AD

Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση Αιγύπτου και Κατάρ για εκεχειρία στη Γάζα -Αρνητική η πρώτη αντίδραση του Ισραήλ

Η Χαμάς ανακοίνωσε πως αποδέχεται την πρόταση εκεχειρίας στη Γάζα από την Αίγυπτο και το Κατάρ.

 

 

Η ισλαμιστική οργάνωση ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ο επικεφαλής της, Ισμαήλ Χανίγια, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό του Κατάρ και τον επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Αιγύπτου ότι αποδέχεται την πρότασή τους.

Δεν υπήρχαν άμεσες λεπτομέρειες σχετικά με το τι περιελάμβανε η συμφωνία. Αξιωματούχος της Χαμάς λέει ότι «η μπάλα είναι τώρα στο γήπεδο του Ισραήλ».

Η πρόταση κατάπαυσης του πυρός περιλαμβάνει «επιστροφή των εκτοπισμένων» και «συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων»
Η πρόταση στην οποία συμφώνησε η Χαμάς περιλαμβάνει κατάπαυση του πυρός, ανοικοδόμηση της Γάζας, επιστροφή των εκτοπισμένων και συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων, δήλωσε στο Reuters ο αξιωματούχος της Χαμάς, Taher Al-Nono.

Πανηγυρίζουν οι κάτοικοι της Ράφα
Οι δύο χώρες της Μέσης Ανατολής μεσολαβούν στις πολύμηνες συνομιλίες μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Η απόφαση αυτή για την αποδοχή της συμφωνίας εκεχειρίας έβγαλε τον κόσμο στους δρόμους πανηγυρίζοντας στη Ράφα, γράφει η ανταπόκριση της ΕΡΤ.

«Τέχνασμα» της Χαμάς, λέει Ισραηλινός αξιωματούχος
Δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο από το Ισραήλ για την ανακοίνωση της Χαμάς, αλλά υπάρχουν αναφορές που κάνουν λόγο για απόρριψη.

Το Ισραήλ λέει ότι η Χαμάς αποδέχθηκε μια «πιο ήπια» εκδοχή της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός που πρότεινε η Αίγυπτος, η οποία δεν είναι «αποδεκτή» από τους Ισραηλινούς, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Το Reuters μεταδίδει ότι Ισραηλινός αξιωματούχος αναφέρει ότι η ανακοίνωση της Χαμάς φαίνεται να είναι ένα «τέχνασμα» που αποσκοπεί στο να παρουσιάσει το Ισραήλ ως την πλευρά που δεν είναι πρόθυμη να αποδεχθεί μια συμφωνία.

Το Times of Israel μεταδίδει ότι αξιωματούχοι του Ισραήλ είπαν ότι οι όροι που αποδέχθηκε η Χαμάς δεν είναι αυτοί με τους οποίους συμφώνησε το Ισραήλ.

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου συμφώνησε να ξανανοίξει το πέρασμα Κερέμ Σαλόμ για τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα
Νωρίτερα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε στον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σήμερα πως θα διασφαλίσει ότι το πέρασμα Κερέμ Σαλόμ ανάμεσα στο Ισραήλ και στη Γάζα θα είναι ανοικτό για τη διέλευση ανθρωπιστικής βοήθειας, ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

Ο Μπάιντεν επανέλαβε επίσης τη “σαφή θέση του για τη Ράφα” σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Νετανιάχου, ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο Λευκός Οίκος.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Στην Αθήνα σήμερα η 3η διακυβερνητική Ελλάδας – Κύπρου

Τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη θα υποδεχθεί στις 11:00 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου στο πλαίσιο των εργασιών της 3ης Διακυβερνητικής

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Σορός άνδρα ανασύρθηκε από τη θαλάσσια περιοχή στο λιμάνι του Πειραιά

Σορός άνδρα εντοπίστηκε τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή της Πύλης Ε1, στο κεντρικό λιμάνι Πειραιά. Σύμφωνα με το λιμενικό πρόκειται για 70χρονο ημεδαπό, που ανασύρθηκε

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Γονικές παροχές και δωρεές για την κάλυψη των τεκμηρίων –  Έως το τέλος του χρόνου οι δηλώσεις για την αποφυγή άδικων φόρων

Περιθώριο μέχρι το τέλος του έτους, έχουν οι φορολογούμενοι που απέκτησαν περιουσιακά στοιχεία με αγορές εντός του 2025 οι οποίες όμως δεν καλύπτονται από τα

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Θανάσης Αλευράς: «Η Ζέτα Μακρυπούλια ήταν πάντα η ντίβα, που σου τρέχανε τα σάλια»

Στην κάμερα της εκπομπής “Breakfast@star” και τον Ηλία Σκουλά μίλησε ο Θανάσης Αλευράς. Ο γνωστός ηθοποιός απάντησε αρχικά για τη Ζέτα Μακρυπούλια. «Εγώ ξέρω πώς

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

ΗΠΑ: Κλιμακώνει ακόμη περισσότερο την ένταση με τη Βενεζουέλα – Τι σηματοδοτεί η άφιξη του αεροπλανοφόρου USS Ford στη Λ. Αμερική

Επίδειξη ισχύος κάνουν οι ΗΠΑ με την έλευση του αμερικανικού αεροπλανοφόρου σε ύδατα ανοικτά της Λατινικής Αμερικής, εξέλιξη που σηματοδοτεί ενίσχυση της ήδη εντυπωσιακής ισχύος

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές βροχές και μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Γενικά αίθριος, με παροδικές τοπικές νεφώσεις. Λίγες τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα νησιά του βορείου Αιγαίου, τις Σποράδες, την Εύβοια, την Κρήτη και πιθανώς τοπικά

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >