AD

Kevin Spacey | Ποια θα είναι η τύχη της έπαυλής του, των $5.65 εκ. στη Βαλτιμόρη ;

H δημοπρασία για το σπίτι του διάσημου ηθοποιού του Hollywood -τού οποίου η καριέρα σημαδεύτηκε από σοβαρές κατηγορίες και σκάνδαλα- και ήταν προγραμματισμένη για τις 13 Ιουνίου, αναβλήθηκε για τις 25 Ιουλίου 2024. 

 

Πρόκειται για την τελευταία ανατροπή κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας όπου ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός εμφανίστηκε σε μια βρετανική εκπομπή αποκαλύπτοντας ότι χρωστάει εκατομμύρια και δεν έχει χρήματα για να πληρώσει τους λογαριασμούς του.

Συγκεκριμένα, σ’ ένα επεισόδιο του “Piers Morgan Uncensored,” της εκπομπής του Βρετανού τηλεοπτικού παρουσιαστή στο YouTube, που προβλήθηκε στις 11 Ιουνίου, ο Spacey είπε ότι κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του στη Βαλτιμόρη — ένα παραθαλάσσιο διαμέρισμα που έχει συνδεθεί με τον ηθοποιό.

Kevin Spacey Breaks Down As He Faces Debt Of MILLIONS

Ο πρώην πρωταγωνιστής της σειράς “House of Cards” του Netflix, που γυρίστηκε στη Βαλτιμόρη, φάνηκε να καταρρέει όταν ο Morgan ρώτησε τον 64χρονο ηθοποιό για το πού ζει τώρα.

«Είναι αστείο που κάνεις αυτή την ερώτηση γιατί αυτή την εβδομάδα, το σπίτι μου στη Βαλτιμόρη κατάσχεται. Το σπίτι μου πωλείται σε δημοπρασία», είπε ο Spacey. «Οπότε πρέπει να επιστρέψω στη Βαλτιμόρη και να αποθηκεύσω όλα τα πράγματά μου.»

Ο Spacey είπε μετά ότι “δεν είναι σίγουρος” πού θα ζήσει.

Δεν μπορώ να πληρώσω τους λογαριασμούς που χρωστάω. Αυτό το μέρος ήταν το σπίτι μου και το σπίτι των Evan και Lucie [Lowenstein], από το 2016.” είπε ο Spacey στον Morgan. 

Ο ατζέντης και φίλος του ηθοποιού, Evan Lowenstein, επιβεβαίωσε ότι αυτός, και όχι ο Spacey, ήταν ο ιδιοκτήτης ενός διαμερίσματος αξίας 5,6 εκατομμυρίων δολαρίων και 9.000 τετραγωνικών ποδιών στο Pier Homes στο Harborview. Το σπίτι περιλαμβάνει πέντε επίπεδα, επτά μπάνια, ανελκυστήρα, ιδιωτικό κινηματογράφο και πανοραμική ταράτσα.

Η δημοπρασία κατάσχεσης για τη διεύθυνση που συνδέεται με την κατοικία του Spacey στη Βαλτιμόρη διαγράφηκε από την ιστοσελίδα των Alex Cooper Auctioneers αργά, στις 12 Ιουνίου. Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας επιβεβαίωσε ότι η δημοπρασία που είχε προγραμματιστεί για τις 13 Ιουνίου ακυρώθηκε.

Ένας εκπρόσωπος της McCabe, Weisberg & Conway, της εταιρείας με έδρα τη Laurel που διαχειρίζεται την καταχώρηση του ακινήτου, δήλωσε στις 13 Ιουνίου ότι η ημερομηνία της δημοπρασίας κατάσχεσης μετατέθηκε για τις 25 Ιουλίου.

Όταν ρωτήθηκε από τον Morgan πόσα χρήματα έχει αυτή τη στιγμή, ο Spacey είπε, “Τίποτα.” Αλλά είπε ότι έχει καταφέρει να αποφύγει την πτώχευση μέχρι στιγμής.

“Το ίδιο το σπίτι χρωστάει πολλά εκατομμύρια,” είπε χαρακτηριστικά.

Ο ηθοποιός περιέγραψε πώς χρωστάει εκατομμύρια δολάρια από νομικά έξοδα που σχετίζονται με διάφορες αγωγές που έχει αντιμετωπίσει σχετικά με κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης στις Η.Π.Α. και στη Βρετανία.

Ο Spacey είπε ότι η συνέντευξη με τον Morgan ήταν η πρώτη του φορά σε στούντιο από το 2017, όταν κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση σε έναν ανήλικο ηθοποιό. Ένα δικαστήριο σε πολιτική αγωγή 40 εκατομμυρίων δολαρίων αθώωσε τον Spacey από τις κατηγορίες εναντίον του Anthony Rapp. Το 2023, ο Spacey αθωώθηκε από κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση από δικαστήριο σε βρετανική αγωγή που είχαν καταθέσει τέσσερις άνδρες.

“Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το ‘House of Cards’ έβαλε το [Netflix] στον χάρτη,” είπε ο Spacey, αντιδρώντας στον τρόπο που ουσιαστικά διαγράφηκε από τη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά μετά τις κατηγορίες.

Ο Spacey έδωσε έναν αισιόδοξο τόνο στο τέλος της συνέντευξης καθώς συζητούσε την πιθανότητα να ξαναβρεί κάποια πτυχή της καριέρας του.

Όταν ρωτήθηκε τι σκοπεύει να κάνει, ο Spacey είπε χαρακτηριστικά: “Να αντιμετωπίσω την όποια δυσκολία και να προσπαθήσω ξανά .”

Ποιος είναι ο Kevin Spacey και ποιες ήταν οι σοβαρές κατηγορίες εναντίον του

 Ο Kevin Spacey θεωρείται ένας από τους πιο ταλαντούχους και αμφιλεγόμενους ηθοποιούς της εποχής μας. Γεννημένος στις 26 Ιουλίου του 1959 στο South Orange του New Jersey – με πραγματικό του όνομα το Kevin Spacey Fowler – ξεκίνησε την καριέρα του στο θέατρο και τον κινηματογράφο που εκτείνεται σε πάνω από τρεις δεκαετίες, έχοντας κερδίσει δύο βραβεία Όσκαρ και αμέτρητους επαίνους για τις εξαιρετικές του ερμηνείες.

Η αγάπη του για την υποκριτική άρχισε από νεαρή ηλικία και τελειοποιήθηκε στη Σχολή Juilliard στη Νέα Υόρκη. Ο Spacey έκανε το ντεμπούτο του στο Μπρόντγουεϊ το 1981 και γρήγορα απέδειξε το ταλέντο του. Οι πρώτες του εμφανίσεις στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο περιελάμβαναν μικρούς ρόλους, αλλά το ταλέντο του δεν πέρασε απαρατήρητο.

Η μεγάλη του αναγνώριση ήρθε το 1995 με την ταινία “The Usual Suspects”, όπου ο Spacey έδωσε μια αξιομνημόνευτη ερμηνεία ως Verbal Kint, κερδίζοντας το πρώτο του Όσκαρ για τον καλύτερο Β’ ανδρικό ρόλο. Η επιτυχία συνεχίστηκε το 1999 με την ταινία “American Beauty”, όπου υποδύθηκε τον Lester Burnham, έναν μεσήλικα που βιώνει μια κρίση μέσης ηλικίας. Η ερμηνεία του Spacey ήταν εξαιρετική και του χάρισε το Όσκαρ Καλύτερου Α’ Ανδρικού Ρόλου.

Παρά την επιτυχία του στον κινηματογράφο, ο Spacey δεν ξέχασε τις ρίζες του στο θέατρο. Από το 2004 έως το 2015, υπηρέτησε ως καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Old Vic στο Λονδίνο, όπου ανέβασε και πρωταγωνίστησε σε πολλές παραγωγές. Η συμβολή του στο θέατρο ήταν σημαντική, και ο Spacey απέδειξε ότι είναι εξίσου ικανός στη σκηνή όσο και στην οθόνη.

Ωστόσο, η καριέρα του Spacey σημαδεύτηκε από σοβαρές κατηγορίες και σκάνδαλα. 

Η αρχή των προβλημάτων του Spacey ξεκίνησε το 2017, όταν ο ηθοποιός Anthony Rapp τον κατηγόρησε για ανεπιθύμητες σεξουαλικές προσεγγίσεις σε μια συνάντηση το 1986, όταν ο Rapp ήταν μόλις 14 ετών. Η καταγγελία αυτή άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, με πολλές άλλες κατηγορίες να ακολουθούν τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στη Βρετανία. Οι κατηγορίες αυτές κάλυπταν μια ευρεία γκάμα από σεξουαλική παρενόχληση μέχρι και σεξουαλική επίθεση.

Το αποτέλεσμα ήταν η απόλυση του Spacey από τη σειρά “House of Cards,” καθώς και η διακοπή της συνεργασίας του με άλλες μεγάλες παραγωγές. Οι δικαστικές υποθέσεις ήταν πολυάριθμες και δαπανηρές, με τον ηθοποιό να αντιμετωπίζει τόσο αστικές όσο και ποινικές αγωγές.

Οι Δίκες και οι Αθωώσεις

Μία από τις πιο πολυσυζητημένες δίκες ήταν αυτή του 2022, όταν ο Spacey αθωώθηκε από τις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση που είχαν κατατεθεί από τέσσερις άνδρες στη Βρετανία. Η απόφαση αυτή ήρθε μετά από μια μακρά και εξαντλητική διαδικασία, με τον Spacey να διακηρύσσει την αθωότητά του καθ’ όλη τη διάρκεια.

Επιπλέον, το 2023, ο Spacey αθωώθηκε σε μια αστική αγωγή 40 εκατομμυρίων δολαρίων στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου ο Anthony Rapp τον είχε κατηγορήσει για σεξουαλική κακοποίηση. Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν υπήρχαν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για να υποστηριχθούν οι κατηγορίες του Rapp.

Οι Οικονομικές και Επαγγελματικές Συνέπειες

Παρά τις αθωώσεις, οι κατηγορίες είχαν σοβαρές οικονομικές συνέπειες για τον Spacey. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι χρωστάει εκατομμύρια δολάρια σε νομικά έξοδα και ότι είναι σε κίνδυνο να χάσει την περιουσία του, συμπεριλαμβανομένου του σπιτιού του στη Βαλτιμόρη. Ο ηθοποιός έχει παραδεχθεί ότι δεν έχει πλέον τα χρήματα για να πληρώσει τους λογαριασμούς του και ότι ζει υπό την απειλή της πτώχευσης.

Το σπίτι του Spacey στη Βαλτιμόρη αναμένεται να προσελκύσει προσφορές άνω των 5,6 εκατομμυρίων δολαρίων (£4,3 εκατομμύρια) όταν βγει σε δημοπρασία.

Το σπίτι των 9.000 τετραγωνικών ποδιών που βρίσκεται στο λιμάνι Inner Harbour της πόλης ήταν το μυστικό καταφύγιο του Spacey ενώ γύριζε τη σειρά του Netflix “House of Cards”, με την ιδιοκτησία να αναφέρεται στο όνομα της εταιρείας Clear Toaster LLC.

Ο Spacey αρχικά αγόρασε το σπίτι για 5,65 εκατομμύρια δολάρια το 2017, αλλά αναμένεται να προσελκύσει προσφορές άνω αυτής της τιμής όταν βγει σε δημοπρασία. Το πολυτελές ακίνητο βρίσκεται στο Εσωτερικό Λιμάνι της Βαλτιμόρης και έχει συνολική επιφάνεια 9.000 τετραγωνικών ποδιών, με έξι υπνοδωμάτια. Οι κύριοι χώροι συγκέντρωσης του σπιτιού είναι ιδανικοί για τη φιλοξενία φίλων και οικογένειας, και η πολυώροφη κατοικία περιλαμβάνει ακόμα και ανελκυστήρα. Υπάρχει επίσης μια μεγάλη ελικοειδής σκάλα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μετακίνηση από τον ένα όροφο στον άλλο.

Το σπίτι του περιλαμβάνει σπα, θέα στη θάλασσα και άλλα.

Η κατοικία του Kevin Spacey στη Βαλτιμόρη αποτελείται από δύο διπλανά αρχοντικά, κάτι που εξηγεί την απίστευτα μεγάλη έκταση της σε πέντε ορόφους. Ο χώρος διαβίωσης επωφελείται από την παραθαλάσσια τοποθεσία του ακινήτου και διαθέτει μεγάλα παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή που ανοίγουν σε θέα προς το λιμάνι. Προχωρώντας στην κουζίνα, οι φωτογραφίες αποκαλύπτουν ότι αυτός ο χώρος περιλαμβάνει γυαλιστερά ξύλινα ντουλάπια κι άφθονο χώρο στον πάγκο για την προετοιμασία φαγητού ή τη φιλοξενία επισκεπτών. Ένα μεγάλο μπαλκόνι στο σπίτι προσφέρει ακόμα μια θέα στη θάλασσα.

Ωστόσο, δεν έχει επιβεβαιωθεί εάν κάποια από τα έπιπλα που εμφανίζονται στις φωτογραφίες θα περιλαμβάνονται στην αγορά του σπιτιού. Σε όλο το εσωτερικό του ακινήτου έχει εγκατασταθεί ξύλινο δάπεδο, το οποίο συμβάλλει σε μια διαχρονική εμφάνιση (αυτή η σχεδιαστική επιλογή είναι απίθανο να μειώσει την αξία μεταπώλησης του σπιτιού). Άλλα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά αυτού του σπιτιού περιλαμβάνουν ένα σπα, αίθουσα μπιλιάρδου και ένα γκαράζ για τέσσερα αυτοκίνητα.

Η κατοικία διαθέτει επίσης ανελκυστήρα, σάουνα, ιδιωτικό θέατρο, πολλαπλές βεράντες, ταράτσα με θέα στο Εσωτερικό Λιμάνι και γκαράζ για τέσσερα αυτοκίνητα.

Η αρχική αγγελία έλεγε ότι το σπίτι μπορούσε εύκολα να φιλοξενήσει 300 άτομα.

Η κουζίνα όπου ο Spacey γύρισε το παράξενο βίντεο της επιστροφής του που κυκλοφόρησε την Παραμονή των Χριστουγέννων.

Ο Spacey είχε προηγουμένως στην κατοχή του ένα σπίτι σε στυλ Tudor από τη δεκαετία του 1920 στο Λος Άντζελες (απεικονίζεται) και κέρδισε 11 εκατομμύρια δολάρια (£9 εκατομμύρια) από την πώλησή του το 2017.

Ο Spacey είχε στην κατοχή του ένα πολυτελές διαμέρισμα αξίας £2,3 εκατομμυρίων στο Λονδίνο, το οποίο αγόρασε το 2009 ενώ ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Old Vic.

Το διαμέρισμα των 2.547 τετραγωνικών ποδιών με τρία υπνοδωμάτια στο Λονδίνο του προσέφερε θέα στο Κοινοβούλιο και το London Eye και βγήκε προς πώληση το 2017 μετά τις κατηγορίες.

Λέγεται ότι ο Spacey διοργάνωνε πάρτι στο σπίτι κατά τη διάρκεια της θητείας του ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Old Vic και ανακαίνισε το διαμέρισμα ώστε να ταιριάζει στον εργένικο τρόπο ζωής του.

Ο σταρ του Χόλιγουντ είχε επίσης στην κατοχή του την ιδιοκτησία δίπλα, την οποία αγόρασε για λίγο κάτω από 2 εκατομμύρια δολάρια (£1,5 εκατομμύρια) το 2001 και την πούλησε για 3,5 εκατομμύρια δολάρια (£2,7 εκατομμύρια) το 2010.

Το διαμέρισμα των 2.547 τετραγωνικών ποδιών με τρία υπνοδωμάτια του προσέφερε θέα στο Κοινοβούλιο και το London Eye και βγήκε προς πώληση το 2017 μετά τις κατηγορίες.

Ο Spacey είχε επίσης ένα ρετιρέ τριών υπνοδωματίων και δύο μπάνιων πάνω από ένα κατάστημα στην οδό Harrison στη Νέα Υόρκη.

Το διαμέρισμα των 2.300 τετραγωνικών ποδιών είχε μειώσει την τιμή του από 5 εκατομμύρια δολάρια σε 4,67 εκατομμύρια δολάρια το 2008, αλλά αφαιρέθηκε από τις λίστες όταν δημοσιεύθηκε ότι ήταν προς πώληση. Δεν έχει εμφανιστεί στην αγορά από τότε.

Εκτός από τις ακίνητες περιουσίες, ο Spacey είχε στην κατοχή του ένα πολυτελές Mercedes-Benz S-Class S 560 – αξίας τουλάχιστον £130,000.

Το όχημα περιελάμβανε πολυτελή, θερμαινόμενα δερμάτινα καθίσματα και έναν ισχυρό κινητήρα V8 με δύο τούρμπο που μπορεί να φτάσει από το μηδέν στα 60 mph σε μόλις 4,5 δευτερόλεπτα.

Η Δημόσια Εικόνα και το Μέλλον

Η δημόσια εικόνα του Spacey έχει αναμφίβολα υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά. Οι κατηγορίες και οι δικαστικές υποθέσεις έχουν ρίξει μια σκιά πάνω από την καριέρα του, και ο ίδιος έχει αποσυρθεί από τη δημόσια ζωή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Παρ’ όλα αυτά, σε πρόσφατες συνεντεύξεις του, ο Spacey έχει εκφράσει την επιθυμία του να επιστρέψει στην καριέρα του και να ξαναβρεί τη θέση του στον χώρο της ψυχαγωγίας.

Ο Kevin Spacey είναι μια σύνθετη προσωπικότητα, γεμάτη αντιφάσεις και ταλέντο. Ενώ η καριέρα του επισκιάστηκε από τα σκάνδαλα, η συνεισφορά του στην τέχνη παραμένει αξιοσημείωτη. Η ιστορία του είναι ένα υπενθύμιση της πολυπλοκότητας της ανθρώπινης φύσης και της δύναμης της δεύτερης ευκαιρίας. Το μέλλον του παραμένει αβέβαιο, αλλά το ταλέντο και η αποφασιστικότητά του δεν μπορούν να αμφισβητηθούν.

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Ζιζέλ Πελικό | Ο άνδρας της είχε μιμητή, του έδινε τα υπνωτικά και βίαζαν μαζί τις συζύγους τους

Η ανωμαλία του Ντομινίκ Πελικό, να ναρκώνει την σύζυγό και να βλέπει να την βιάζουν δεκάδες άνδρες, είχε και μιμητές οι οποίοι έκαναν το ίδιο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Η Ρωσία επελαύνει στην ανατολική Ουκρανία

Η Ρωσία βρίσκεται κοντά στην κατάληψη μιας σημαντικής πόλης στην ανατολική Ουκρανία, της Ποκρόφσκ, σε μια από τις ταχύτερες στρατιωτικές προελάσεις από τις αρχές του πολέμου. Αν καταφέρει να

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

MI6 και CIA: Οι πόλεμοι σε Ισραήλ και Ουκρανία απειλούν την παγκόσμια τάξη – Μεγαλύτερη πρόκληση η άνοδος της Κίνας

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη διεθνή τάξη πραγμάτων, η οποία εκτιμούν ότι αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη απειλή από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, κρούουν οι επικεφαλής

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Σοκάρει η νύφη του Ντομινίκ Πελικό: Ζητούσε γυμνές φωτογραφίες από τις εγγονές του για να τους πάρει παιχνίδια

Σοκάρει η νύφη του Ντομινίκ Πελικό: Ζητούσε γυμνές φωτογραφίες από τις εγγονές του για να τους πάρει παιχνίδια Σοκάρει η κατάθεση της νύφης του Ντομινίκ

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

CNN | Βίντεο δείχνει Ουκρανούς στρατιώτες να εκτελούνται μετά την παράδοσή τους στους Ρώσους

Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των εκτελέσεων Ουκρανών στρατιωτών από τους Ρώσους εισβολείς, λίγο μετά την παράδοσή τους, σύμφωνα με το CNN, το οποίο, μάλιστα, έδωσε στη δημοσιότητα ένα σχετικό βίντεο από το

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >