AD

«Πώς μπορεί κάποιος να εξαφανιστεί μέρα μεσημέρι;» – Θρίλερ στη Σύμη με τον παρουσιαστή του BBC

Διαστάσεις θρίλερ παίρνει η εξαφάνιση του παρουσιαστή του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ, στη Σύμη. 

 

«Είναι τρελό, δεν βγάζει νόημα. Πώς μπορεί κάποιος να εξαφανιστεί μέρα μεσημέρι; Αν του είχε συμβεί κάτι θα τον είχαμε βρει είτε στο μονοπάτι είτε κοντά στο μονοπάτι που πήρε για να επιστρέψει στο λιμάνι του Γυαλού όπου έμενε με φίλους» λέει χαρακτηριστικά αξιωματούχος στη βρετανική Guardian

.

Κάτοικος της περιοχής που μίλησε στο BBC Radio 5 Live για την περιοχή στην οποία χάθηκαν τα ίχνη του Μόσλεϊ είπε ότι «είναι ένα μονοπάτι που ανεβαίνει το βουνό αλλά πρόσφατα έγινε διάνοιξη και υπάρχει μόνο ένας δρόμος οπότε είναι αδύνατο να χαθείς ή να χάσεις τον προσανατολισμό σου. Δεν είναι μια διαδρομή που είναι πολύ δύσκολη όταν αρχίζεις την κατάβαση. Είναι μια διαδρομή που κάνουν καθημερινά οι τουρίστες που έρχονται στη Σύμη».

Η επιχείρηση έρευνας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Στελέχη της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας αλλά και εθελοντές χτενίζουν το νησί προκειμένου να βρουν τα ίχνη του παρουσιαστή, η εξαφάνιση του οποίου δηλώθηκε επίσημα από την 62χρονη σύζυγό του το πρωί της Πέμπτης.

Πέραν του ελικοπτέρου που απογειώθηκε από την Αθήνα, για τις ανάγκες της έρευνας χρησιμοποιείται και drone, το οποίο έχει δυνατότητα νυχτερινών πτήσεων και κάμερα θερμοεντοπισμού, με τις αρχές να ελέγχουν κυρίως δυσπρόσιτες περιοχές. Στο νησί, το οποίο είναι αρκετά βραχώδες, έχουν μεταβεί και πυροσβεστικές δυνάμεις από την Αθήνα και τη Ρόδο, ύστερα από αίτημα των τοπικών αρχών.

Στις έρευνες συμμετέχουν 7 πυροσβέστες και 1 όχημα, ενώ υποστήριξη παρέχει η ομάδα χειριστών Συστήματος Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών από τη Ρόδο.

Έως τώρα, οι αναζητήσεις για τον 67χρονο παρουσιαστή παραμένουν άκαρπες.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το voria.gr:

Image
Image

Το χρονικό της εξαφάνισης

Ο Βρετανός παρουσιαστής, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε αναρτήσεις τοπικών ομάδων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ξεκίνησε να επιστρέψει με τα πόδια από την περιοχή του Αγίου Νικολάου περίπου στις 13:30 της Τετάρτης, χωρίς ωστόσο να επιστρέφει σπίτι του. Έκτοτε τα ίχνη του αγνοούνται.

 

 

Πότε τον είδαν τελευταία φορά

Μια γυναίκα είδε τον γιατρό και παρουσιαστή λίγες ώρες πριν την εξαφάνιση. Όπως περιέγραψε στην ΕΡΤ, «στις 14:20 φεύγω από το σπίτι μου να πάω στα δωμάτια και τον βλέπω δίπλα σε κάδους σκουπιδιών να μιλάει με κάποιον, κάπως ηλικιωμένο. Ο άλλος που ήταν δίπλα του φορούσε ένα καρό πουκαμισάκι πολύ λεπτό».

Η γυναίκα διευκρίνισε ότι πρώτα τον είδε και αφού ξεκίνησε η αναζήτησή του και δημοσιοποιήθηκε η φωτογραφία του αντιλήφθηκε ότι τον είχε δει.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μάτια Ερμητικά Κλειστά | Το κύκνειο άσμα του Stanley Kubrick

Στις 26 Ιουλίου 1928 γεννήθηκε ο μεγάλος Kubrick. 72 χρόνια αργότερα, όταν έκλεισε για πάντα τα μάτια του, όσοι αναλύουν τους συμβολισμούς της τελευταίας ταινίας αναρωτιούνται για το κατά πόσο ο θάνατος του ήταν συμπτωματικός.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εβίτα Περόν | Διεκδίκησα περισσότερα δικαιώματα για τις γυναίκες, επειδή ήξερα τί αναγκάζονται να υποφέρουν

Από νόθο παιδί και ταπεινωμένη στάρλετ σε Πρώτη Κυρία της Αργεντινής. Αγαπήθηκε και μισήθηκε με τόση φρενίτιδα που άγγιξε εν ζωή το μύθο. Έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουλίου του 1952.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τζέρι Χολ & Μικ Τζάγκερ | Ο θυελλώδης έρωτας & η Αντζελίνα Τζολί- `πέτρα του σκανδάλου`

O αυθεντικός σταρ είναι γνωστό ότι ήταν ανέκαθεν ασυγκράτητος & ότι είχε πολλές ερωμένες… Υπήρξε όμως μία που τον προκαλούσε να την κυνηγάει… Με αφορμή τα 81 χρόνια από τη γέννησή του, στις 26 Ιουλίου του 1943, ας θυμηθούμε μια παλιά ιστορία…

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >