AD

Μπάιντεν σε Ζελένσκι: Δεν πρόκειται να σας εγκαταλείψουμε

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, συναντήθηκε την Παρασκευή στο Παρίσι με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ζήτησε συγγνώμη για τις καθυστερήσεις του Κογκρέσου στην έγκριση του τελευταίου πακέτου αμερικανικής βοήθειας και ανακοίνωσε νέα δόση ύψους 225 εκατομμυρίων δολαρίων στο περιθώριο των εκδηλώσεων της D-Day.

Η συνάντηση ήταν η πρώτη τους μετά την επίσκεψη του Ζελένσκι στην Ουάσινγκτον τον Δεκέμβριο, όταν οι δύο τους πίεσαν τους Ρεπουμπλικάνους να ξεπεράσουν την αντίθεση τους για μεγαλύτερη στήριξη της Ουκρανίας. Μπάιντεν και Ζελένσκι θα συναντηθούν ξανά την επόμενη εβδομάδα στη σύνοδο κορυφής της G7 στην Ιταλία.

Ο Ζελένσκι δήλωσε στο Reuters τον περασμένο μήνα ότι οι δυτικές χώρες αργούν πολύ να λάβουν αποφάσεις σχετικά με τη βοήθεια.

«Δεν έχετε υποχωρήσει καθόλου, συνεχίζετε να αγωνίζεστε με έναν τρόπο που είναι απλά αξιοσημείωτος», είπε ο Μπάιντεν στον Ουκρανό ομόλογό του κατά την έναρξη της συνάντησής τους την Παρασκευή. «Δεν πρόκειται να σας εγκαταλείψουμε».

Ο Μπάιντεν επιβεβαίωσε ότι θα υπογράψει μια πρόσθετη δόση ύψους 225 εκατομμυρίων δολαρίων για να βοηθήσει την Ουκρανία να ανακατασκευάσει το ηλεκτρικό της δίκτυο.

«Ζητώ συγγνώμη γι’ αυτές τις εβδομάδες που δεν γνωρίζαμε» τι πρόκειται να συμβεί όσον αφορά τη χρηματοδότηση, δήλωσε ο Μπάιντεν. «Κάποια από τα πολύ συντηρητικά μέλη μας (του Κογκρέσου) το εμπόδιζαν. Αλλά τελικά τα καταφέραμε». «Είμαστε ακόμα μέσα, εντελώς, ολοκληρωτικά», δήλωσε ο Μπάιντεν.

Από την πλευρά του, ο Ζελένσκι ευχαρίστησε τον Μπάιντεν για την αμερικανική στρατιωτική, οικονομική και ανθρωπιστική υποστήριξη.
Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Σκέρτσος: Μειώσεις φόρων, αύξηση μισθών και ανάγκη για υπευθυνότητα

Τα βασικά σημεία της κυβερνητικής πολιτικής παρουσίασε στην εκπομπή Press talk του ΕΡΤnews, με τον Απόστολο Μαγγηριάδη, ο υπουργός Επικράτειας Άκης Σκέρτσος. Οι μειώσεις φόρων,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Μελέτη: Οι άνθρωποι που ζουν κοντά σε αμπελουργικές περιοχές εκτίθενται περισσότερο σε φυτοφάρμακα

Δύο κορυφαίοι υγειονομικοί φορείς στη Γαλλία – ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας και η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας – απευθύνουν έκκληση για τον “περιορισμό της χρήσης

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ρέθυμνο: Πνίγηκε 46χρονος τουρίστας στην περιοχή Σφακάκι

Τραγωδία σημειώθηκε στο Σφακάκι Ρεθύμνου, όπου ένας 46χρονος Γερμανός τουρίστας έχασε τη ζωή του ενώ κολυμπούσε στη θάλασσα. Όπως αναφέρουν πληροφορίες από τοπικές ιστοσελίδες, την

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Οδηγός ταξί απείλησε με μαχαίρι συνάδελφό του στο Ελευθέριος Βενιζέλος για μία κούρσα

Ένα σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής (14/9) στην πιάτσα ταξί του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος, όταν ένας οδηγός απείλησε με μαχαίρι συνάδελφό του για

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Επίθεση σε 26χρονη στον Κορυδαλλό – Την γρονθοκόπησαν και της απέσπασαν πορτοφόλι

Σκηνές βίας εκτυλίχθηκαν πρωϊνές ώρες στον Κορυδαλλό, όταν μια 26χρονη γυναίκα δέχθηκε επίθεση, στις 6.20 το πρωί, από άγνωστο ημεδαπό άνδρα που επέβαινε σε μοτοσυκλέτα.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >