AD

«Γυρίστε σπίτια σας!» | Οργισμένες διαδηλώσεις Ισπανών κατά του μαζικού τουρισμού σε Μαγιόρκα, Ίμπιζα, Κανάρια

Χιλιάδες κάτοικοι κατέβηκαν στους δρόμους των Βαλεαρίδων Νήσων της Ισπανίας για να διαδηλώσουν κατά του μαζικού τουρισμού ενόψει της θερινής σεζόν.

 

Λίγα 24ωρα μετά την κατάρρευση του ρεστοράν που προκάλεσε τον θάνατο τεσσάρων ατόμων, χιλιάδες διαδηλωτές, κραδαίνοντας πλακάτ με συνθήματα όπως «Τουρίστες γυρίστε σπίτια σας», «Αρκετά με τον μαζικό τουρισμό» και «SOS κάτοικοι», πραγματοποίησαν πορεία στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα, πρωτεύουσα του μεγαλύτερου από τις Βαλεαρίδες Νήσους.

Περίπου 10.000 διαδηλωτές -σύμφωνα με την αστυνομία- μετείχαν στην πορεία, αν και οι διοργανωτές ανεβάζουν τον αριθμό τους στους 25.000. Ανάμεσά τους ήταν οικογένειες με παιδιά, συνταξιούχοι, μέλη συνδικάτων και διαφόρων οργανώσεων.

Μια μικρότερη διαδήλωση κατά του μαζικού τουρισμού πραγματοποιήθηκε και στη Μενόρκα, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Βαλεαρίδων.

«Ζητούμε από τις Αρχές να εμποδίζουν άτομα που ζουν εδώ για διάστημα μικρότερο των πέντε χρόνων να αγοράζουν ιδιοκτησίες και να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους για τη στέγαση των τουριστών», που εκτοξεύουν στα ύψη τα ενοίκια για τους ντόπιους, δήλωσε η Κάρμε Ρέινες, εκ των διοργανωτών της διαδήλωσης στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα.

«Θέλουμε λιγότερο μαζικό και περισσότερο βιώσιμο τουρισμό», πρόσθεσε ο Χαβιέρ Καρμπονέλ, κτηματομεσίτης, σύμφωνα με τον οποίο οι μισές ιδιοκτησίες προς ενοικίαση χρησιμοποιούνται για τουρίστες, με αποτέλεσμα να μην είναι προσιτές για τους ντόπιους.

O μαζικός τουρισμός «εφιάλτης» για τους ντόπιους στα ισπανικά νησιά
Ο τουρισμός είναι ζωτικής σημασίας για τη Μαγιόρκα, καθώς παράγει το 45% του ΑΕΠ των Βαλεαρίδων Νήσων. Ωστόσο, πολλοί θεωρούν ότι τα μειονεκτήματα υπερτερούν, καθώς η ευρεία πλειονότητα των εργαζομένων στον κλάδο είναι υποαμειβόμενοι, το στεγαστικό πρόβλημα είναι τεράστιο στα νησιά, όπως και τα μποτιλιαρίσματα, ο θόρυβος και οι σωροί των σκουπιδιών.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Σοφία Μουτίδου: «Με πήραν από εκπομπή για να καβγαδίσω με τον παρουσιαστή, έζησα αυτή την πλευρά»

Η Σοφία Μουτίδου, γνωστή ηθοποιός και τηλεοπτική προσωπικότητα, μοιράστηκε μια προσωπική της εμπειρία κατά τη διάρκεια της εκπομπής Real View, το βράδυ της Πέμπτης. Η

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Δεν μετάνιωσα που έφυγα από την εκπομπή της Φαίης Μαυραγάνη»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής στο Buongiorno με τη Φαίη Σκορδά και αναφέρθηκε ανοιχτά στους λόγους που την οδήγησαν να αποχωρήσει από

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Νύχτα μνήμης στο Παρίσι για τους 132 νεκρούς του Μπαντακλάν – Ηχούσαν πένθιμα οι καμπάνες της Νοτρ Νταμ

Η Γαλλία το περασμένο βράδυ απέτισε φόρο τιμής στη νύχτα τρόμου στο κλαμπ Μπατακλάν που πριν από δέκα χρόνια σημάδεψε και άλλαξε τη χώρα. Με

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Lady Gaga: «Έκανα το A Star Is Born υπό τη δράση λιθίου, πήγα στο νοσοκομείο για ψυχιατρική φροντίδα»

Σε μία εξαιρετικά ευαίσθητη εξομολόγηση προχώρησε τις προηγούμενες ώρες η Lady Gaga. Η παγκοσμίου φήμης pop star μοιράστηκε τις δυσκολίες που βίωσε την περίοδο που

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Θεαματικό μετέωρο στον ρωσικό ουρανό – Σπάνιο βίντεο από πτήση σε ύψος 10.000 μέτρων

Ένα εντυπωσιακό μετέωρο φώτισε τον ουρανό το πρωί της 27ης Οκτωβρίου πάνω από το ευρωπαϊκό τμήμα της Ρωσίας, δημιουργώντας μια εντυπωσιακή «μπάλα φωτιάς», που έγινε

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >