AD

Ισχυρό κύμα ζέστης μέχρι το τέλος της εβδομάδας – Ανεβαίνει η θερμοκρασία, που θα φτάσει 36 βαθμούς

Υψηλές θερμοκρασίες επιφυλάσσει ο καιρός καθώς για ένα «ισχυρό κύμα ζέστης» που θα κρατήσει έως και το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας κάνει λόγο η μετεωρολόγος Χριστίνα Ρήγου.

Παράλληλα η Χριστίνα Ρήγου δεν παραλείπει να επισημάνει πως ο καιρός θα είναι ακόμη περισσότερο ζεστός καθώς «τα δεδομένα για τον φετινό Ιούνιο είναι δυσοίωνα» με πολύ υψηλές τιμές υδραργύρου.

Πιο συγκεκριμένα η γνωστή μετεωρολόγος εξηγεί, μιλώντας στο newsit.gr ότι «αύριο Δευτέρα (03/06/2024) περιμένουμε νέα άνοδο της θερμοκρασίας και αυτό το ισχυρό κύμα ζέστης φαίνεται ότι θα κορυφωθεί. Αναμένονται θερμοκρασίες που θα πλησιάσουν τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου».

Ειδικότερα σύμφωνα με την κα Ρήγου, «οι υψηλότερες θερμοκρασίες περιμένουμε αυτό το συγκεκριμένο διήμερο να σημειωθούν στην Θεσσαλία, στην Αιτωλοακαρνανία, σε περιοχές της Αχαΐας και της Ηλείας, στην Αργολίδα, την Βοιωτία, την Αττική».

Όπως αναφέρει «ακόμα και εδώ στην Αθήνα περιμένουμε το θερμόμετρο από τη Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη να κινηθεί κοντά στους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου», ενώ σημειώνει και τις άλλες περιοχές όπου ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει.

«Υψηλές θερμοκρασίες θα δούμε και στην Κρήτη, στο ανατολικό Αιγαίο από τη Λέσβο μέχρι και την Ρόδο, με το θερμόμετρο στις αρχές της νέας εβδομάδας να αναμένεται να αγγίξει τους 37, ίσως και 38 βαθμούς. Φυσικά πιο χαμηλές θα είναι οι θερμοκρασίες στις παράκτιες περιοχές και στις ορεινές αλλά είναι ένα κύμα ζέστης το οποίο θα είναι έντονο με την έννοια ότι θα αφορά ένα μεγάλο κομμάτι της χώρας και θα έχει και διάρκεια».

Η Χριστίνα Ρήγου εξηγεί στο newsit.gr ότι «πάρα το γεγονός ότι θα πέσει λίγο η θερμοκρασία από την Πέμπτη, η δροσιά που αναμένεται να έρθει θα είναι της τάξης των τριών με τεσσάρων βαθμών κάτω από τις θερμοκρασίες της Δευτέρας. Ουσιαστικά φαίνεται ότι και πάλι θα διατηρηθούν οι μέγιστες θερμοκρασίες υψηλότερες από τις μέσες κλιματικές τιμές».

Δείτε live την πορεία του καιρού

Οι άνεμοι που θα επικρατήσουν «θα είναι γενικότερα ήπιοι μεταβλητοί οπότε και η ζέστη θα είναι εντονότερη και από την ερχόμενη Κυριακή (09/06/2024) φαίνεται ότι θα ενταθεί εκ νέου η ζέστη».

Έτσι λοιπόν σύμφωνα με την γνωστή μετεωρολόγο «αναμένουμε ένα νέο -όχι χειρότερο- αλλά το ίδιο ισχυρό και κύμα ζέστης όπου και πάλι οι θερμοκρασίες θα φτάσουν τους 38 με 39 βαθμούς από την Κυριακή των εκλογών».

Η Χριστίνα Ρήγου τονίζει,  ότι «τα δεδομένα για τον φετινό Ιούνιο είναι δυσοίωνα, καθώς οι θερμοκρασίες φαίνεται ότι με μικρά σκαμπανεβάσματα θα έχουμε θετικές αποκλίσεις από τις μέσες κλιματικές τιμές, δηλαδή θα έχει περισσότερη ζέστη από την αναμενόμενη. Και είναι μόνο η αρχή του καλοκαιριού» καταλήγει.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μάτια Ερμητικά Κλειστά | Το κύκνειο άσμα του Stanley Kubrick

Στις 26 Ιουλίου 1928 γεννήθηκε ο μεγάλος Kubrick. 72 χρόνια αργότερα, όταν έκλεισε για πάντα τα μάτια του, όσοι αναλύουν τους συμβολισμούς της τελευταίας ταινίας αναρωτιούνται για το κατά πόσο ο θάνατος του ήταν συμπτωματικός.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εβίτα Περόν | Διεκδίκησα περισσότερα δικαιώματα για τις γυναίκες, επειδή ήξερα τί αναγκάζονται να υποφέρουν

Από νόθο παιδί και ταπεινωμένη στάρλετ σε Πρώτη Κυρία της Αργεντινής. Αγαπήθηκε και μισήθηκε με τόση φρενίτιδα που άγγιξε εν ζωή το μύθο. Έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουλίου του 1952.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τζέρι Χολ & Μικ Τζάγκερ | Ο θυελλώδης έρωτας & η Αντζελίνα Τζολί- `πέτρα του σκανδάλου`

O αυθεντικός σταρ είναι γνωστό ότι ήταν ανέκαθεν ασυγκράτητος & ότι είχε πολλές ερωμένες… Υπήρξε όμως μία που τον προκαλούσε να την κυνηγάει… Με αφορμή τα 81 χρόνια από τη γέννησή του, στις 26 Ιουλίου του 1943, ας θυμηθούμε μια παλιά ιστορία…

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >