AD

Noah Lyles | Ένας ασταμάτητος πρωταθλητής

Ο Noah Lyles είναι ένας ασταμάτητος πρωταθλητής και εξαιρετικός χαρακτήρας, που συνδυάζει την αγάπη του για τον στίβο με την αφοσίωση και το πάθος, καταφέρνοντας να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο και να γράψει ιστορία στον αθλητισμό.

Σε μια καυτή μέρα του Μαΐου κοντά στο Ορλάντο, ο Noah Lyles έχει κάθε λόγο να νιώθει εξαντλημένος. Δύο νύχτες πριν, ο Aμερικανός αστέρας του στίβου περίμενε μέχρι τις 3 το πρωί στις Μπαχάμες για έναν καθυστερημένο έλεγχο ντόπινγκ μετά από έναν αγώνα. Η κούραση είναι εμφανής στα μάτια του. Ωστόσο, ο Lyles έχει την ικανότητα να ενεργοποιεί την  ενέργειά του όταν πρέπει και μιλά ασταμάτητα κατά τη διάρκεια των διατάσεων και των σπριντ, αναφέροντας την αγάπη του για το anime, την ανάγκη του για ένα πεντικιούρ και την πεποίθησή του ότι είναι ο πιο καλοντυμένος στον χώρο του στίβου.Noah Lyles Olympics Time Magazine cover

Ο Lyles είχε απουσιάσει από τις τελευταίες προπονήσεις του λόγω της συμμετοχής του στους αγώνες στο Nassau, όπου η ομάδα του 4 × 100 μ. πήρε την πρώτη θέση. Παρά την κούραση, δείχνει αποφασισμένος να συνεχίσει την προπόνηση με ένταση. Ο προπονητής του, Lance Brauman, του υπενθυμίζει ότι δεν χρειάζεται να τρέξει πιο γρήγορα, δεδομένου ότι είχε ήδη δύο γρήγορες κούρσες το Σαββατοκύριακο. Ο Lyles όμως, δεν είναι διατεθειμένος να ακολουθήσει τη συμβουλή και τρέχει τα επόμενα δύο σπριντ ακόμα πιο γρήγορα.

Ο Lyles δεν είναι μόνο ένας ταλαντούχος αθλητής, αλλά και ένας εξαιρετικός χαρακτήρας. Οι συνομιλίες του με τους συναθλητές του, όπως ο Παραολυμπιακός σπρίντερ Nick Mayhugh, δείχνουν το χιούμορ και την κοινωνικότητά του. Παρά την κούρασή του, ο Lyles καταφέρνει να διατηρεί το ηθικό του υψηλό και να ενθαρρύνει τους γύρω του.

Η προσοχή στρέφεται επίσης στους αντιπάλους του, όπως ο Letsile Tebogo από την Μποτσουάνα, ο οποίος κέρδισε ασημένιο μετάλλιο στα 100 μ. και χάλκινο στα 200 μ. στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στη Βουδαπέστη. Ο Lyles κέρδισε το χρυσό και στις δύο κούρσες. Δεν φαίνεται να ανησυχεί για τους ανταγωνιστές του. Αντίθετα, δηλώνει αποφασισμένος να αγωνιστεί με οποιονδήποτε τον προκαλέσει, και είναι βέβαιος για τη νίκη του. «Όσο πιο δυνατός ο ανταγωνισμός, τόσο καλύτερα τρέχω,» δηλώνει με αυτοπεποίθηση.Lyles celebrates winning gold in the 100 m at the 2023 World Athletics Championships in Budapest

Οι προσδοκίες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού είναι υψηλές. Αν ο Lyles επαναλάβει τις επιτυχίες του από τη Βουδαπέστη, κερδίζοντας χρυσά μετάλλια στα 100 μ., 200 μ. και την σκυταλοδρομία 4 × 100 μ., θα γίνει ο πρώτος Αμερικανός αθλητής στίβου μετά τον Carl Lewis, πριν από 40 χρόνια, που καταφέρνει αυτό το τριπλό κατόρθωμα. Οι αναλυτές πιστεύουν ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού μπορεί να γίνουν οι «Αγώνες του Noah Lyles», αν καταφέρει να κερδίσει τέσσερα χρυσά μετάλλια, κάτι που κανένας άνδρας αθλητής δεν έχει πετύχει ποτέ.

Ο Lyles έχει ήδη αποδείξει ότι είναι έτοιμος για την πρόκληση. Η φυσική του δύναμη έχει βελτιωθεί από τους Ολυμπιακούς του Τόκιο, όπου κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο, αλλά ήταν φανερά απογοητευμένος. Η ψυχολογική του κατάσταση είναι επίσης καλύτερη, καθώς έχει ξεπεράσει τις δυσκολίες της πανδημίας και της απομόνωσης. Οι προπονήσεις του είναι πιο έξυπνες και στοχευμένες, με την βοήθεια της ομάδας του, που περιλαμβάνει τον προπονητή του, έναν βιομηχανικό αναλυτή και έναν ψυχολόγο αθλητισμού.

Η αγάπη του για το άθλημα και η θετική του ενέργεια είναι εμφανείς σε κάθε του κίνηση. Ο ίδιος δηλώνει ότι τρέχει με ψυχή και πάθος, κάτι που θεωρεί ουσιώδες για την επιτυχία του. Η καριέρα του είναι ένα παράδειγμα αφοσίωσης και επιμονής, και ο ίδιος αποτελεί πρότυπο για τους νεότερους αθλητές.

Από τα πρώτα του βήματα στον αθλητισμό μέχρι τις σημερινές του επιτυχίες, ο Noah Lyles έχει δείξει ότι η πορεία προς την κορυφή δεν είναι ποτέ εύκολη, αλλά η αγάπη για το άθλημα και η αφοσίωση στον στόχο μπορούν να υπερνικήσουν κάθε εμπόδιο. Με το βλέμμα στραμμένο προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ο Lyles είναι έτοιμος να γράψει ιστορία και να αποδείξει ότι είναι ένας από τους μεγαλύτερους αθλητές της εποχής μας.

 

Με στοιχεία από TIME

 

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Ψαρόπουλος: Θα τιμήσω την μνήμη της κόρης μου εάν τιμωρηθούν αυτοί που πρέπει

Στο προσκήνιο έρχεται άλλη μια σύγκρουση στη δημόσια σφαίρα, καθώς ο Αντώνης Ψαρόπουλος, δικηγόρος και πατέρας της Μάρθης, που έχασε τη ζωή της στο σιδηροδρομικό

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Περρής για Κορομηλά: «Δημιουργήθηκε μια απόσταση μεταξύ μας που διαλύθηκε αυτομάτως με δυο τρομακτικά γεγονότα»

Καλεσμένος του Κωνσταντίνου Καμέα βρέθηκε ο Βαγγέλης Περρής, το βράδυ της Πέμπτης, στο νέο επεισόδιο της εκπομπής Status που προβλήθηκε στο πρόγραμμα του Astra Tv.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ του Εθνικής Άμυνας και Δήμου Αθηναίων για την καθαριότητα του Μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη – Σε ανάθεση σε τρίτον» προχωρά το υπουργείο

Σε νέα αντιπαράθεση μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα εξελίσσεται το ζήτημα της καθαριότητας του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη, με

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Υπεγράφησαν οι αποφάσεις για έρευνα και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων σε Κρήτη και Πελοπόννησο με Chevron – Helleniq Energy

Υπεγράφησαν σήμερα από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σταύρο Παπασταύρου, τέσσερις Υπουργικές Αποφάσεις, οι οποίες αφορούν στην επιλογή αιτούντων του διεθνούς διαγωνισμού για την

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Γρηγόρης Αρναούτογλου: «Πήγα σε ψυχίατρο τότε και τώρα το μνημονεύω συνεχώς γιατί ίσως να ήταν τελείως διαφορετική η ζωή μου»

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου έδωσε μια εναλλακτική συνέντευξη στη Μαρία Σολωμού, αυτή την εβδομάδα, όπως παρακολουθήσαμε στο νέο επεισόδιο του vidcast που παρουσιάζει η ηθοποιός στο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >