AD

Eurovision | Άνω κάτω ο διαγωνισμός λίγο πριν την έναρξη του τελικού

Σε αναταραχή είναι ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision 2024 μετά από μια σειρά κρίσεων που εκτυλίχθηκαν λίγες ώρες πριν από την έναρξη του μεγάλου τελικού.

Η Ιρλανδία έχασε την τελική πρόβα τζενεράλε δηλώνοντας πως μια «κατάσταση» απαιτούσε «επείγουσα προσοχή» από την EBU, λίγες ώρες μετά τον αποκλεισμό του Ολλανδού υποψηφίου Joost Klein από τον διαγωνισμό αναφορικά με ένα περιστατικό στο οποίο ενεπλάκη.

Την ίδια ώρα, η συμμετοχή της Γαλλίας Slimane διέκοψε τη δική του ερμηνεία για να δηλώσει πως ο διαγωνισμός για έπρεπε να είναι «Ενωμένοι από τη μουσική, ναι, αλλά για την αγάπη, για την ειρήνη» υπό τις ενθουσιώδεις επευφημίες του κοινού.

Και μέσα σε όλα αυτά, η Αλεσάντρα Μέλε που είχε εκπροσωπήσει τη Νορβηγία στην περσινή διοργάνωση ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά λίγες ώρες πριν τον τελικό διαγωνισμό ότι αποχώρησε από τη θέση της και την ανακοίνωση των βαθμών της νορβηγικής επιτροπής.

 

Γιατί δεν εμφανίστηκε στην πρόβα τζενεράλε το Bambie Thug της Ιρλανδίας
Σε story που ανέβασε το Bambie Thug αναφορικά με την πρόβα είπε: «Αγαπητό Coven, υπήρχε μια κατάσταση ενώ περιμέναμε να πάμε στη σκηνή για την πρόβα παρέλασης σημαίας, την οποία ένιωσα ότι χρειαζόταν επείγουσα προσοχή από την EBU – η EBU έχει λάβει σοβαρά υπόψη της το θέμα και έχουμε συζητήσει για το τι μέτρα πρέπει να ληφθούν. Αυτό σημαίνει ότι έχασα την πρόβα τζενεράλε μου – λυπάμαι πολύ για τους οπαδούς που ήρθαν να με δουν. Ελπίζω να σας δω στη σκηνή απόψε».

Είχαν προηγηθεί κάποια σχόλια από την ισραγηλινή τηλεόραση πριν από την εμφάνισή του στον ημιτελικό της Τρίτης όπου ένας σχολιαστής στο Kan, τον ισραηλινό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, προειδοποίησε τους τηλεθεατές με παιδιά ότι η εκτέλεση του τραγουδιού τους, Doomsday Blue, από τους Bambie Thug θα ήταν «η πιο τρομακτική» της βραδιάς.

To Bambie Thug

To Bambie Thug
Ο αποκλεισμός της Ολλανδίας

Με ανακοίνωση που εξέδωσε, το πρωί του Σαββάτου (11/05), η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης (EBU) που είναι και η διοργανώτρια Αρχή του διαγωνισμού, απέβαλε την Ολλανδία.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωσή της η EBU ανέφερε τα εξής: «Ο Ολλανδός καλλιτέχνης Joost Klein δεν θα συμμετάσχει στον μεγάλο τελικό του φετινού διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision. Η σουηδική Aστυνομία διερεύνησε την καταγγελία μιας γυναίκας, μέλους του συνεργείου παραγωγής, μετά από ένα περιστατικό που ακολούθησε την εμφάνισή του στον ημιτελικό το βράδυ της Πέμπτης. Όσο η νομική διαδικασία παίρνει τον δρόμο της, δεν θα ήταν σκόπιμο να συνεχίσει στον διαγωνισμό.

 

Θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε ότι, σε αντίθεση με ορισμένες αναφορές στα μέσα ενημέρωσης και στις εικασίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το περιστατικό αυτό δεν αφορούσε κανέναν άλλο καλλιτέχνη ή μέλος της αποστολής. Διατηρούμε πολιτική μηδενικής ανοχής απέναντι σε ανάρμοστη συμπεριφορά στην εκδήλωσή μας και δεσμευόμαστε να παρέχουμε ένα ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον εργασίας για όλο το προσωπικό του διαγωνισμού. Υπό αυτό το πρίσμα, η συμπεριφορά του Joost Klein προς ένα μέλος της ομάδας θεωρείται ότι παραβιάζει τους κανόνες του διαγωνισμού.

Ο μεγάλος τελικός του 68ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision θα συνεχιστεί τώρα με 25 συμμετέχοντα τραγούδια».

Η επίσημη σελίδα του Songfestival της Ολλανδίας, το οποίο στέλνει νούμερα στη Eurovision, δήλωσε ότι είναι «σοκαρισμένη» από την αποκοπή του Joost Klein από τη Eurovision και θεωρεί την απόφαση «δυσανάλογη».

Συμμετέχοντας με το τραγούδι Europapa, ένα αφιέρωμα στους εκλιπόντες γονείς του, ο 26χρονος ράπερ και τραγουδιστής από την Ολλανδία είχε προκριθεί στον μεγάλο τελικό το βράδυ της Πέμπτης.

Τι είχε προηγηθεί και οδήγησε στον αποκλεισμό της Ολλανδίας από τον τελικό της Eurovision 2024
Ωστόσο, εκπρόσωπος της Σουηδικής Αστυνομικής Αρχής δήλωσε: «Ένας άνδρας είναι ύποπτος για παράνομες απειλές. Οι απειλές λέγεται ότι διαπράχθηκαν στην Malmo Arena το βράδυ της Πέμπτης. Ο άνδρας ανακρίνεται από την αστυνομία αλλά δεν κρατείται. Ο καταγγέλλων είναι υπάλληλος της Eurovision. Η αστυνομία έλαβε όλα τα απαραίτητα ερευνητικά μέτρα και ανέκρινε τον ύποπτο, τον ενάγοντα και τους μάρτυρες. Η έρευνα έχει ολοκληρωθεί από την αστυνομία.

Η υπόθεση ακολουθεί την κανονική νομική διαδικασία. Η αστυνομία έχει χρησιμοποιήσει ταχύτερη δίωξη και η υπόθεση θα πάει τώρα στον εισαγγελέα μέσα σε λίγες εβδομάδες».

Η συμμετοχή του ήταν ήδη αμφίβολη μετά την αποτυχία του να εμφανιστεί σε δύο πρόβες την Παρασκευή, με τη σουηδική αστυνομία να ανακοινώνει αργότερα ότι διεξάγει έρευνα για τον τραγουδιστή.

Ωστόσο, οι ολλανδικοί θαυμαστές θα μπορούν να ψηφίσουν στον διαγωνισμό – παρά τον αποκλεισμό του διαγωνιζόμενου τους.

Δράμα και από τη Γαλλία – Διέκοψε το τραγούδι στην πρόβα τζενεράλε

Η συμμετοχή της Γαλλίας Slimane έφερε επίσης δράμα στη σκηνή της Eurovision, αφού σταμάτησε τη δική του εμφάνιση για να πει ότι ο διαγωνισμός πρέπει να είναι: «Ενωμένοι από τη μουσική, ναι, αλλά για την αγάπη, για την ειρήνη», υπό τις ενθουσιώδεις επευφημίες του κοινού.
Ο 34χρονος όταν σταμάτησε να τραγουδά είπε: «Συγγνώμη που δεν μιλάω πολύ καλά αγγλικά, αλλά όταν ήμουν παιδί ονειρευόμουν τη μουσική. Ονειρεύτηκα αυτό το όνειρο, να γίνω τραγουδιστής και να τραγουδήσω για την ειρήνη… εδώ στην Eurovision. Κάθε καλλιτέχνης εδώ θέλει να τραγουδήσει για την αγάπη και να τραγουδήσει για την ειρήνη.

Ο Γάλλος εκπρόσωπος Slimane
Ο Γάλλος εκπρόσωπος Slimane
Πρέπει να μας ενώνει η μουσική, ναι, αλλά με την αγάπη και την ειρήνη. Ενωμένοι από τη μουσική ναι, αλλά με την αγάπη και με την ειρήνη. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ Ευρώπη», είπε ο Γάλλος ερμηνευτής.

Eurovi

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Κατερίνα Καινούργιου για Σοφία Μουτίδου: «Τρόμαξα λίγο με αυτό που είδα – Ήταν σαν να έκανε διάγνωση στον αέρα»

Η Κατερίνα Καινούργιου τοποθετήθηκε για το επίμαχο σκηνικό ανάμεσα στη Σοφία Μουτίδου και τον Απόστολο Γκλέτσο, προκαλώντας συζητήσεις και αντιδράσεις στον τηλεοπτικό κόσμο. Μετά τις

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ένας 17χρονος ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης της δολοφονίας του δημάρχου στη δημόσια εκδήλωση στο Μεξικό

Ένας 17χρονος ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης της φονικής επίθεσης εναντίον του Κάρλος Μάνσο, δημάρχου της μεξικανικής πόλης Ουρουαπάν, κατά τη διάρκεια μιας δημόσιας εκδήλωσης στην

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

ΕΕ: Στο επίκεντρο της Ενεργειακής Ένωσης η Ελλάδα – Συστάσεις της Κομισιόν για απλοποίηση αδειοδοτήσεων

Η ενεργειακή κατάσταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2025 χαρακτηρίζεται από πρόοδο σε βασικά κλιματικά και ενεργειακά ορόσημα, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επισημαίνει τη μεγαλύτερη

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Νίκος Καρβέλας για πασίγνωστο Έλληνα τραγουδιστή-συνθέτη: «Κάθε φορά που τον ακούω να τραγουδάει με πιάνουν τα γέλια, πιο χάλια φωνή δεν υπάρχει»

Μία μακροσκελή και εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Νίκος Καρβέλας στις Rainbow Mermaids και τη διαδικτυακή τους εκπομπή στο YouTube. Ο μουσικοσυνθέτης των

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Χιλιάδες γράμματα και δώρα λαμβάνει ο Σαρκοζί στη φυλακή – «Το τέλος της ιστορίας δεν έχει γραφτεί ακόμη»

Εκατοντάδες γράμματα, δώρα, ακόμα και… χρήματα λαμβάνει καθημερινά από θαυμαστές και οπαδούς του, ο Νικολά Σαρκοζί στη φυλακή του Παρισιού, όπου εκτίει πενταετή κάθειρξη. Το

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Σέρρες: Προκαταρκτική έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών για την καταγγελία Σούντγκρεν και τη μήνυση του Πανσερραϊκού

Προκαταρκτική έρευνα διεξάγει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών, μετά την καταγγελία του Σουηδού ποδοσφαιριστή Ντάνιελ Σούντγκρεν για χειραγωγημένα παιχνίδια στα περυσινά πλέι – άουτ της Σούπερ

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >