AD

Η δημόσια συγγνώμη του Απόστολου Λύτρα για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του: Θα προσπαθήσω να θεραπευτώ

Τη μεταμέλειά του δήλωσε μπροστά στις κάμερες ο Απόστολος Λύτρας, γνωστός ποινικολόγος, που ξυλοκόπησε τη σύζυγό του.

 

Απόστολος Λύτρας: Ομολόγησα την πράξη μου, ζητάω συγγνώμη, θα ζητήσω βοήθεια
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά την απολογία του είπε:

«Ομολόγησα την πράξη μου, πραγματικά ζητάω συγγνώμη για αυτό το οποίο συνέβη και από τη σύζυγό μου -την οποία πραγματικά υπεραγαπώ- και από τις τρεις κόρες μου. Δυστυχώς βρέθηκα σε μια κατάσταση που έγινε αυτό το περιστατικό για το οποίο δεν μπορώ να δώσω εξήγηση. Όπως κατέθεσε και η ίδια, δεν έχω υπάρξει ποτέ μου βίαιος.

»Θα κοιτάξω να δω με ποιον τρόπο, μετά από αυτό το περιστατικό που έγινε, μπορώ να θεραπευτώ, να ζητήσω βοήθεια. Γιατί πραγματικά σας το λέω, έχω χτίσει μια καριέρα και μια οικογένεια, έχει γίνει με πάρα πολύ κόπο και από εμένα και από τη σύζυγό μου και η πράξη που έγινε είναι και για εμένα κάτι αδιανόητο, όπως και για αυτή. Θα αναζητήσω τις αιτίες και τις ψυχολογικές αν θέλετε, γιατί συνέβη αυτό το περιστατικό, δεν είναι κάτι που μπορώ να συγχωρέσω τον εαυτό μου.

»Θέλω να πιστεύω πραγματικά να μη βρεθεί άλλος άνθρωπος σε τέτοια κατάσταση. Είναι από τις περιπτώσεις που τις ακούω αλλού και βλέπετε πόσο είμαι αιχμηρός -και το ίδιο αιχμηρός είμαι και με τον ίδιο μου τον εαυτό.

»Ζητάω συγγνώμη από όλους, από όλο τον κόσμο, πρωτίστως από τη Σοφία και τις τρεις κόρες μας. Και από εκεί και πέρα πιστεύω ότι θα ξεπεραστεί με την κατάλληλη βοήθεια».

Απόστολος Λύτρας: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους
Νωρίτερα, εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν ο Απόστολος Λύτρας να αφεθεί ελεύθερος με τον όρο να μην πλησιάζει την σύζυγό του. Kατά την απολογία του -όπως και ο ίδιος είπε κατόπιν δημοσίως- παραδέχθηκε την πράξη του.

Η σύζυγός του κατέθεσε στην ανακρίτρια χθες, περιγράφοντας τον ξυλοδαρμό της και το τι συνέβη.

Το ζευγάρι είχε μεταβεί σε ιδιωτικό νοσοκομείο τα ξημερώματα της Κυριακής, με τη σύζυγο του Απόστολου Λύτρα, επίσης δικηγόρο στο επάγγελμα, να φέρει βαριά τραύματα, υποστηρίζοντας αμφότεροι ότι έπεσε από τη σκάλα.

Ωστόσο, ο γιατρός στα επείγοντα που την εξέτασε διαπίστωσε ότι τα τραύματα δεν συνάδουν με πέσιμο, αλλά είναι από ανθρώπινο χέρι. Τη ρώτησε αν τη χτύπησε ο άνδρας που τη συνόδευε και εκείνη έγνεψε καταφατικά, μολονότι αργότερα στην ΕΛ.ΑΣ. ανακάλεσε και επέστρεψε στα περί σκάλας. Ωστόσο δέχθηκε την εγκατάσταση του panic button στο κινητό της, κίνηση που ουσιαστικά αναιρούσε τους ισχυρισμούς τους περί πεσίματος.

Ήταν ο γιατρός που κάλεσε την ΕΛ.ΑΣ., καθώς το νέο αυστηρότερο πλαίσιο του νόμου Φλωρίδη για την ενδοοικογενειεακή βία επιτάσσει από τους γιατρούς και άλλους θεσμικούς λειτουργούς να καταγγέλλουν αμέσως τέτοια περιστατικά και ταυτόχρονα τους προστατεύει νομικά.

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Margaret Keane | Η καλλιτέχνιδα που έγινε διάσημη για τα ‘μεγάλα μάτια’ κι εξαπατήθηκε από τον σύζυγό της

Η αινιγματική καλλιτέχνιδα έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουνίου 2022 σε ηλικία 94 ετών. Ποια όμως η ιστορία της γυναίκας που εμπνεύστηκε από πολλούς καλλιτέχνες, ανάμεσά τους οι Van Gogh, Gustav Klimt και Picasso.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

«Σήκωσε το χέρι του και με χτύπησε» -Τι λέει η 43χρονη που κατήγγειλε πασίγνωστο δικηγόρο για βία και απειλή

Μουδιασμένος είναι ο νομικός κόσμος της χώρας από την δεύτερη, μέσα σε λίγα 24ωρα, καταγγελία που βλέπει το φως της δημοσιότητας για σωματική και λεκτική κακοποίηση από γνωστό δικηγόρο σε βάρος μιας 43χρονης δικηγόρου.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Άγριο ξύλο σε γνωστό κλαμπ της Χαλκιδικής – Αντάλλαξαν μπουνιές και πέταξαν μπουκάλια

Σοκαρισμένοι οι θαμώνες του καταστήματος στην Καλλιθέα Χαλκιδικής από το επεισόδιο τα ξημερώματα της Κυριακής – Δεν έχει υπάρξει καταγγελία στην ΕΛ.ΑΣ

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >