AD

Dean Martin | Τα 10 καλύτερα τραγούδια του όλων των εποχών

Στις 7 Ιουνίου του 1917 γεννήθηκε ένας ισάξιος του Frank Sinatra.

 

Ο Dean Martin ήταν τραγουδιστής, ηθοποιός και κωμικός που ξεκίνησε την καριέρα του στην ψυχαγωγία στα μέσα της δεκαετίας του 1940. Έγινε γνωστός ως ένας από τους πιο επιφανείς, δημοφιλείς και επιτυχημένους διασκεδαστές του 20ου αιώνα. Το 1946, ξεκίνησε την καριέρα του σε συνεργασία με τον Jerry Lewis, παίζοντας με το όνομα “Martin & Lewis”. Μετά τη λήξη της συνεργασίας το 1956, ο Martin ακολούθησε σόλο καριέρα ως τραγουδιστής. Σχημάτισε επίσης το Rat Pack με τους καλλιτέχνες Sammy Davis Jr. και Frank Sinatra. Ο Dean Martin κυκλοφόρησε 33 άλμπουμ στούντιο, 30 άλμπουμ συλλογών, ένα EP, πέντε box set, τρία αναδρομικά άλμπουμ και 108 single σε όλη την καριέρα του. Εδώ είναι τα 10 καλύτερα singles του Dean Martin όλων των εποχών.

10. Mambo Italiano (1955)

IFrame

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το «Mambo Italiano είναι ένα από τα καλύτερα τραγούδια των Dean Martin όλων των εποχών. Το τραγούδι κυκλοφόρησε αρχικά μόνο στην Αυστραλία και στο Ηνωμένο Βασίλειο, φτάνοντας στο νούμερο 14 στην Αυστραλία και στο νούμερο έξι στα charts στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, έκτοτε έγινε ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια του Dean Martin σε όλο τον κόσμο. Η εκδοχή του τραγουδιού του Μartin ήταν μια διασκευή του πρωτότυπου, την οποία ερμήνευσε η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Rosemary Clooney. Αυτό το τραγούδι έχει διασκευαστεί επίσης από την Carla Boni και το ντουέτο της electronica Shaft.

9. Volare (1958)

IFrame

Αυτό το τραγούδι ονομαζόταν αρχικά «Nel Blu, Dipinto Di Blu», αλλά έγινε ευρέως γνωστό ως «Volare». Οι πρώτοι άνθρωποι που ηχογράφησαν το τραγούδι ήταν οι Domenico Modugno και Franco Micliacci, οι οποίοι συνέγραψαν το τραγούδι. Ο Dean Martin ηχογράφησε και κυκλοφόρησε το κομμάτι αργότερα την ίδια χρονιά, και έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή τραγούδια του.

8. Sway (1954)

IFrame

Αν και το “Sway” έφτασε μόνο στο νούμερο 15 του Billboard Hot 100 στις Ηνωμένες Πολιτείες, έγινε νούμερο ένα επιτυχία στην Αυστραλία. Το τραγούδι μπήκε επίσης στην πρώτη δεκάδα επιτυχιών στο Ηνωμένο Βασίλειο, φτάνοντας στο νούμερο έξι στα τσαρτ σινγκλ. Ο Μεξικανός συνθέτης Pablo Beltran Ruiz έγραψε το διάσημο τραγούδι bolero-mambo το 1953 και το κυκλοφόρησε ο ίδιος ως single πριν από την κυκλοφορία της έκδοσης του Martin ένα χρόνο αργότερα. Στη διασκευή του τραγουδιού του Martin, υποστηρίζεται από την ορχήστρα Dick Stabile.

7. You`re Nobody till Somebody Loves You (1964)

IFrame

Ο Dean Martin κυκλοφόρησε το «You`re Nobody till Somebody Loves You» το 1964 και βρέθηκε στην κορυφή των charts Adult Contemporary και Billboard Middle-Road Singles στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο, έφτασε στο νούμερο 25 στο Billboard Hot 100 chart. Το τραγούδι ηχογραφήθηκε αρχικά το 1944 από τον Russ Morgan, ο οποίος έγραψε το κομμάτι μαζί με τον Larry Stock και τον James Cavanaugh.

6. Ain`t That a Kick in the Head (1960)

IFrame

Ένα αγαπημένο μεταξύ των θαυμαστών του Dean Martin είναι το “Ain`t That a Kick in the Head”, το οποίο εμφανίστηκε στο LP του “You Can`t Love ΄Em All”. Ο Martin ερμήνευσε το τραγούδι μαζί με μια τζαζ διασκευή μεγάλης swinging μπάντας υπό τη διεύθυνση του Nelson Riddle. Παρά το γεγονός ότι αυτό είναι ένα από τα τραγούδια που συνδέονται περισσότερο με τον Martin, δεν κυκλοφόρησε ποτέ ως single. Ωστόσο, έγινε δημοφιλές μέσα από τις πολλές ζωντανές εμφανίσεις του τραγουδιού.

5. Let it snow! Let it snow! (2020)

IFrameΟ Dean Martin απέδειξε ότι έχει μια μακροχρόνια απήχηση και ότι μπορεί να προσελκύσει νέες γενιές θαυμαστών αφού μπήκε στην πρώτη δεκάδα μετά θάνατον. Παρόλο που πέθανε από καρκίνο του πνεύμονα στο σπίτι του στο Μπέβερλι Χιλς την ημέρα των Χριστουγέννων του 1995, είχε επιτυχία το 2020. Αυτό το τραγούδι είχε ήδη κυκλοφορήσει το 2011, το 2018 και το 2019 σε τρία διαφορετικά άλμπουμ συλλογής των Dean Martin. Ωστόσο, πέτυχε τη μεγαλύτερη επιτυχία όταν κυκλοφόρησε το 2020, όταν έφτασε στο νούμερο 8 στο αμερικανικό Billboard. Η δημοτικότητα του τραγουδιού υποστηρίχθηκε από τη χρήση του σε διάφορες τηλεοπτικές διαφημίσεις κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

4. Return to Me (1958)

IFrame

Το “Return to Me” ήταν ένα σινγκλ μεταξύ των δέκα κορυφαίων σε πολλές χώρες. Έφθασε στο νούμερο δύο στην Αυστραλία, στο νούμερο τρία στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο νούμερο 4 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Martin κυκλοφόρησε αρχικά το σινγκλ το 1958, αλλά ηχογράφησε το τραγούδι ξανά το 1961 για να συμπεριληφθεί στο άλμπουμ «Dino: Italian Love Songs». Το τραγούδι έχει διασκευαστεί από διάφορους άλλους καλλιτέχνες, όπως οι Elvis Presley, Denny Dennis, Jerry Vale, Connie Francis, Bob Dylan, Marty Robbinsκαι η κόρη του Dean Martin, Deana Martin. Επίσης ερμηνεύτηκε ως ντουέτο από τον Tony Bennett και τον Vicente Fernandez.

3. That`s Amore (1953)

IFrame

Το “That`s Amore” θεωρείται ένα από τα τραγούδια με την υπογραφή του Dean Martin από τότε που το κυκλοφόρησε ως single το 1953. Γράφτηκε από τον συνθέτη Harry Warren και τον στιχουργό Jack Brooks, και ο τίτλος σημαίνει “That`s Love”. Το τραγούδι εμφανίστηκε επίσης στην κωμωδία των Martin and Lewis «The Caddy», η οποία κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά. Το “That`s Amore” έφτασε στο νούμερο δύο στο Billboard Hot 100.

2. Everybody Loves Somebody (1955)

IFrameΤο «Everybody Loves Somebody» είναι ένα από τα σινγκλ του Dean Martin που κορυφώθηκαν στα chart. Γράφτηκε από τους Sam Coslow, Irving Taylor και Ken Lane το 1947. Αρκετοί καλλιτέχνες ηχογράφησαν το τραγούδι, συμπεριλαμβανομένου του Frank Sinatra, αλλά κανείς δεν σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Ο Lane πρότεινε στον Μάρτιν να δοκιμάσει το τραγούδι όταν ήταν μαζί στο στούντιο και είχαν την τελευταία ώρα της ηχογράφησης να γεμίσουν. Το τραγούδι δεν ήταν εντελώς νέο για τον Martin, καθώς το είχε ερμηνεύσει στη ραδιοφωνική εκπομπή του Bob Hope το 1948. Έγινε η πρώτη επιτυχία του Μάρτιν στα 40 από το 1958.

1. Memories Are Made of This (1955)

IFrame

Τα 100 κορυφαία τραγούδια όλων των εποχών κατατάσσουν το “Memories Are Made of This” ως ένα από τα καλύτερα τραγούδια του Dean Martin όλων των εποχών. Ήταν το πιο επιτυχημένο εμπορικά τραγούδι του Martin, καθώς ήταν νούμερο ένα επιτυχία στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Η Mindy Carson κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το τραγούδι με την Orchestra του Ray Conniff, στη συνέχεια ο Martin κυκλοφόρησε μια διασκευή του τραγουδιού αργότερα την ίδια χρονιά, ξεπερνώντας κατά πολύ την επιτυχία του πρωτότυπου. Είναι ένα τραγούδι για τη νοσταλγία που γράφτηκε από κοινού από τους Terry Gilkyson, Richard Dehr και Frank Miller.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μάτια Ερμητικά Κλειστά | Το κύκνειο άσμα του Stanley Kubrick

Στις 26 Ιουλίου 1928 γεννήθηκε ο μεγάλος Kubrick. 72 χρόνια αργότερα, όταν έκλεισε για πάντα τα μάτια του, όσοι αναλύουν τους συμβολισμούς της τελευταίας ταινίας αναρωτιούνται για το κατά πόσο ο θάνατος του ήταν συμπτωματικός.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εβίτα Περόν | Διεκδίκησα περισσότερα δικαιώματα για τις γυναίκες, επειδή ήξερα τί αναγκάζονται να υποφέρουν

Από νόθο παιδί και ταπεινωμένη στάρλετ σε Πρώτη Κυρία της Αργεντινής. Αγαπήθηκε και μισήθηκε με τόση φρενίτιδα που άγγιξε εν ζωή το μύθο. Έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουλίου του 1952.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τζέρι Χολ & Μικ Τζάγκερ | Ο θυελλώδης έρωτας & η Αντζελίνα Τζολί- `πέτρα του σκανδάλου`

O αυθεντικός σταρ είναι γνωστό ότι ήταν ανέκαθεν ασυγκράτητος & ότι είχε πολλές ερωμένες… Υπήρξε όμως μία που τον προκαλούσε να την κυνηγάει… Με αφορμή τα 81 χρόνια από τη γέννησή του, στις 26 Ιουλίου του 1943, ας θυμηθούμε μια παλιά ιστορία…

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

3 πρώην – και νυν- μεγαλόσχημοι στο στόχαστρο των διεθνών αρχών

Η Ιντερπόλ έχει στείλει σήμα στις αρχές σχετικά με τη διερεύνηση εταιρικού σχήματος στο οποίο μετέχουν τραπεζίτες, εφοπλιστές και επιχειρηματίες και το οποίο είχε συμμετοχή

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >