AD

Μόνη στο πλήθος | Όταν η Marilyn τραγουδούσε `Happy Birthday` στον JFK

Στις 19 Μαίου του 1962 παρά τη βεβαρημένη κατάσταση της υγείας της από το αλκοόλ & τα βαρβιτουρικά, η Μέριλιν ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη και τραγουδά μοναδικά το “Happy Birthday” στον…κύριο πρόεδρο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι.

 

1962:Η Μέριλυν Μονρόε τραγουδάει αισθησιακά το Ηappy Birthday προς τιμήν του αμερικανού προέδρου, Tζον Κένεντι, στο πάρτι γενέθλιων του.

Πανέμορφη ξανθιά με βελούδινη φωνή, ένα παράξενο κράμα μυστηρίου, ερωτισμού και αθωότητας. Σαν ένα λαχταριστό φρούτο που φαινόταν έτοιμο να εκραγεί από τους χυμούς του, ήξερε να ενσαρκώνει αλλά και να γεννά επιθυμίες. Ένα πλάνο στο αψεγάδιαστο πρόσωπό της ήταν αρκετό για να γεμίσει και να την “ερωτευθεί” η οθόνη. Δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από τη Μέριλυν Μονρόε.

Από τα “δίχτυα” της γοητείας της δεν μπορούσε να ξεφύγει ούτε ο πρόεδρος της Αμερικής John F. Kennedy με τον οποίο είχε συνάψει παράνομο δεσμό κατά τη διάρκεια της θητείας του. Ωστόσο τα λόγια της Τζάκι Κένεντι για εκείνη μετά το μυστηριώδη θάνατό της…ξαφνιάζουν. “Το άστρο της θα λάμπει για πάντα” λέει με ευγένεια στους δημοσιογράφους η Τζάκι για τη μεγάλη σταρ – παρά το ότι γνώριζε τις φήμες για τη σχέση που είχε με το σύζυγό της. Στις δεκαετίες που θα ακολουθήσουν, θα ειπωθούν, συχνά και από την ίδια, οι πιο αντιφατικές ιστορίες. Ακόμα και για τη σεξουαλικότητά της. Κάποιοι την είπαν ψυχρή, κάποιοι άλλοι νυμφομανή. Το σίγουρο είναι πως παραμένει πληγωμένη και αυτοκαταστροφική.

Στις 19 Μαίου του 1962 παρά τη βεβαρημένη κατάσταση της υγείας της από το αλκοόλ και τα βαρβιτουρικά και τις απειλές της Fox ότι θα απολυθεί, ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη. Εκεί τραγουδά μοναδικά το “Happy Birthday” στον…κύριο πρόεδρο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, στα 45α γενέθλιά του, μπροστά σε είκοσι χιλιάδες καλεσμένους.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μάτια Ερμητικά Κλειστά | Το κύκνειο άσμα του Stanley Kubrick

Στις 26 Ιουλίου 1928 γεννήθηκε ο μεγάλος Kubrick. 72 χρόνια αργότερα, όταν έκλεισε για πάντα τα μάτια του, όσοι αναλύουν τους συμβολισμούς της τελευταίας ταινίας αναρωτιούνται για το κατά πόσο ο θάνατος του ήταν συμπτωματικός.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εβίτα Περόν | Διεκδίκησα περισσότερα δικαιώματα για τις γυναίκες, επειδή ήξερα τί αναγκάζονται να υποφέρουν

Από νόθο παιδί και ταπεινωμένη στάρλετ σε Πρώτη Κυρία της Αργεντινής. Αγαπήθηκε και μισήθηκε με τόση φρενίτιδα που άγγιξε εν ζωή το μύθο. Έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουλίου του 1952.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τζέρι Χολ & Μικ Τζάγκερ | Ο θυελλώδης έρωτας & η Αντζελίνα Τζολί- `πέτρα του σκανδάλου`

O αυθεντικός σταρ είναι γνωστό ότι ήταν ανέκαθεν ασυγκράτητος & ότι είχε πολλές ερωμένες… Υπήρξε όμως μία που τον προκαλούσε να την κυνηγάει… Με αφορμή τα 81 χρόνια από τη γέννησή του, στις 26 Ιουλίου του 1943, ας θυμηθούμε μια παλιά ιστορία…

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

3 πρώην – και νυν- μεγαλόσχημοι στο στόχαστρο των διεθνών αρχών

Η Ιντερπόλ έχει στείλει σήμα στις αρχές σχετικά με τη διερεύνηση εταιρικού σχήματος στο οποίο μετέχουν τραπεζίτες, εφοπλιστές και επιχειρηματίες και το οποίο είχε συμμετοχή

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >