AD

Θρίλερ με το ελικόπτερο του Προέδρου του Ιράν Εμπραχίμ Ραΐσι

Θρίλερ με τον πρόεδρο του Ιράν Εμπραχίμ Ραΐσι, φαίνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρόεδρο του Ιράν είχε την Κυριακή «αναγκαστική προσγείωση», ανέφερε η κρατική τηλεόραση χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες, ενώ άλλα μέσα ενημέρωσης στη χώρα μεταφέρουν πληροφορίες για τις κακές καιρικές συνθήκες στο σημείο και για τη δυσκολία των διαδωστών να φτάσουν στο σημείο.

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars μετέδωσε ότι το ελικόπτερο προσγειώθηκε λόγω ομίχλης και ότι η συνοδεία του προέδρου συνέχισε προς τον προορισμό της οδικά. Αποδίδει μάλιστα τα περί ατυχήματος σε ένα από τα τρία ελικόπτερα της συνοδείας του Ραΐσι σε αναφορές του Διαδικτύου.

Στην ανάρτηση υπάρχει και μια φωτογραφία που δείχνει τον πρόεδρο να κατεβαίνει από το ελικόπτερο που έχει προσγειωθεί σε χωράφι, αν και φαίνεται να πρόκειται για φωτογραφία αρχείου.

Αργότερα ο ανταποκριτής του πρακτορείου Fars σε γειτονική πόλη ανέφερε ότι η έρευνα συνεχίζεται σε σημείο κοντά σε ορυχείο χαλκού. Η ομίχλη στο σημείο ήταν πολύ πυκνή, με ορατότητα μικρότερη των πέντε μέτρων, ενώ βρέχει, συνθήκες που δυσκολεύουν πολύ τον εντοπισμό.

Μετέδωσε μάλιστα και οπτικό υλικό από το σημείο, δείχνοντας τις αντίξοες συνθήκες μέσα στις οποίες γίνεται η έρευνα

Σε δηλώσεις του ο Ιρανός υπουργός Εσωτερικών Αχμάντ Βαχίντι επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι ο Ραΐσι και η συνοδεία του ήταν σε περισσότερα από ένα ελικόπτερα, ένα από τα οποία έκανε βαριά προσγείωση λόγω των κακών καιρικών συνθηκών στην περιοχή.

Πρόσθεσε ότι στο σημείο έχουν αποστολή ομάδες διάσωσης, αλλά λόγω συνθηκών και του δύσβατου εδάφους θα χρειαζόταν κάποια ώρα να φτάσουν στο σημείο.

«Είμαστε σε επικοινωνία με τη συνοδεία του προέδρου, αλλά λόγω του εδάφους η επικοινωνία είναι κάπως δύσκολη», διευκρίνισε.

Το Reuters ανέφερε ότι το Fars κάλεσε τους Ιρανούς να προσευχηθούν για τον πρόεδρο.

Σύμφωνα με το Associated Press, διασώστες προσπαθούν να προσεγγίσουν ένα ελικόπτερο, που ενεπλάκη σε «περιστατικό» ενώ ταξίδευε με κομβόι. Σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο, το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρόεδρο του Ιράν έκανε «αναγκαστική προσγείωση».

Ανάμεσα στους επιβαίνοντες φαίνεται να βρίσκεται και ο πρόεδρος Εμπραχίμ Ραΐσι, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Το περιστατικό με το ελικόπτερο συνέβη στην ιρανική επαρχία του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν.

Επιπλέον, σύμφωνα με την Teheran Times, στα τρία ελικόπτερα της προεδρικής συνοδείας επιβαίνουν υπουργοί και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι, μεταξύ τους και ο υπουργός Εξωτερικών Χοσείν Αμιραμπντολαχιάν. Ένα εκ των τριών αγνοείται.

Το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim ανέφερε από την πλευρά του ότι «μέλη της συνοδείας του προέδρου επικοινώνησαν με τα κεντρικά [ενν. στην Τεχεράνη], δίνοντας ελπίδες ότι το περιστατικό θα μπορούσε να τελειώσει χωρίς απώλειες». Ωστόσο το CNN σημειώνει ότι δεν είναι σαφές σε τι κατάσταση ήταν το ελικόπτερο του προέδρου.

Τα άλλα δύο από τα τρία ελικόπτερα του κομβόι έφτασαν στον προορισμό τους με ασφάλεια.

Αλλά και το επίσης ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA μετέδωσε ότι τα σωστικά συνεργεία δυσκολεύονταν να φτάσουν στην περιοχή του ατυχήματος λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

Έκανε ταξίδι στην επαρχία του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν

Ο Ραΐσι ταξίδευε στην επαρχία του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν του Ιράν. Η κρατική τηλεόραση περιέγραψε την περιοχή που συνέβη το περιστατικό ως κοντά στην Τζόλφα, μια πόλη στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν, περίπου 600 χιλιόμετρα (375 μίλια) βορειοδυτικά της ιρανικής πρωτεύουσας, Τεχεράνης.

Νωρίς την Κυριακή, ο πρόεδρος του Ιράν είχε βρεθεί στο Αζερμπαϊτζάν για να εγκαινιάσει ένα φράγμα με τον Αζέρο ομόλογό του Ιλχάμ Αλίγιεφ. Το φράγμα είναι το τρίτο που κατασκεύασαν τα δύο κράτη στον ποταμό Αράς.

Το Ιράν μια σειρά ελικοπτέρων, ωστόσο οι διεθνείς κυρώσεις καθιστούν δύσκολη την προμήθεια ανταλλακτικών. Ο εναέριος στόλος του χρονολογείται πριν την Ισλαμική Επανάσταση του 1979.

Ο Ραΐσι, 63 ετών, θεωρείται σκληροπυρηνικός, που στο παρελθόν ήταν επικεφαλής του δικαστικού σώματος. Θεωρείται ότι διαθέτει την προστασία του ανώτατου ηγέτη του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, με ορισμένους να εκτιμούν ότι θα μπορούσε να τον αντικαταστήσει μετά τον θάνατό του ή την αποχώρησή του από τον ρόλο.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μάτια Ερμητικά Κλειστά | Το κύκνειο άσμα του Stanley Kubrick

Στις 26 Ιουλίου 1928 γεννήθηκε ο μεγάλος Kubrick. 72 χρόνια αργότερα, όταν έκλεισε για πάντα τα μάτια του, όσοι αναλύουν τους συμβολισμούς της τελευταίας ταινίας αναρωτιούνται για το κατά πόσο ο θάνατος του ήταν συμπτωματικός.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εβίτα Περόν | Διεκδίκησα περισσότερα δικαιώματα για τις γυναίκες, επειδή ήξερα τί αναγκάζονται να υποφέρουν

Από νόθο παιδί και ταπεινωμένη στάρλετ σε Πρώτη Κυρία της Αργεντινής. Αγαπήθηκε και μισήθηκε με τόση φρενίτιδα που άγγιξε εν ζωή το μύθο. Έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουλίου του 1952.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τζέρι Χολ & Μικ Τζάγκερ | Ο θυελλώδης έρωτας & η Αντζελίνα Τζολί- `πέτρα του σκανδάλου`

O αυθεντικός σταρ είναι γνωστό ότι ήταν ανέκαθεν ασυγκράτητος & ότι είχε πολλές ερωμένες… Υπήρξε όμως μία που τον προκαλούσε να την κυνηγάει… Με αφορμή τα 81 χρόνια από τη γέννησή του, στις 26 Ιουλίου του 1943, ας θυμηθούμε μια παλιά ιστορία…

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

3 πρώην – και νυν- μεγαλόσχημοι στο στόχαστρο των διεθνών αρχών

Η Ιντερπόλ έχει στείλει σήμα στις αρχές σχετικά με τη διερεύνηση εταιρικού σχήματος στο οποίο μετέχουν τραπεζίτες, εφοπλιστές και επιχειρηματίες και το οποίο είχε συμμετοχή

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >