AD

Καιρός | Στα ύψη ο υδράργυρος σε όλη τη χώρα – Πού ξεπέρασε τους 39 βαθμούς

Πάνω από 38 βαθμούς έδειξε το θερμόμετρο στο κέντρο της Αθήνας σύμφωνα με το meteo – Συνεχίζεται η επέλαση του καύσωνα και τις επόμενες ημέρες

Σε κλοιό καύσωνα βρίσκεται η χώρα με τον υδράργυρο να έχει ανέβει στα ύψη και τις θερμοκρασίες να κινούνται σε επίπεδα Αυγούστου. Σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου της Αθήνας, χθες, στο 11% των σταθμών καταγραφής δεδομένων σε όλη τη χώρα η θερμοκρασία ανέβηκε πάνω από 35 βαθμούς. Ο υδράργυρος συνέχισε την ανοδική του πορεία και σήμερα, και έως τις 15.30 το μεσημέρι σήμερα είχε φτάσει μια ανάσα πριν από τους 40 σε αρκετές περιοχές.

Καμίνι το κέντρο της Αθήνας με τον υδράργυρο να ξεπερνάει τους 38 βαθμούς, συγκεκριμένα το θερμόμετρο έδειξε 38,4 βαθμούς στο Γκάζι.

Στην Ελευσίνα το θερμόμετρο έδειξε 39,2 βαθμούς Κελσίου, την ίδια στιγμή που στη Θήβα (στην εθνική οδό) έφτασε τους 39,1 βαθμούς. Στους Αγίους Θεοδώρους το θερμόμετρο έδειξε 38,7 βαθμούς, ενώ σε Ασπρόπυργο, Άμφισσα και Σπάρτη τους 38,6 βαθμούς Κελσίου.

WEB_daily_max_temp

Ο μετεωρολόγος και διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς δημοσίευσε στο X πίνακα των θερμοκρασιών που καταγράφηκαν σε περιοχές της Πελοποννήσου.

«Αλλού αύρα (27,9°C) κι αλλού χάβρα (38,2°C)», έγραψε ειδικότερα.

Όπως φαίνεται στον πίνακα του μετεωρολόγου, πριν από τις 10:00 η θερμοκρασία στην Καλαμάτα είχε φτάσει τους 31 βαθμούς και μέσα σε μόνο μία ώρα ανέβηκε κατακόρυφα στους 37 βαθμούς.

Η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για τις επόμενες ημέρες 

Ο καιρός την Τετάρτη 

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα, οπότε κυρίως στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο νότιο Ιόνιο και την περιοχή των Δωδεκανήσων 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά, θα παραμείνει όμως σε υψηλά για την εποχή επίπεδα κυρίως στα κεντρικά και τα νότια και θα φτάσει κατά τόπους, στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 37 και τοπικά τους 38 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.
Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μάτια Ερμητικά Κλειστά | Το κύκνειο άσμα του Stanley Kubrick

Στις 26 Ιουλίου 1928 γεννήθηκε ο μεγάλος Kubrick. 72 χρόνια αργότερα, όταν έκλεισε για πάντα τα μάτια του, όσοι αναλύουν τους συμβολισμούς της τελευταίας ταινίας αναρωτιούνται για το κατά πόσο ο θάνατος του ήταν συμπτωματικός.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εβίτα Περόν | Διεκδίκησα περισσότερα δικαιώματα για τις γυναίκες, επειδή ήξερα τί αναγκάζονται να υποφέρουν

Από νόθο παιδί και ταπεινωμένη στάρλετ σε Πρώτη Κυρία της Αργεντινής. Αγαπήθηκε και μισήθηκε με τόση φρενίτιδα που άγγιξε εν ζωή το μύθο. Έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουλίου του 1952.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τζέρι Χολ & Μικ Τζάγκερ | Ο θυελλώδης έρωτας & η Αντζελίνα Τζολί- `πέτρα του σκανδάλου`

O αυθεντικός σταρ είναι γνωστό ότι ήταν ανέκαθεν ασυγκράτητος & ότι είχε πολλές ερωμένες… Υπήρξε όμως μία που τον προκαλούσε να την κυνηγάει… Με αφορμή τα 81 χρόνια από τη γέννησή του, στις 26 Ιουλίου του 1943, ας θυμηθούμε μια παλιά ιστορία…

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >