AD

Κασσελάκης | Παρουσίασε το Πόθεν Έσχες του επιδεικνύοντας ένα μονοσέλιδο Excel!

Παρουσίασε  πίνακα με μεγάλα έσοδα, μικρές καταθέσεις  και μεγάλα χρέη για το 2023 και στη συνέχεια – ως συνήθως – καταφέρθηκε εναντίον του «Πρώτου Θέματος»

 

 

Τα περιουσιακά του στοιχεία ως την 31η Δεκεμβρίου 2023 παρουσίασε ο Στέφανος Κασσελάκης το βράδυ της Δευτέρας σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο, παρά τις προαναγγελίες του περί «εκπλήξεων» για τον πρωθυπουργό, μετά από πολυήμερο πρέσινγκ της κυβέρνησης να δημοσιοποιήσει την περιουσιακή του κατάσταση, είναι προφανές ότι το «πόθεν έσχες» ενός πολιτικού -και δη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης- δεν συνίσταται σε μία σελίδα excel, που παρουσίασε σε γιγαντοοθόνη στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Όπως τόνισε, τα στοιχεία αφορούν τον ίδιο και τον σύζυγό του, Τάιλερ Μακμπέθ.

Στα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Κασσελάκης, αναφέρεται ότι διαθέτει εισοδήματα 2,067 εκατ. δολάρια, δάνεια και οφειλές ύψους 1,8 εκατ. δολαρίων.

Σημειώνεται ότι αυτά τα στοιχεία αφορούν την περιουσιακή του κατάσταση ως τις 31 Δεκεμβρίου 2023, όπερ σημαίνει ότι δεν περιελήφθη η νεοαποκτηθείσα μεζονέτα, αξίας 1,7 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με αυτά, έχει συμμετοχή σε δύο εταιρείες: Στην περίφημη μονοπρόσωπη ΕΠΕ OSIOS LLC -η εταιρεία με την οποία δάνεισε τον ΣΥΡΙΖΑ- συμμετείχε με 500 χιλιάδες δολάρια. Όπως είπε ο ίδιος, «μεταβιβάστηκε στις αρχές του 2024, όταν έμαθα ότι δεν επιτρέπει να έχω αλλοδαπή εταιρεία ο νόμος».

Επίσης έχει συμμετοχή στην TIPTREE MARINE με κεφάλαιο $211,090.00.

Ο κ. Κασσελάκης δεν απάντησε στα ερωτήματα που του έχουν τεθεί δημοσίως. Όπως:

Τις πωλήσεις και τις μεταβιβάσεις που έχει κάνει και σε ποιους.
Το σύνολο των λογαριασμών που διαθέτει και διαχειρίζεται, όπως για παράδειγμα της εταιρείας Osios, μέσω της οποίας δάνεισε τον ΣΥΡΙΖΑ με 230.000 ευρώ για να πληρωθούν μισθοί και δώρα τον περασμένο Δεκέμβριο.
Την οποιαδήποτε εμπλοκή του σε οποιασδήποτε μορφής εταιρεία αλλοδαπής όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και αλλού, ειδικά αν υπάρχουν περιπτώσεις offshore εταιρειών.
Τον τρόπο απόκτησης αλλά και τον τρόπο κτήσης ακινήτων, είτε πρόκειται για αγορές είτε για δωρεές από τους γονείς του, όπως το περίφημο εξοχικό στις Σπέτσες.

Σύμφωνα με ό,τι παρουσίασε ο κ. Κασσελάκης, η περιουσιακή του κατάσταση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023 έχει ως εξής:

ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ:

Διαθέτει συνολικά καθαρά εισοδήματα 1,9 εκατ. ευρώ που προέρχονται από μισθωτές υπηρεσίες, επιδόματα, πρόσθετες αμοιβές (φορολογούμενα, φορολογούμενα με ειδικό τρόπο, φορολογούμενα αυτοτελώς, αφορολόγητα).

Εισοδήματα από ακίνητα: 71,367$

ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ:

Από καταθέσεις σε τράπεζες, ταμιευτήρια και άλλα ημεδαπά ή αλλοδαπά πιστωτικά ιδρύματα, διαθέτει 20.100 ευρώ

ΑΚΙΝΗΤΑ

Ο Στ. Κασσελάκης έχει τρία ακίνητα:

Ένα στις ΗΠΑ εμβαδού 358,14τμ σε οικόπεδο 54.956,31 τμ. το οποίο αγόρασε το 2022 έναντι 2 εκατομμυρίων $.
Το σπίτι στις Σπέτσες, μια διόρωφη κατοικία 287,8 τ.μ σε οικόπεδο 467 τ.μ. με αντικειμενική αξία 313.414 ευρώ, το οποίο είναι γονική παροχή από το 1990.
Ενα στην Αθήνα, εμβαδού 105,75 τ.μ. που αγόρασε το 2008 εναντι 100.033 ευρώ δολάρια.
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέχει δύο ΙΧΕ αυτοκίνητα. Το ένα αγοράστηκε το 2022 έναντι 101.458 $ και ένα το 2023 έναντι 250.000$, σύνολο 351.000.

ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ

Ως δανειακές υποχρεώσεις, αναφέρονται 1.831.880 δολάρια και περιλαμβάνονται δάνεια προς ημεδαπά και αλλοδαπά τραπεζικά ιδρύματα, πιστωτικές κάρτες του ίδιου και του συζύγου του, αλλά και φοιτητικό δάνειο για τον σύζυγό του.

Επίσης, αναφέρονται επενδύσεις 2.8 εκατ δολάρια και καταθέσεις 20.1 χιλιάδες ευρώ.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μάτια Ερμητικά Κλειστά | Το κύκνειο άσμα του Stanley Kubrick

Στις 26 Ιουλίου 1928 γεννήθηκε ο μεγάλος Kubrick. 72 χρόνια αργότερα, όταν έκλεισε για πάντα τα μάτια του, όσοι αναλύουν τους συμβολισμούς της τελευταίας ταινίας αναρωτιούνται για το κατά πόσο ο θάνατος του ήταν συμπτωματικός.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εβίτα Περόν | Διεκδίκησα περισσότερα δικαιώματα για τις γυναίκες, επειδή ήξερα τί αναγκάζονται να υποφέρουν

Από νόθο παιδί και ταπεινωμένη στάρλετ σε Πρώτη Κυρία της Αργεντινής. Αγαπήθηκε και μισήθηκε με τόση φρενίτιδα που άγγιξε εν ζωή το μύθο. Έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουλίου του 1952.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τζέρι Χολ & Μικ Τζάγκερ | Ο θυελλώδης έρωτας & η Αντζελίνα Τζολί- `πέτρα του σκανδάλου`

O αυθεντικός σταρ είναι γνωστό ότι ήταν ανέκαθεν ασυγκράτητος & ότι είχε πολλές ερωμένες… Υπήρξε όμως μία που τον προκαλούσε να την κυνηγάει… Με αφορμή τα 81 χρόνια από τη γέννησή του, στις 26 Ιουλίου του 1943, ας θυμηθούμε μια παλιά ιστορία…

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >