AD

Χριστίνα Κεφαλογιάννη | Αυτοί που κακοποιούν τη σύντροφό τους είτε σωματικά είτε ψυχολογικά, δεν είναι ‘δυνατοί΄αλλά ‘άνανδροι’

Συνέντευξη με την αναπληρώτρια Περιφερειάρχη Αττικής, που  διακρίνεται για την αφοσίωσή της στην οικογένεια και την κοινωνία, καθώς και για την αδιάκοπη προσπάθειά της να δημιουργήσει έναν καλύτερο και πιο δίκαιο κόσμο.

 

Είναι μια γυναίκα με όραμα και ευαισθησία, αφιερωμένη στην οικογένεια και στην κοινωνική προσφορά. Η ζωή της διέπεται από αξίες βαθιά ριζωμένες στην ανθρωπιά, την ακεραιότητα, την αφοσίωση,  την αγάπη για την ευθύνη και την προσπάθεια να δημιουργήσει έναν καλύτερο κόσμο για τα τέσσερα παιδιά της και για όλα τα παιδιά του κόσμου. Ο λόγος για τη νέα αναπληρώτρια Περιφερειάρχη Αττικής, κα Χριστίνα Κεφαλογιάννη. Μια δυναμική γυναίκα με ισχυρό πολιτικό DNA .

H κα Κεφαλογιάννη συνεχίζει την κληρονομιά του παππού της, Νικόλα Κεφαλογιάννη, ο οποίος είχε εκλεγεί βουλευτής το 1895 και συμμετείχε στην κρητική Βουλή το 1907, και της γιαγιάς της, Χρυσής Βαρδινογιάννη, η οποία ήταν η πρώτη γυναίκα που εκλέχθηκε κοινοτική σύμβουλος το 1958. Αυτή η βαθιά πολιτική παράδοση και κληρονομιά τής δίνει την ώθηση να εργαστεί με αφοσίωση και ζήλο για το κοινό καλό.

Το επαγγελματικό όνειρο της Χριστίνας είναι να βοηθήσει τον Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Νίκο Χαρδαλιά, να υλοποιήσει το πρόγραμμά του και το όραμά του για την Περιφέρεια Αττικής.  Εκφράζει το όραμά της για έναν πιο όμορφο, «πράσινο», ειρηνικό και ασφαλή κόσμο τόσο για τα παιδιά της όσο και για τα παιδιά όλου του κόσμου.

Σε προσωπικό επίπεδο, επιδιώκει την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής, οικογενειακής και προσωπικής ζωής.

Οι ήρωές της στην πραγματική ζωή είναι οι άνθρωποι που δεν το βάζουν κάτω, όσες δυσκολίες κι αν αντιμετωπίζουν. Αυτοί που δεν χάνουν την ανθρωπιά, την αξιοπρέπεια και την αυθεντικότητά τους, παρά τις πιέσεις. Δείχνει τη μεγαλύτερη επιείκεια σε λάθη που γίνονται χωρίς δόλο, αναγνωρίζοντας την ανθρώπινη φύση και την πιθανότητα σφάλματος.

Η ευτυχία για εκείνη βρίσκεται στην οικογενειακή γαλήνη, στην υγεία και την ευτυχία των αγαπημένων της προσώπων, στην εσωτερική ισορροπία και την αυτογνωσία. Η δημιουργικότητα και η προσπάθεια να υλοποιήσει το όραμά της είναι επίσης πηγές ευτυχίας. Απεχθάνεται την ανηθικότητα, την εκμετάλλευση του συνανθρώπου και την κακία.

Σε μια εποχή όπου πολλές γυναίκες είναι θύματα κακοποίησης από τους συντρόφους τους, στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα: αυτές οι γυναίκες πρέπει να αναζητήσουν βοήθεια, αξιοποιώντας τις δομές που έχει δημιουργήσει το Κράτος. Οι κακοποιητές πρέπει να κατανοήσουν ότι η βία προς κάποιον πιο αδύναμο δεν τους κάνει δυνατούς, αλλά άνανδρους.

Οι μελωδίες που την αγγίζουν περισσότερο είναι τα κρητικά τραγούδια και τα ριζίτικα, ιδίως με τη φωνή του Νίκου Ξυλούρη. Το τραγούδι «Αγρίμια κι αγριμάκια μου» τη συνδέει με τις παιδικές της αναμνήσεις και τον πατέρα της, θυμίζοντάς της τα παιδιά της.

Δεν μετανιώνει για τις εμπειρίες που διαμόρφωσαν την αντίληψή της, αλλά για όσα δεν έκανε τη στιγμή που έπρεπε, ειδικά για όσα θα ήθελε να έχει κάνει με και για τα παιδιά της. Η κινητήρια δύναμή της είναι η σχέση της με τις δύο αδερφές της– την Υπουργό Τουρισμού, κα Όλγα Κεφαλογιάννη και την κα Δανάη-Μαρία Κεφαλογιάννη– οι οποίες είναι για εκείνη το μεγαλύτερο δώρο που της έκαναν οι γονείς της, το οποίο την στηρίζει σε κάθε δυσκολία της ζωής.

Η κα Χριστίνα Κεφαλογιάννη με τις αδελφές της, Δανάη-Μαρία και Όλγα. 

 

Η Χριστίνα Κεφαλογιάννη, με το χαμόγελο, το πείσμα και την αποφασιστικότητα της, προσπαθεί να κάνει τη διαφορά στην Περιφέρεια Αττικής, θέτοντας την καθημερινότητα των πολιτών και το κοινό καλό στο επίκεντρο των προσπαθειών της.

 

Αξίζει να διαβάσετε τη συνέντευξη που ακολουθεί.

 

Πώς αντιλαμβάνεστε τον ρόλο της Αναπληρώτριας Περιφερειάρχη Αττικής,  ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζετε και ποιες είναι οι σημαντικότερες πολιτικές σας προτεραιότητες;

Η θέση του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη θεσμοθετήθηκε πρόσφατα γιατί η πολιτεία αναγνώρισε τη μεγάλη σημασία που έχει ο Β’ βαθμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη μεγαλύτερη πληθυσμιακά περιφέρεια της Χώρας, τη Μητροπολιτική Περιφέρεια Αττικής. Ο ρόλος αυτός κατά κύριο λόγο δημιουργήθηκε ώστε ο Αναπληρωτής να συνεπικουρεί το έργο του Περιφερειάρχη και να συνδράμει, από μία υψηλή θέση ευθύνης, στην προσπάθεια υλοποίησης του προγράμματός του. Στη συγκεκριμένη συγκυρία, η προσπάθεια που κάνουμε ως νέα περιφερειακή διοίκηση είναι η λειτουργική αναδόμηση της Περιφέρειας Αττικής και η ενεργοποίηση όλων των παραγωγικών μηχανισμών ώστε να κάνουμε πράξη τους τρεις πυλώνες που θέσαμε από την αρχή: ασφαλής Αττική, ανθρώπινη Αττική, βιώσιμη Αττική. Η μεγαλύτερη πρόκληση στην προσπάθεια αυτή είναι η θεσμική θωράκιση και εξασφάλιση εργαλείων που θα επιταχύνουν τους ρυθμούς με τους οποίους λειτουργούμε.

Ποιες είναι οι προτεραιότητές σας για την Περιφέρεια Αττικής και πώς σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή;

Ενεργοποιώντας τον μητροπολιτικό χαρακτήρα της Περιφέρειας Αττικής, σκοπεύουμε να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο μέχρι σήμερα γινόταν η διαχείριση των μεγάλων, σημαντικών και αναγκαίων έργων σε όλη την περιοχή. Βασική και πρώτη μας στόχευση είναι η βελτίωση της λεγόμενης καθημερινότητας των πολιτών, αντιμετωπίζοντας θέματα όπως το κυκλοφοριακό, το περιβαλλοντικό, την ασφάλεια, το κοινωνικό κράτος και άλλες δράσεις που θα βοηθήσουν, με τη συνδρομή και των άλλων φορέων, στην καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιφέρειάς μας. Με σωστό σχεδιασμό, ολοκληρωμένα προγράμματα, εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και πίεση για αλλαγή, όπου χρειάζεται, του νομικού πλαισίου, έχουμε στόχο στο τέλος της θητείας μας να έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και να έχουμε ολοκληρώσει τους στόχους που θέσαμε στο προεκλογικό μας πρόγραμμα.

Πώς είναι η συνεργασία σας με τον Περιφερειάρχη Αττικής, κ .Νίκο Χαρδαλιά;

Έχω αναφέρει σε διάφορες δημόσιες τοποθετήσεις μου ότι ένας από τους βασικούς λόγους που αποφάσισα να διεκδικήσω μία θέση στο Περιφερειακό Συμβούλου στις προηγούμενες εκλογές ήταν η δυναμική, η γνώση και το όραμα του Περιφερειάρχη κ. Νίκου Χαρδαλιά. Η εμπειρία του στη δημόσια διοίκηση, από όποια θέση και αν την έχει υπηρετήσει, είναι πολύτιμη και λειτουργεί ως πυξίδα για όλους εμάς που έχουμε τη διάθεση να συνδράμουμε στην υλοποίηση του οράματος να γίνει η Περιφέρεια Αττικής πρότυπο Περιφερειακής Διοίκησης.  Είναι ένας άνθρωπος που έχει αποδείξει ότι δεν φοβάται την ευθύνη, ότι γνωρίζει πολύ καλά πώς να αντιμετωπίζει δύσκολες καταστάσεις και πώς να αφήνει περιθώριο στους συνεργάτες του να έχουν το δικό τους πεδίο δράσης, εφόσον υπηρετούν τον κοινό σκοπό. Αναγνωρίζω πολλά κοινά στον τρόπο λειτουργίας μας και αυτό μου δίνει ακόμα μεγαλύτερη όρεξη να εργαστώ για τον κοινό μας στόχο.

Η κα Χριστίνα Κεφαλογιάννη με τον κ. Νίκο Χαρδαλιά.

Ποια είναι η θέση σας ως προς την προστασία του περιβάλλοντος στην Περιφέρεια Αττικής;

Το θέμα της προστασίας περιβάλλοντος αφορά όλους μας. Η επιστημονική κοινότητα είναι ο βασικός σύμβουλός μας για τις επόμενες κινήσεις που οφείλουμε να κάνουμε ως πολιτεία, από όποιο πόστο και αν την υπηρετούμε. Η διαφύλαξη του φυσικού πλούτου και η ενίσχυσή του, ειδικά στις περιοχές που έχουν πληγεί τα τελευταία χρόνια, η διαχείριση της κλιματικής αλλαγής, η διαχείριση των απορριμμάτων, η δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης, η συνεργασία με φορείς και τοπικές οργανώσεις μπορούν να συνθέσουν ένα πλαίσιο πρόληψης και προστασίας.

Πώς προτίθεστε να υποστηρίξετε τον τομέα της εκπαίδευσης στην περιοχή;

Έχει ήδη εκπονηθεί ένα πρόγραμμα στήριξης, του οποίου οι βασικοί άξονες είναι η δημιουργία νέων σχολικών υποδομών και η αναβάθμιση των υφιστάμενων όλων των βαθμίδων, η προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού, η βελτίωση της προσβασιμότητας, η στήριξη των ΑΕΙ της Περιφέρειας, η θεσμοθέτηση υποτροφιών αριστείας, λαμβάνοντας πάντα υπόψιν τις αρμοδιότητες της Περιφέρειας, Παράλληλα, γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπιστούν προβλήματα διαχείρισης, όπως η μετακίνηση των μαθητών, που ταλαιπωρεί κάθε χρόνο αρκετές οικογένειες.

Ποια είναι η άποψή σας για την ανάπτυξη του τουρισμού στην Περιφέρεια Αττικής;

Η Περιφέρεια Αττικής έχει το πλεονέκτημα να είναι η περιφέρεια στην οποία εντάσσεται η πρωτεύουσα της Ελλάδας και άρα έχει το βασικό τοπόσημο της Χώρας, τον Παρθενώνα. Βασίζουμε ένα μεγάλο μέρος της ανάπτυξης του τουρισμού της Περιφέρειας στο πολιτιστικό αποτύπωμα και την ιστορία της περιοχής. Κάνουμε αλλαγή του brand, μιλώντας για την «ευρύτερη περιοχή της Αθήνας». Στοχεύουμε στον τουρισμό των 12 μηνών με σημαντική αύξηση της μέσης διαμονής. Θέλουμε να αναδείξουμε όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας από τον πολιτισμό – ιστορικό και σύγχρονο-, τη γαστρονομία, την πολυμορφία του τοπίου. Προγραμματίζουμε να εντάξουμε κάθε έναν από τους 66 Δήμους σε κάποια μορφή θεματικού τουρισμού. 

Πώς θα προωθήσετε την κοινωνική συνοχή στην περιοχή;

Θέλουμε να δημιουργήσουμε αίσθημα ασφάλειας σε όλους τους κατοίκους της Περιφέρειας. Θέλουμε να δημιουργήσουμε σε κάθε γειτονιά χώρους συνάθροισης και αθλητισμού. Θέλουμε να ενισχύσουμε τις κοινωνικές δομές. Θέλουμε να εντάξουμε τη στήριξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού σε προγράμματα ένταξης στον ευρύτερο κοινωνικό ιστό. Η αίσθηση της «γειτονιάς» να επανέλθει στη ζωή μας.

Πώς σκοπεύετε να αξιοποιήσετε τις τεχνολογίες και την καινοτομία για τη βελτίωση της περιοχής;

Η τεχνολογία και η καινοτομία είναι από τα βασικά εργαλεία που θα χρησιμοποιήσουμε προκειμένου να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας. Η αυτοματοποίηση πολλών διαδικασιών, που γίνεται σχεδόν επιβεβλημένη, θα βελτιώσει τη σχέση των πολιτών με την Περιφέρεια. Η ψηφιοποίηση του συνόλου των υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής με την παράλληλη προσπάθεια για ψηφιακή μεταρρύθμιση είναι για εμάς μονόδρομος. Η τεχνολογία δίνει πλέον τα κατάλληλα εργαλεία ώστε, με σωστό σχεδιασμό, να μπορέσουμε να φέρουμε την Περιφέρεια στον 21ο αιώνα. Παράλληλα θα στηρίξουμε την τεχνολογική ενσωμάτωση και αναβάθμιση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Ποια είναι η θέση σας ως προς την ασφάλεια και την τάξη στην περιοχή;

Η εγκληματικότητα και η «έκρηξη» βίας που παρατηρούμε, ειδικά μετά την περίοδο της καραντίνας, απαιτούν στοχευμένες παρεμβάσεις από το σύνολο της Πολιτείας. Εμείς έχουμε σκοπό, με καλά μελετημένες υποδομές και παρεμβάσεις να δημιουργήσουμε και πάλι την αίσθηση της ασφάλειας σε κάθε γειτονιά βάζοντας προτεραιότητα την αντιμετώπιση της νεανικής εγκληματικότητας. Χρειάζεται συνεργασία όλων των φορέων κι εμείς είμαστε προετοιμασμένοι να κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες μέσα στα όρια των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας.

Πώς προτίθεστε να υποστηρίξετε τις μικρές επιχειρήσεις και τον επιχειρηματικό κλάδο;

 

Μέσω χρηματοδοτικών προγραμμάτων και δράσεων έχουμε στόχο να βελτιώσουμε την ανταγωνιστικότητα και την ανθεκτικότητα των επιχειρήσεων της Αττικής σε ένα μεταβαλλόμενο και απαιτητικό περιβάλλον. Θέλουμε να προσελκύσουμε ιδιωτικές επενδύσεις γιατί πιστεύουμε ότι θα ενδυναμώσουν την αναπτυξιακή πορεία της Περιφέρειας. Θέλουμε να προωθήσουμε τις συνέργειες ειδικά στους τομείς της Έρευνας και Καινοτομίας μέσω στήριξης νεοφυών επιχειρήσεων προκειμένου να αξιοποιηθούν νέες ιδέες και να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητά τους. Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και θέλουμε να στηρίξουμε επιχειρήσεις που βάζουν στόχο την κυκλική, πράσινη και γαλάζια οικονομία. Σε όλες αυτές τις δράσεις, βασικό εργαλείο είναι οι νέες τεχνολογίες.


Πώς σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα της μεταφοράς και της κυκλοφορίας στην Περιφέρεια Αττικής;

Το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην Περιφέρεια είναι πολύ μεγάλο και απαιτεί σωστή και μελετημένη αντιμετώπιση. Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει τη δημιουργία νέων οδικών αξόνων, την αναβάθμιση των υφιστάμενων, τη χρήση νέων τεχνολογιών για το συγχρονισμό της λειτουργίας των φαναριών με βάση τον κυκλοφοριακό φόρτο, την εκπόνηση νέων κυκλοφοριακών μελετών και την αναβάθμιση του Κέντρου Οδικής Κυκλοφορίας. Σε αυτά θα προσθέσουμε την ενίσχυση των ΜΜΜ σε διάφορους δήμους, με έμφαση στις «πράσινες» μεταφορές, και την επέκταση των δρομολογίων ώστε να δοθούν κίνητρα αποφυγής χρήσης ιδιωτικών μέσων μεταφοράς.

Ποιες είναι οι προτεραιότητές σας για τη βελτίωση της υγείας στην περιοχή;

ΟΙ προτεραιότητές μας στον τομέα της Υγείας είναι η ενίσχυση των δημόσιων δομών με σύγχρονο εξοπλισμό, η στήριξη λειτουργίας των κέντρων υγείας με προσωπικό και εξοπλισμό ώστε να έχουν 24ωρη λειτουργία, η ενίσχυση του ΕΚΑΒ με ασθενοφόρα, μοτοσυκλέτες και κινητές μονάδες, η κατασκευή αστικού κέντρου υγείας στην Ανατολική Αττική, δρώντας πάντα μέσα στα όρια των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας Αττικής.

Ποια είναι η σημαντικότερη συμβουλή που έχετε λάβει μέχρι σήμερα και ποια θα ήταν αυτή που θα δίνατε στα παιδιά σας;

Δεν ξέρω αν θα το ανέφερα ως συμβουλή αλλά περισσότερο ως στάση ζωής που έμαθα από τους γονείς μου και το ευρύτερο οικογενειακό μου περιβάλλον. Να μένουμε πάντα σταθεροί στις αξίες μας, να βοηθάμε τον συνάνθρωπό μας, να αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα και τη διαφορετική προσέγγιση, να μην το βάζουμε ποτέ «κάτω» όσο δύσκολα κι αν φαίνονται τα πράγματα και να προσπαθούμε πάντα να είμαστε χρήσιμοι στην κοινωνία από όποιο μετερίζι και αν την υπηρετούμε.

Η κα Χριστίνα Κεφαλογιάννη με τις αγαπημένες της αδελφές, Δανάη-Μαρία και Όλγα σε τρυφερή ηλικία.

 

Αν είχατε μόνο μία ευχή, ποια θα ήταν αυτή; 

Να ζήσουν τα παιδιά μου και όλα τα παιδιά του κόσμου σε έναν πιο όμορφο, «πράσινο», ειρηνικό και ασφαλή κόσμο.

Ποιο είναι το δικό σας Motto ζωής; 

Αντί αυτού, θα σας παραθέσω μία φράση του Νίκου Καζαντζάκη:

«Ν’ αγαπάς την ευθύνη,
να λες εγώ, εγώ μονάχος μου
θα σώσω τον κόσμο.
Αν χαθεί, εγώ θα φταίω!»

H μεγαλύτερή σας φοβία; 

Υπάρχουν πολλές που θα ανέφερα και όλες έχουν να κάνουν με τα παιδιά μου. Στην παρούσα συγκυρία η μεγαλύτερή μου «φοβία» είναι να μην καταφέρω να μεγαλώσω ανεξάρτητους, χρήσιμους και παραγωγικούς πολίτες.

“Αδιαφορώ για τη δόξα. Με φυλακίζει μες στα πλαίσια που καθορίζει εκείνη κι όχι εγώ.”  έχει πει ο Μεγάλος Μάνος Χατζιδάκις. Τι είναι για εσάς η δόξα;

Δόξα είναι για εμένα συνώνυμο της υστεροφημίας. Αν καταφέρεις στη ζωή σου να κάνεις κάτι που να σε φέρει στο προσκήνιο, να φροντίζεις να είναι κάτι που αξίζει να το συζητάνε θετικά για πολλά χρόνια και πολλές επόμενες γενιές. Η ευθύνη αυτή απέναντι στο παρόν και το μέλλον οφείλει να μας περιορίζει αλλά όχι να μας καθορίζει.

Ποιοι είναι οι ήρωές σας στην πραγματική ζωή; 

Ο κάθε άνθρωπος που δεν το βάζει κάτω, όσες δυσκολίες και αν του φέρει η ζωή. Ο άνθρωπος που δεν χάνει την ανθρωπιά του, την αξιοπρέπειά του, την αυθεντικότητά του παρά τις «πιέσεις». 

Σε ποια λάθη δείχνετε τη μεγαλύτερη επιείκεια;

Σε αυτά που γίνονται χωρίς δόλο.

Η κα Χριστίνα Κεφαλογιάννη με τις αδελφές της, Δανάη-Μαρία και Όλγα. 

Τι είναι για εσάς ευτυχία;

Η οικογενειακή γαλήνη, η γνώση ότι οι άνθρωποι που αγαπώ είναι υγιείς κι ευτυχισμένοι, η εσωτερική ισορροπία, η κατάκτηση της αυτογνωσίας, η δημιουργικότητα όταν έχεις όραμα και προσπαθείς να το υλοποιήσεις.

Τι απεχθάνεστε περισσότερο από όλα στη ζωή σας;

Την ανηθικότητα, την εκμετάλλευση του συνανθρώπου, την κακία.

Σε μια εποχή όπου δυστυχώς είναι πολλές οι γυναίκες – θύματα κακοποίησης από τους συντρόφους τους, ποια μηνύματα θα θέλατε να περάσετε σε εκείνες τις γυναίκες που βασανίζονται από κακοποιητικές συμπεριφορές και σε εκείνους που τις κακοποιούν; 

Σε όσες δέχονται την κακοποίηση, είτε σωματική είτε- ακόμα πιο ύπουλή- ψυχολογική βία, θα προσπαθούσα να περάσω το μήνυμα ότι χρειάζεται μεγάλη δύναμη ψυχής για να αντέχεις να ζεις σε αυτές τις συνθήκες άρα σίγουρα έχουν τη δύναμη να αναζητήσουν βοήθεια. Το Κράτος έχει πλέον δημιουργήσει τις κατάλληλες δομές ώστε η κάθε γυναίκα να μπορεί να ξεφύγει από τον κύκλο βίας. 

Σε όσους κακοποιούν τη σύντροφό τους, είτε σωματικά είτε ψυχολογικά, θα ήθελα να τους δώσω να καταλάβουν ότι η «βία» πάνω σε κάποιον πιο «αδύναμο» δεν τους κάνει «δυνατούς» αλλά «άνανδρους».

Ποια είναι τα όνειρά σας- τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο;

Το όνειρό μου αυτήν την περίοδο της ζωής μου είναι να βοηθήσω τον Περιφερειάρχη να υλοποιήσει το πρόγραμμά του και το όραμά του για την Περιφέρεια Αττικής, της μεγαλύτερης περιφέρειας της Ελλάδας, στην οποία κατοικεί ο μισός πληθυσμός της Χώρας και παράγεται σχεδόν το 50% του πλούτου της. Θέλω να ολοκληρωθεί η πενταετής θητεία μας και να έχουμε φτιάξει τις συνθήκες ώστε τα παιδιά μας να ζουν σε μια καλύτερη καθημερινότητα. 

Σε προσωπικό επίπεδο, θέλω να έχω ισορροπία επαγγελματικής, οικογενειακής και προσωπικής ζωής.Αν έπρεπε να επιλέξετε ένα τραγούδι ή μια μελωδία που σας “αγγίζει” περισσότερο, ποιο θα ήταν αυτό και γιατί; 

Υπάρχουν πολλές μελωδίες και τραγούδια που με «αγγίζουν» ανάλογα την περίοδο της ζωής μου. Διαχρονικά θα έλεγα ότι τα κρητικά τραγούδια και ριζίτικα, κυρίως με τη φωνή του Νίκου Ξυλούρη με τα οποία μεγάλωσα και έχουν συνοδεύσει πολλές παιδικές μου αναμνήσεις με τον πατέρα μου, είναι αυτά που θα επέλεγα. Το πιο χαρακτηριστικό είναι το «Αγρίμια κι αγριμάκια μου» που όταν το ακούω σκέφτομαι τα παιδιά μου.

 

Από τις εμπειρίες που είχατε έως σήμερα, υπάρχει κάτι για το οποίο έχετε μετανιώσει ; 

Δε μετανιώνω για τις εμπειρίες που, είτε με αρνητικό είτε με θετικό τρόπο, διαμόρφωσαν τη σημερινή μου αντίληψη. Μετανιώνω για πράγματα που δεν έκανα τη στιγμή που έπρεπε να τα κάνω και κυρίως για όσα θα ήθελα να έχω κάνει ΜΕ τα παιδιά μου και ΓΙΑ τα παιδιά μου.

Ποια είναι η κινητήρια δύναμή σας για να ανταπεξέλθετε σε όποιο εμπόδιο ή δυσκολία έχετε συναντήσει στον “δρόμο” σας ;

Η δύναμη που πηγάζει από τη σχέση μου με τις αδερφές μου είναι αυτό που με έχει στηρίξει σε κάθε δυσκολία της ζωής μου μέχρι σήμερα. Είναι το μεγαλύτερο δώρο που μας έκαναν οι γονείς μου!

Η αναπληρώτρια Περιφερειάρχης Αττικής κα Χριστίνα Κεφαλογιάννη, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Νίκος Χαρδαλιάς, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης και η υπουργός Τουρισμού, κα Όλγα Κεφαλογιάννη. (αριστερά προς τα δεξιά)

Θα θέλατε να προσθέσετε κάτι άλλο για τη δουλειά σας ή οτιδήποτε άλλο; 

Με την ευκαιρία που μου δίνετε, θα ήθελα να απευθυνθώ σε όλους τους αναγνώστες σας και να επαναλάβω τη μεγάλη σημασία που έχει η ενεργός συμμετοχή στις δημοκρατικές διαδικασίες και γενικά στα λεγόμενα «κοινά», από όποια θέση κι αν επιλέξει κάποιος. Υπάρχει ένα χαρακτηριστικός απόφθεγμα του Πλάτωνα:

«Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου.»

Σε αυτό να προσθέσω ότι η κριτική είναι φυσικό αποτέλεσμα της έκθεσης αρκεί να γίνεται εποικοδομητικά. Τα κακόβουλα και κακεντρεχή σχόλια γίνονται για λόγους «εντυπωσιασμού» και δεν βοηθάνε σε τίποτα τον δημόσιο διάλογο.

Σας ευχαριστώ θέρμα κα Κεφαλογιάννη. 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μάτια Ερμητικά Κλειστά | Το κύκνειο άσμα του Stanley Kubrick

Στις 26 Ιουλίου 1928 γεννήθηκε ο μεγάλος Kubrick. 72 χρόνια αργότερα, όταν έκλεισε για πάντα τα μάτια του, όσοι αναλύουν τους συμβολισμούς της τελευταίας ταινίας αναρωτιούνται για το κατά πόσο ο θάνατος του ήταν συμπτωματικός.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εβίτα Περόν | Διεκδίκησα περισσότερα δικαιώματα για τις γυναίκες, επειδή ήξερα τί αναγκάζονται να υποφέρουν

Από νόθο παιδί και ταπεινωμένη στάρλετ σε Πρώτη Κυρία της Αργεντινής. Αγαπήθηκε και μισήθηκε με τόση φρενίτιδα που άγγιξε εν ζωή το μύθο. Έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουλίου του 1952.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τζέρι Χολ & Μικ Τζάγκερ | Ο θυελλώδης έρωτας & η Αντζελίνα Τζολί- `πέτρα του σκανδάλου`

O αυθεντικός σταρ είναι γνωστό ότι ήταν ανέκαθεν ασυγκράτητος & ότι είχε πολλές ερωμένες… Υπήρξε όμως μία που τον προκαλούσε να την κυνηγάει… Με αφορμή τα 81 χρόνια από τη γέννησή του, στις 26 Ιουλίου του 1943, ας θυμηθούμε μια παλιά ιστορία…

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

3 πρώην – και νυν- μεγαλόσχημοι στο στόχαστρο των διεθνών αρχών

Η Ιντερπόλ έχει στείλει σήμα στις αρχές σχετικά με τη διερεύνηση εταιρικού σχήματος στο οποίο μετέχουν τραπεζίτες, εφοπλιστές και επιχειρηματίες και το οποίο είχε συμμετοχή

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >