AD

Ακόμη πιο ανεβασμένος ο Ναδάλ στη Ρώμη κέρδισε με ανατροπή μετά από τρίωρο ματς

Ανεβάζοντας βήμα-βήμα, από τουρνούά σε τουρνουά την απόδοση του, ο Ναδάλ, στην Ρώμη και στο πρώτο του παιχνίδι κέρδισε τον Βέλγο Ζιζού Μπεργκς, μετά από τρίωρη δυνατή μάχη, θυμίζοντας συχνά τον παλιό-σούπερ εαυτό του

 

Aν κανείς έχει δει και τις τρεις εμφανίσεις του Ναδάλ, ατην Βαρκελώνη, την Μαδρίτη και σήμερα στην Ρώμη, θα μπορούσε εύκολα να διακρίνει την σημαντική βελτίωση του από τουρνουά σε τουρνουά. Στην Βαρκελώνη εκείνο που πρόσεχε κυρίως το σώμα του παρά το μπαλάκι. Μετά από τους τραυματισμούς που το κράτησαν δυο χρόνια μακριά από το τένις, εκείνο που πρόσεχε εκεί, ήταν να μην κάνει κινήσεις που θα “ξυπνούσαν” τα τραύματα του. Κυνηγούσε λίγες από τις μπάλες που ήταν σε κάποια απόσταση και λίγα από τα χτυπήματά του είχαν την παλιά τους δύναμη. Ο Ναδάλ της βαρκελώνης ήταν περίπου κατά 40% Ναδάλ.

Στην Μαδρίτη ήταν αισθητά βλελτιωμέμος και κατάφερε να αποκλείσει τον Ντε Μινόρ, που τον είχε αποκλείσει μάλλον εύκολα στην Βαρκελώνη. Στο τέταρτο ματς που έχασε από τον Τσέχο Λεχέτσκα ήταν ακόμη πιο βελτιωμένος, αλλά ανγκάστηκε να παίξει σε λιγότερο από 24 ώρες, μετά το τρίωρο ματς με τον Ντε Μινόρ το προγούμενο βράδυ. Έτσι πρόσεχε ιδιαίτερα στα σερβίς του γιατί αν έκανε εκεί όλη την προσπάθεια υπήρχε φόβος να ξανατραυματίσει τους κιλιακούς του. Όταν παίζεις με έναν πολύ δυνατό σέρβερ όπως ο Λεχέτσκα, είναι σχεδόν αδύνατον να κερδίσεις. Αρκεί να πούμε ότι ο Λεχέτσκα δεν απέκρουσε μόνο το 6% από τα σερβίς του Ναδάλ,, ενώ ο Ναδάλ δεν επέστρεψε το 40% από τα σερβίς του Λεχέτσκα. Η μέση ταχύτητα των σερβίς του Ναδάλ ήταν 182 χλμ, πολύ αργά δηλαδή για τις παλιές ικανότητες του, ενώ η μέση ταχύτητα των σερβίς του Λεχέτσκα ήταν 217 χλμ. Στην ουσία δηλαδή ο Ναδάλ έπαιζε μόνο με δεύτερο σερβίς.

Στην Ρώμη απέναντι στον Βέλγο  Ζιζου Μπεργκς, ο οποίος είναι μεν στον Νο 108Α της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά είναι ένας εξαιρετικός παίκτης με δυνατές επιστροφές και επίσης με πολύ δυνατό και ευθύβολο σερβίς, ο Ναδάλ ήταν αισθητά καλύτερος. Το σερβίς του ήταν αρκετά πιο δυνατό, ενώ πολύ σχυνά έβγαζε από εκείνα τα φοβερά down the line χτυπήματα, με μεγάλο σπιν, που είναι και το χαρακτηριστικό του, όπως και πολλά “θανατηφόρα” διαγώνια back hand που ξεσήκωσαν του θεατές, μια και έβλεπαν ζωντανά, εικόνες από το παρελθόν. Ήταν μια δύσκολη νίκη νίκη απέναντι σε έναν παίκτη, που ίσως βρέθηκε στην καλύτερη του μέρα.

Η συνέχεια θα είναι ακόμη πιο δύσκολη με παίκτες  της πρώτης δεκάδας ή εικοσάδας. Για τους περισσότερους δεν έχει σημασία αν ο Ναδάλ που έχει κατακτήσει 10 φορές το τουρνουά της Ρώμης, θα καταφέρει να νικήσει πόσους και ποιους αντιπάλους, αν θα καταφέρει να φτάσει στον τελικό ή να το κατακτήσει, πράγμα που αντικειμενικά είναι μάλλον δύσκολο. Το ερώτημα είναι αν θα είναι έτοιμος για το Γκραντ Σλαμ του Ρολάντ Γκαρός, εκείνο που ανέβασε την παγκόσμια φήμη του στα πρώτα βήματά υου και το οποίο έχει κατακτήσει 14 φορές, ένα ρεκόρ που μάλλον είναι αδύνατον να ξεπεράσει κάποιος στο μέλλον.

Ας δούμε όμως τι έγινε σήμερα στην Ρώμη…

Για μια ακόμα φορά ο Rafael Nadal χρειάστηκε να μείνει σχεδόν 3 ώρες στο γήπεδο, μέχρι να κάμψει την αντίσταση του Zizou Bergs με ανατροπή, για να προκριθεί στον 2ο γύρο του Internazionali BNL d’ Italia. Αυτή ήταν η 70ή νίκη του θρυλικού Ισπανού τενίστα στο Foro Italico.

Ο 38χρονος Ισπανός χρειάστηκε να δουλέψει πολύ σκληρά μέχρι να πάρει την πρώτη του νίκη στη Ρώμη, στην επιστροφή του στο τουρνουά όπου αναδείχθηκε 10 φορές πρωταθλητής, μετά από 2 χρόνια.

Αφού επέστρεψε από σετ πίσω και μετά από 2 ώρες και 54 λεπτά αγώνα, ο Rafa πήρε τελικά τη νίκη απέναντι στον προερχόμενο από τα προκριματικά Bergs, Νο.108 στον κόσμο, με 4-6, 6-3, 6-4.

Καθόλου εύκολο απόγευμα δεν είχε στην πρεμιέρα του στο τουρνουά ο Rafa, ο οποίος προηγήθηκε με 3-1 στο 1ο σετ, έχασε όμως το σερβίς του στο επόμενο game και από τότε μπήκε σε περιπέτειες.

 

Ο Bergs, ο οποίος είχε παίξει άλλους 2 αγώνες στα γήπεδα του Foro Italico αυτή την εβδομάδα, κατάφερε να κερδίσει τα 5 από τα 6 επόμενα games, αλλά και τα 3 τελευταία του σετ – στα οποία έχασε μόλις 2 πόντους (12/14), για να κάνει το 6-4 και να φέρει τα πάνω κάτω στο παιχνίδι!

 

 

Η απάντηση ήρθε νωρίς στο 2ο σετ από τον Nadal, που κέρδισε τα 3 πρώτα games και πήρε το προβάδισμα με 3-0. Αν και ήρθε 2 φορές αντιμέτωπος με break point, μια στο 5ο (3-1) και άλλη μια στο 8ο game (5-3), o 38χρονος Ισπανός κατάφερε να τα αποσοβήσει και να αποφύγει το break, κρατώντας το προβάδισμα και κλείνοντας το σετ στα 9 games.

 

 

Έκανε άλλο ένα break νωρίς και στο 3ο σετ ο κάτοχος 22 Grand Slams τίτλων, για να προηγηθεί με 3-1. Στο 5ο game έχασε ένα break point για να κάνει το double break και ο Βέλγος μείωσε σε 3-2, για να πιέσει αρκετά τα επόμενα λεπτά, ώστε να επιστρέψει στο ματς.

 

Ο Rafa άντεξε, επιστρέφοντας από το 0-40 στο 6ο game για να κάνει το 4-2, αλλά και από το 0-30 στο 8ο game, κάνοντας το 5-3. Στο 10ο game δεν ανησύχησε τόσο ο Ισπανός, που βρήκε ευκολότερους πόντους στο σερβίς του και “κλείδωσε” το σετ με 6-4 και την 70ή νίκη του στο Foro Italico (70-8).

 

 

Με εξαίρεση το δεύτερο μισό του 1ου σετ, όπου δυσκολεύτηκε πολύ από break πάνω βρέθηκε πίσω με σετ, ήταν ένα καλό ματς για τον Nadal, που στα 2 τελευταία σετ κατάφερε να ελέγξει το ματς και να μην χάσει ούτε μια φορά το σερβίς του, σώζοντας 5/5 break points.

Μετά την ανοδική πορεία που έδειξε στη Μαδρίτη, ο Nadal θέλει να δείξει κάτι ακόμα καλύτερο στη Ρώμη, όμως λόγω και του ότι βρίσκεται στο Νο.305 της παγκόσμιας κατάταξης τα πράγματα θα γίνουν από τώρα πολύ δύσκολα.

Στον 2ο γύρο θα πρέπει να αντιμετωπίσει έναν από τους καλύτερους παίκτες του ταμπλό, το Νο.7 Hubert Hurkacz, στην πρεμιέρα του Πολωνού στη διοργάνωση. Αξίζει να σημειωθεί, πως αυτή θα είναι η πρώτη τους συνάντηση στο tour.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Σαν σήμερα, 20 Μάϊου | Η μάχη της Κρήτης

`Ένα ριζίτικο τραγούδι λέει: «Τον αντρειωμένο μην τον κλαις», και όπως όλα έδειξαν,  οι Κρητικοί  το γνώριζαν πολύ καλά όταν έγραφαν το δικό τους έπος το Μάη του 1941, στην πρώτη μάχη ενάντια των Γερμανών κατακτητών.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Zbigniew Preisner | Η μαγική μουσική του σπουδαίου συνθέτη για την τριλογία του Kieslowski

Η περίφημη τριλογία του, του Krzysztof Kieslowski, Τρία Χρώματα, είναι μία από τις καλύτερες ευρωπαικές ταινίες, πλαισιώνεται ιδανικά από τη μαγική μουσική του σπουδαίου Zbigniew Preisner, ο οποίος γεννήθηκε στις 20/5/1955 .

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Sean «Diddy» Combs | Η συγνώμη του ράπερ για το βίντεο μπου τον δείχνει να χτυπά σκληρά την πρώην του

«Αισθανόμουν αηδιασμένος όταν το έκανα. Αισθάνομαι αηδιασμένος τώρα» είπε για την πράξη του Ο Sean «Diddy» Combs ζήτησε συγγνώμη την Κυριακή (19/5) για την επίθεση στην τότε

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >