έκανε μια ειλικρινή ανασκόπηση σχετικά με την επίδραση της τηλεόρασης στη ζωή του. Εξήγησε στον αέρα

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Βρήκαν τον δράστη του βιασμού και της δολοφονίας 9χρονης πριν από 63 χρόνια σε εκκλησία στην Πενσιλβάνια

Η Κάρολ Αν Ντόχερτι έκανε ποδήλατο στις 22 Οκτωβρίου 1962 για να επιστρέψει μερικά βιβλία στη βιβλιοθήκη, όταν σταμάτησε στην Καθολική Εκκλησία του Αγίου Μάρκου

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Συνελήφθη αρχηγικό μέλος κυκλώματος διακίνησης μεταναστών στον Πειραιά

Χειροπέδες σε ηγετικό μέλος διεθνούς κυκλώματος διακίνησης μεταναστών πέρασαν οι λιμενικές Αρχές στο πλαίσιο επιχείρησης του τμήματος ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά για την καταπολέμηση

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

«Είμαι ο πιο τυχερός άνθρωπος, αλλά υποφέρω», λέει ο μοναδικός επιζών του αεροπορικού δυστυχήματος της Air India

Ο μοναδικός επιζών της αεροπορικής τραγωδίας της Air India, που στοίχισε τη ζωή σε 241 επιβαίνοντες, δήλωσε πως νιώθει ο «πιο τυχερός άνθρωπος» στον κόσμο,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >