AD

Θανάσης Ευθυμιάδης | «Σταμάτησα να τρώω ψάρι, δεν είχα τη δύναμη να το σκοτώσω με το ψαροντούφεκο»

Στο podcast «The speakers» βρέθηκε καλεσμένος ο Θανάσης Ευθυμιάδης.

Ο γνωστός ηθοποιός μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις διατροφικές του συνήθειες, αλλά και στην μεγάλη απόφαση που είχε πάρει πριν χρόνια, να σταματήσει να τρώει κρέας και ψάρι.

«Δεν είμαι vegan, γιατί τρώω μέλι και αυγά. Έχω μεγαλώσει σε χωριό και έχω παρευρεθεί και βοηθήσει σε σφαγές ζώων για να τα φάμε. Όταν μέσα μου χτύπησε ένα καμπανάκι και είδα ότι δεν έχω πλέον την ψυχική δύναμη, το ψυχικό και σωματικό σθένος να σφάξω ένα γουρούνι, μια κότα, δημιούργησα έναν προσωπικό και ηθικό κώδικα διατροφής, για μένα και μόνο για μένα.

Δεν τον επιβάλω σε κανέναν, ούτε στα παιδιά μου. Ο κώδικας αυτός λέει ότι δεν δικαιούμαι να φάω κάτι, αν δεν έχω την ψυχική και σωματική δύναμη να το κοιτάξω στα μάτια. Σταμάτησα να τρώω ψάρι όταν, όντας ψαροντουφεκάς, δεν είχα τη δύναμη να πατήσω τη σκανδάλη να σκοτώσω ψάρι», είπε αρχικά ο Θανάσης Ευθυμιάδης.

Και συνέχισε: «Όταν γράφω τα βιβλία μου κάνω για 3-4 μέρες ξηρασία. Απέχω και από το νερό, για να έρθουν οι αναμνήσεις καθαρές μέσα μου».

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Γουατεμάλα: Δικαστήριο διατάσσει τη σύλληψη νυν και πρώην κορυφαίων αξιωματούχων της Κολομβίας

Δικαστήριο της Γουατεμάλας διέταξε χθες Δευτέρα να συλληφθούν νυν και πρώην κορυφαίοι αξιωματούχοι της Κολομβίας, η γενική εισαγγελέας και πρώην υπουργός, κατηγορώντας τους για διαφθορά

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Υπό την προεδρία Μητσοτάκη σήμερα η σύσκεψη για την πλατφόρμα stegasi.gov.gr

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 10:00 θα προεδρεύσει σε σύσκεψη, στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα παρουσιαστεί από την αρμόδια Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Δόμνα Μιχαηλίδου η νέα ψηφιακή

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >