AD

Καιρός | Έρχεται τετραήμερο ζέστης

Ανεβαίνει το θερμόμετρο στη χώρα μέσα στις επόμενες ημέρες, με τους μετεωρολόγους να μιλούν για υψηλές θερμοκρασίες.

Θερμότερες θα είναι οι ημέρες από την ερχόμενη Κυριακή μέχρι και την Τετάρτη, όπου ο υδράργυρος θα φτάσει σε συγκεκριμένα γεωγραφικά διαμερίσματα έως και τους 36 βαθμούς Κελσίου, τοπικά.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς: 

«Αν και εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιες διαφορές μεταξύ των προγνωστικών δεδομένων, παράλληλα έχουμε και πολλά σημεία όπου οι απόψεις τους συγκλίνουν .
✅Έτσι μπορούμε να μιλάμε για σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας από την Κυριακή και μετά, με το πεδίο των ανέμων να είναι γενικά εξασθενημένο. Οι θαλάσσιες αύρες θα δράσουν ευεργετικά στις παράκτιες περιοχές.

✅Η ζέστη θα κρατήσει μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη. Τα όρια των θερμοκρασιών θα περιγραφούν μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα, όπου η προγνωσιμότητα της ατμόσφαιρας είναι καλή. Η Τρίτη και η Τετάρτη θα αξιολογηθούν εκ νέου τις επόμενες ημέρες.
✅Παρουσιάζονται σε πίνακα οι συγκρίσεις των θερμοκρασιών στη στάθμη των 850hPa και ακολουθεί το βίντεο που παρουσιάζεται η εξέλιξη με βάση το μοντέλο ECMWF και GFS .

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ
1. Σάββατο: 32 με 33 και τοπικά στα ανατολικά 34°C
2. Κυριακή : 32 με 34 και τοπικά 35°C
3. Δευτέρα 34 με 35°C στα ηπειρωτικά από Θεσσαλία και νοτιότερα και τοπικά 36°C»

Η εξέλιξη του καιρού από σήμερα

Σήμερα Πέμππτη σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες το μεσημέρι και απόγευμα σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη η μέγιστη θερμοκρασία σήμερα θα είναι 28 και 26 βαθμοί αντίστοιχα. Στο νομό Θεσσαλονίκης σήμερα θα εκδηλωθεί πρόσκαιρη μπόρα ή καταιγίδα. Στην Αττική προβλέπονται τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα σήμερα, με πιθανότητα να βρέξει για λίγο στα βόρεια του νομού.

Tην Παρασκευή περιορίζεται η αστάθεια στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και από το Σαββατοκύριακο και μετά αναμένεται καλοκαιρινός καιρός με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας.

Η πρώτη καλοκαιρινή εβδομάδα θα είναι μια εβδομάδα με θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά. Περισσότερη ζέστη προβλέπεται έως τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας. Την Κυριακή η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα φτάσει στους 33 με 35 βαθμούς. Θα ανέβει λίγο ακόμα την Δευτέρα και την Τρίτη με το θερμόμετρο να φτάνει ενδεικτικά στην Αθήνα να αγγίζει τους 35 με 36 βαθμούς.

Με τα τελευταία στοιχεία από την ερχόμενη Πέμπτη 6 Ιουνίου και από τα βόρεια η θερμοκρασία θα αρχίσει την κάθοδο. Όμως και το Σαββατοκύριακο των εκλογών η θερμοκρασία θα είναι ακόμα πάνω από τα κανονικά επίπεδα, περίπου όπως το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μάτια Ερμητικά Κλειστά | Το κύκνειο άσμα του Stanley Kubrick

Στις 26 Ιουλίου 1928 γεννήθηκε ο μεγάλος Kubrick. 72 χρόνια αργότερα, όταν έκλεισε για πάντα τα μάτια του, όσοι αναλύουν τους συμβολισμούς της τελευταίας ταινίας αναρωτιούνται για το κατά πόσο ο θάνατος του ήταν συμπτωματικός.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εβίτα Περόν | Διεκδίκησα περισσότερα δικαιώματα για τις γυναίκες, επειδή ήξερα τί αναγκάζονται να υποφέρουν

Από νόθο παιδί και ταπεινωμένη στάρλετ σε Πρώτη Κυρία της Αργεντινής. Αγαπήθηκε και μισήθηκε με τόση φρενίτιδα που άγγιξε εν ζωή το μύθο. Έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουλίου του 1952.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τζέρι Χολ & Μικ Τζάγκερ | Ο θυελλώδης έρωτας & η Αντζελίνα Τζολί- `πέτρα του σκανδάλου`

O αυθεντικός σταρ είναι γνωστό ότι ήταν ανέκαθεν ασυγκράτητος & ότι είχε πολλές ερωμένες… Υπήρξε όμως μία που τον προκαλούσε να την κυνηγάει… Με αφορμή τα 81 χρόνια από τη γέννησή του, στις 26 Ιουλίου του 1943, ας θυμηθούμε μια παλιά ιστορία…

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

3 πρώην – και νυν- μεγαλόσχημοι στο στόχαστρο των διεθνών αρχών

Η Ιντερπόλ έχει στείλει σήμα στις αρχές σχετικά με τη διερεύνηση εταιρικού σχήματος στο οποίο μετέχουν τραπεζίτες, εφοπλιστές και επιχειρηματίες και το οποίο είχε συμμετοχή

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >