AD

Φανταστική νίκη του Ολυμπιακού 4-2 την Άστον Βίλα

Μια καταπληκτικήσελίδα στην ιστορία του Ολυμπιακού γράφτηκε απόψε, στο Μπέρμινγχαμ, με την φανταστική νίκη του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα με 4-2

 

 

Ο Ολυμπιακός πήρε θρυλικό «διπλό» στην έδρα της Άστον Βίλα με σκορ 4-2, για τον πρώτο ημιτελικό του Conference League.

Έτσι, πήρε πολύ μεγάλο προβάδισμα και πλέον «αγγίζει» τον τελικό της 29ης Μαΐου που θα διεξαχθεί στην OPAP Arena. Κόντρα στην 4η ομάδα της φετινής Premier League, ο Ολυμπιακός άριστα στημένος τακτικά και παρά τα μικρά λάθη του, επέβαλλε το δικό του τέμπο και πήρε ένα ιστορικό διπλό, χάρις το χατ-τρικ του Αγιούμπ Ελ Κααμπί (16’, 28’, 56’ πέν.) και το γκολ του Σαντιάγο Έσε (67’). Η Βίλα ισοφάρισε προσωρινά σε 2-2 με τους Γουότκινς (45’+1’) και Ντιαμπί (52’), έχασε πέναλτι (δοκάρι κι άουτ) με τον Ντίαζ, όμως η βραδιά ήταν κατακόκκινη. Και σε μία εβδομάδα (9/5, 22:00) στη ρεβάνς στο «Γ. Καραϊσκάκης», ο Ολυμπιακός έχει την ιστορική ευκαιρία να «σφραγίσει» για πρώτη φορά στην Ιστορία του την πρόκριση σε τελική ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Η εικόνα του αγώνα
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με πίεση ψηλά για να δυσκολέψει τις προσπάθειες των παικτών της Βίλα, όμως οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 6’, όταν ο Ρότζερς βρήκε χώρο και πλάσαρε απ’ το ύψος της περιοχής, όμως ο Τζολάκης με εντυπωσιακή επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ με τα ακροδάκτυλά του.

Στο 9ο λεπτό ο Μπέιλι βρήκε δίχτυα, όμως το γκολ του ακυρώθηκε, καθώς είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ του Λαγκλέ πάνω στον Ιμπόρα, ενώ στο 16’ ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ στην πρώτη μεγάλη στιγμή του στο ματς. Από μπαλιά του Τσικίνιο, η μπάλα κατέληξε στον Ελ Κααμπί που σκόραρε με εξαιρετικό τελείωμα. Το γκολ του στην αρχή ακυρώθηκε ως οφσάιντ όμως μετά από έλεγχο του VAR φάνηκε πως ο Κας κάλυπτε τον Μαροκινό και το τέρμα του κατακυρώθηκε για το 1-0 του Ολυμπιακού!

Η επική βραδιά των «ερυθρόλευκων» είχε και συνέχεια… Στο 28’ έπειτα από κλέψιμο της μπάλας ψηλά από τον Ρέτσο και τακουνάκι του Τσικίνιο, ο Ποντένσε έβγαλε μία καταπληκτική «σκαφτή» μπαλιά προς τον Ελ Κααμπί, ο οποίος απέφυγε με ντρίμπλα τον γκολκίπερ και πλάσαρε για το 2-0 του Ολυμπιακού που «πάγωσε» ακόμη περισσότερο το «Villa Park».

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να «χτυπάει» την αγγλική ομάδα στην κόντρα σαν… κόμπρα. Στο 39’ μετά από άλλο ένα κλέψιμο ψηλά, ο Φορτούνης πήγε σε ατομική προσπάθεια και σε ένα σουτ που έφυγε ελάχιστα άουτ.

Δευτερόλεπτα πριν απ’ τη λήξη του ημιχρόνου, στη μοναδική αδράνεια της άμυνας του Ολυμπιακού, η Άστον Βίλα μείωσε σε 1-2. Από γρήγορη αντεπίθεση των Άγγλων κι ωραία ασίστ του Ντιαμπί προς τον Όλι Γουότκινς, ο φορ των γηπεδούχων πλάσαρε εύστοχα στη γωνία του Τζολάκη, μειώνοντας για τους «βίλατζερς».

Το δεύτερο ημίχρονο καθυστέρησε να ξεκινήσει για αρκετά λεπτά, καθώς υπήρξε ένα πρόβλημα με έναν οπαδό της Άστον Βίλα, ο οποίος υπέστη καρδιακή ανακοπή κι έγινε αμέσως διακομιδή του στο νοσοκομείο.

Η Άστον Βίλα μπήκε δυνατά το δεύτερο ημίχρονο και στο 52’ ο Μούσα Ντιαμπί (από ασίστ του Μπέιλι) έφερε το ματς στα ίσα με πολύ δυνατό, διαγώνιο σουτ που αιφνιδίασε τον Τζολάκη.

Ο Ολυμπιακός όμως ήταν ξανά εκεί για να «απαντήσει» άμεσα. Στο 55’ από κόρνερ του Ποντένσε, ο Ρέτσος έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Λουίζ. Ο Ιταλός ρέφερι Μάρκο Γκουίντα έδειξε αμέσως την παράβαση κι ο Ελ Κααμπί δεν αστόχησε, δίνοντας ξανά προβάδισμα στον Ολυμπιακό με 3-2 στο 56’ και υπογράφοντας ένα τρομερό χατ-τρικ!

Το «μαγικό» βράδυ του Ολυμπιακού είχε και συνέχεια. Στο 67’ ο Έσε βρήκε χώρο έξω απ’ την περιοχή και δοκίμασε το σουτ, η μπάλα κόντραρε πάνω στον Κόνσα κι αιφνιδίασε τον Όλσεν για το 4-2 των Πειραιωτών, που έκαναν το Villa Park να… σιγήσει ξανά!

Στο 81’ ένα λάθος του Κάρμο και το άτσαλο μαρκάρισμά του πάνω στον Ντουράν, έφερε ένα πέναλτι για την Άστον Βίλα, με τον Ντούγκλας Λουίζ να αναλαμβάνει την εκτέλεση στο 83’, όμως η εκτέλεσή του χτύπησε στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού κι έφυγε άουτ, με τον Ολυμπιακό να διατηρεί ως το τέλος το προβάδισμα των δύο τερμάτων και το ιστορικό 4-2.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Δημήτρης Μακαλιάς: «Δεν μπορεί η κρατική τηλεόραση να λειτουργεί με τους όρους της ιδιωτικής και να έχει στόχο τα νούμερα»

Ο γνωστός ηθοποιός Δημήτρης Μακαλιάς προχώρησε σε δηλώσεις που συζητήθηκαν, εμφανιζόμενος στην εκπομπή Breakfast@star με τον Ηλία Σκουλά. Μεταξύ άλλων, ο Μακαλιάς μοιράστηκε τις απόψεις

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

ΔΝΤ: Η Βρετανία δεύτερη ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία το 2025, αλλά με τον υψηλότερο πληθωρισμό στη G7

Το Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να έχει τη δεύτερη ταχύτερη ανάπτυξη μεταξύ των ανεπτυγμένων οικονομιών το 2025, σύμφωνα με τις νέες προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Δήμητρα Παπαδοπούλου: «Όποτε βλέπω τους Απαράδεκτους, κοιτάζω άναυδη το θάρρος και το θράσος μας»

Η Δήμητρα Παπαδοπούλου εμφανίστηκε στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα την Τετάρτη, με αφορμή τη θεατρική πρεμιέρα της παράστασης που σκηνοθετεί για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (WFP): 13,7 εκατ. άνθρωποι κινδυνεύουν με ακραία επίπεδα πείνας λόγω περικοπών στη διεθνή βοήθεια

Σχεδόν 14 εκατ. άνθρωποι στο Αφγανιστάν, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, την Αϊτή, τη Σομαλία, το Νότιο Σουδάν και το Σουδάν κινδυνεύουν με ακραία επίπεδα

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Η άσκηση με βάρη μπορεί να αλλάξει το μικροβίωμα του εντέρου μέσα σε λίγες εβδομάδες, υποστηρίζει μελέτη

Η άσκηση με βάρη δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα μπορεί να αλλάξει σημαντικά τo μικροβίωμα του εντέρου μέσα σε μόλις οκτώ εβδομάδες. Αυτό προκύπτει

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Κώστας Μπίγαλης: «Όταν μια γυναίκα είναι καλυμμένη σε μια σχέση, δεν πάει πουθενά»

Ο γνωστός καλλιτέχνης Κώστας Μπίγαλης, πρόσφατα παραχώρησε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην πρωινή εκπομπή “Νωρίς νωρίς” της ΕΡΤ, όπου φιλοξενήθηκε από τους παρουσιαστές

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >