AD

Γιάννης Ταυλάς | Κι ας είναι κόντρα στις πιθανότητες όλες… θα’ρθω να σε βρω…

Συνέντευξη με έναν ταλαντούχο μουσικό και συνθέτη, γνωστό για την πολυπραγμοσύνη του και τη συμβολή του στην ελληνική μουσική σκηνή, με έργα που συνδυάζουν την κλασική αρμονία με τη σύγχρονη δημιουργικότητα.

Ο Γιάννης Ταυλάς είναι ένας πολυσχιδής και ταλαντούχος μουσικός που γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988. Η μουσική του διαδρομή ξεκίνησε από πολύ νωρίς, στην ηλικία των 8 χρόνων, και από τότε μέχρι σήμερα έχει διαγράψει μια εντυπωσιακή πορεία στον χώρο της μουσικής και των τεχνών γενικότερα. Έχει λάβει με άριστα πτυχία αρμονίας, αντίστιξης, φούγκας καθώς και δίπλωμα κλασικής κιθάρας και σύνθεσης, επιβεβαιώνοντας την αφοσίωση και το πάθος του για τη μουσική.

Ο Γιάννης Ταυλάς έχει επιδείξει εξαιρετική δεξιότητα και δημιουργικότητα, γράφοντας συμφωνική μουσική, μουσική δωματίου, έργα για κιθάρα, πιάνο και κύκλους τραγουδιών. Η δουλειά του δεν περιορίζεται μόνο στη σύνθεση, αλλά επεκτείνεται και στην ενορχήστρωση, καθώς έχει ενορχηστρώσει για την Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων, την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της Ε.Ρ.Τ. και την Ανοιχτή Ορχήστρα, στην οποία υπήρξε ο πρώτος μαέστρος.

Το πρώτο album του Γιάννη Ταυλά με τίτλο “Τέσσερεις Τριλογίες” κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2022, και αποτελείται από συνεργασίες με 14 τραγουδιστές και 25 μουσικούς. Το επόμενο album του, “Τραγούδια μίας χρήσης”, κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2023 και ξεχώρισε το τραγούδι “Αισιόδοξο τραγουδάκι (Μια μέρα θα πεθάνουμε)” με το γλυκόπικρο χιούμορ του και τη διεισδυτική ματιά στις ανθρώπινες σχέσεις.

Το νέο του single, “Πιθανότητες”, αποτελεί μέρος της επερχόμενης δισκογραφικής του δουλειάς και μιλά για τις πιθανότητες στον έρωτα και στις σχέσεις. Με στίχους που προξενούν χαμόγελα και αισιοδοξία, το τραγούδι αναδεικνύει τη δύναμη της αγάπης παρά τις αντιξοότητες.

Στη μουσική παραγωγή του “Πιθανότητες” συμμετέχουν οι μουσικοί Αλέξανδρος Βελώνιας στα κρουστά, Γιώργος Πουλιάσης στα τύμπανα, Αντώνης Τσιάπαλης στο μπάσο και ο ίδιος ο Γιάννης Ταυλάς στις κιθάρες και τα πλήκτρα. Η ενορχήστρωση ανήκει στον Γιάννη Ταυλά, η ηχοληψία και η μίξη έγιναν από τον Χρήστο Βλάχο (Eightyard Studios), ενώ το μάστερινγκ από τον Γιάννη Χριστοδουλάτο (Sweet Spot). Η παραγωγή ανήκει στην PirARTe audiovisual productions.

Εκτός από τις μουσικές του δραστηριότητες, ο Γιάννης έχει ασχοληθεί και με το θέατρο, γράφοντας μουσική για παραστάσεις και συμμετέχοντας ως performer σε παραγωγές του Υπουργείου Πολιτισμού, του Εθνικού Θεάτρου και άλλων οργανισμών. Ως session μουσικός, έχει συνεργαστεί με γνωστούς καλλιτέχνες όπως οι Σταύρος Ξαρχάκος, Σπύρος Γραμμένος, Μελίνα Ασλανίδου, Μπάμπης Στόκας, Λεωνίδας Μπαλάφας και Ζωή Τηγανούρια.

Ο Γιάννης Ταυλάς είναι επίσης ιδρυτής της εταιρείας παραγωγής “PirARTe audiovisual productions”, η οποία εκτός από τη μουσική δραστηριοποιείται και στον χώρο του χιούμορ στα social media. Η σειρά “Κιθάρα Vs Μπουζούκι” μαζί με τον Τάσο Δερέσκο είναι χαρακτηριστική των δραστηριοτήτων του στον χώρο αυτόν.

Είναι ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος Alcedo folk band από το 2018 και δραστηριοποιείται στην μουσική εκπαίδευση από το 2010, μοιράζοντας τις γνώσεις και την εμπειρία του με νέους μουσικούς. Ο Γιάννης Ταυλάς συνεχίζει να εξελίσσεται ως καλλιτέχνης, αφήνοντας το στίγμα του στην ελληνική μουσική σκηνή με την πολυπραγμοσύνη και την δημιουργικότητά του. Aξίζει να διαβάσετε τη συνέντευξη που ακολουθεί …

Τι σας  ενέπνευσε να γράψετε το τραγούδι “Πιθανότητες” και ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να περάσετε μέσα από αυτό;

Ακούω συνέχεια για ανεκπλήρωτους έρωτες, βάλε καφέ να σου πω! Είναι το πιο καυτό θέμα συζήτησης σε μια παρέα. Αν υπάρχει κάποιο εμπόδιο σε μια σχέση παρά αν όλα πηγαίνουν καλά. Έτσι λοιπόν το τραγούδι μιλάει για κάποιον που θέλει αλλά δεν έχει και πολλές “πιθανότητες” να εκπληρωθεί ο έρωτας του. Όμως δεν παύει να συνεχίζει να αγαπάει και να προσπαθεί.

 

Πώς προέκυψε η ιδέα για το συγκεκριμένο στιχουργικό περιεχόμενο; Έχει κάποια προσωπική εμπειρία ή ιστορία πίσω του;

Ήθελα να το τονίσω πόσο απίθανο μπορεί να φαντάζει σε κάποιον που έχει ερωτική απογοήτευση τελικά να βρει η αγάπη του ανταπόκριση. Εξού και όλες αυτές οι περίεργες, σουρεαλιστικές εικόνες στους στίχους μου.

Είναι πιο πιθανό να γίνει οτιδήποτε άλλο απ’ το να με θες εσύ.

Κι όμως εγώ θα σε αγαπώ.

Αυτό πάνω κάτω λέει όλο το τραγούδι. Νομίζω ότι αυτήν την ιστορία λίγο πολύ την έχουμε κάποτε συναντήσει όλοι.

Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια για την επερχόμενη δισκογραφική δουλειά σας; Τι να περιμένουμε από αυτήν;

Είναι ένας δίσκος που κατά κύριο λόγο θα μιλάει για την αγάπη, όχι κατ’ ανάγκη την ερωτική αγάπη, αλλά κάθε είδους. Το μουσικό ύφος θα μπορούσα να πω ότι είναι στο ευρύτερο χώρο της εναλλακτικής pop.

Πώς έχει εξελιχθεί η μουσική σας πορεία από το άλμπουμ “Τέσσερεις Τριλογίες” μέχρι σήμερα;

Το πάω ένα βήμα την φορά χωρίς να βιάζομαι, αφήνω τα πράγματα να εξελιχθούν και να ωριμάσουν. Γενικά νομίζω ότι δεν κάνω σχεδόν ποτέ το ίδιο πράγμα. Έχω πολλές μουσικές επιρροές από διάφορα μουσικά είδη, οπότε μοιραία, θέλοντας και μη, συνέχεια αναμοχλεύω άλλους τρόπους έκφρασης.

Τι αποκομίσατε από τη συνεργασία σας με καλλιτέχνες όπως ο Σπύρος Γραμμένος και ο Φοίβος Δεληβοριάς στα “Τραγούδια μιας χρήσης”;

Γενικά και οι δύο είναι τραγουδοποιοί που θαυμάζω και ακούω. Το ότι δέχτηκαν να συμμετέχουν στον δίσκο μου είναι πολύ τιμητικό και σημαντικό για εμένα. Μόνο ευγενικά αισθήματα μου έχουν αποκομίσει αυτές οι συνεργασίες.

Ποιες είναι οι κύριες μουσικές σας επιρροές και πώς επηρεάζουν τη δημιουργία σας;

Επειδή παίζω μουσική από πολύ μικρός, από την τρίτη δημοτικού, έχω περάσει πάρα πολλές διαφορετικές μουσικές φάσεις στην ζωή μου, από κλασική μουσική σε μέταλ και από παραδοσιακά σε έντεχνα και ποπ. Όλα αυτά έχουν γίνει ένα στο κεφάλι μου και πότε πότε κάποιο υπερισχύει περισσότερο ανάλογα με την διάθεση μου.

Πώς πιστεύετε ότι η τεχνολογία έχει επηρεάσει τη μουσική βιομηχανία και τη δημιουργία μουσικής σήμερα;

Τα μέγιστα και σε όλα τα στάδια. Από τον τρόπο που ηχογραφείς ένα τραγούδι μέχρι τον τρόπο που το διαθέτεις στον κόσμο και το πώς καταναλώνεται. Υπάρχει ευκολία και στην δημιουργία και στην κατανάλωση, αυτό όπως είναι φυσικό έχει τα υπέρ και τα κατά του. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να το πολυσκεφτόμαστε, η τέχνη πάντα συμπορεύεται με την τεχνολογία της εποχής της. Είναι αυτό που είναι.

Τι ονειρεύεστε για το μέλλον σου στη μουσική; Υπάρχουν συγκεκριμένα πρότζεκτ που θα ήθελες να πραγματοποιήσετε;

Όχι, δεν θα το έλεγα, βρίσκομαι στο εδώ και τώρα και μου αρέσει έτσι. Αυτή την περίοδο θέλω να ετοιμάσω τον δίσκο μου οπότε δεν σκέφτομαι πιο μακριά από αυτό.

Αν είχατε μόνο μία μόνο ευχή, ποια θα ήταν αυτή; 

Να έχουμε υγεία.

Ποιο είναι το δικό σας Motto ζωής; 

Οι άνθρωποι αυτό που θα θυμούνται από εσένα θα είναι το πώς τους έκανες να νοιώσουν.

Maya Angelou

H μεγαλύτερή σας φοβία; 

Το να περνάω τις μέρες μου μέσα στη δυστυχία.

 “Αδιαφορώ για τη δόξα. Με φυλακίζει μες στα πλαίσια που καθορίζει εκείνη κι όχι εγώ.”  έχει πει ο Μεγάλος Μάνος Χατζιδάκις. Τι είναι για εσάς η δόξα;

Για εμένα η δόξα προς το παρόν είναι κάτι άγνωστο οπότε αδυνατώ να σου απαντήσω αυτή τη στιγμή.

 Ποιοι είναι οι ήρωές σας στην πραγματική ζωή; 

Όποιος άνθρωπος στέκεται στα πόδια του χωρίς να καταπιέζει άλλους, αλλά αντιθέτως να βοηθάει.

 Σε ποια λάθη δείχνετε τη μεγαλύτερη επιείκεια;

Αν κάτι διορθώνεται και υπάρχει ειλικρινής διάθεση για να διορθωθεί δεν στέκομαι στο λάθος.

 Τι είναι για εσάς ευτυχία;

Ευτυχία είναι να στέκεσαι μπροστά σε όλες τις καταστάσεις που θα σου τύχουν με χαμόγελο. Να ζεις τη ζωή σου την κάθε στιγμή.

Τι απεχθάνεστε περισσότερο από όλα στη ζωή σας;

Τους ανθρώπους που υπονομεύουν άλλους για το προσωπικό τους συμφέρον. 

 Ποια είναι τα όνειρά σας- τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο;

Το να είμαι ευτυχισμένος και υγιής, τόσο εγώ όσο και οι γύρω μου.

 Αν έπρεπε να επιλέξετε ένα τραγούδι ή μια μελωδία που σας “αγγίζει” περισσότερο, ποιο θα ήταν αυτό και γιατί; 

Ο «Μπαγάσας» του Νικόλα Άσιμου πάντα με συγκινεί. Γιατί μου βγάζει μια ευάλωτη και εύθραυστη ελευθερία. Πράγμα που είναι άκρως ρομαντικό και ευαίσθητο.

Από τις εμπειρίες που είχατε έως σήμερα, υπάρχει κάτι για το οποίο έχετε μετανιώσει ; 

Ε, όλοι δεν έχουμε; Αρκεί να μην στέκεσαι εκεί και να προχωράς.

 Ποια είναι η κινητήρια δύναμή σας για να ανταπεξέλθετε σε όποιο εμπόδιο ή δυσκολία έχετε συναντήσει στον “δρόμο” σας ;

Το ότι οφείλεις να συνεχίζεις γιατί έτσι είναι η ζωή. Μια φορά ζούμε με όποιο τρόπο και να μας χαριστεί αυτό, νομίζω ότι δεν υπάρχει λόγος να μην το πάμε μέχρι τέλους και να παραιτηθούμε κάπου στη μέση.

 Θα θέλατε να προσθέσετε κάτι άλλο για τη δουλειά σας ή οτιδήποτε άλλο; 

Σας ευχαριστώ πολύ για την όμορφη συζήτηση.

Σας ευχαριστώ θερμά!

 

Ακούστε το τραγούδι και δείτε το lyric video στο YoutubeΕΔΩ

Στίχοι

Είναι πιο πιθανό άθεος να προσευχηθεί, στο 90’ να γίνει ανατροπή

Ακόμα και δεξιός να εξοριστεί απ’ το να με θες εσύ.

Πιο πιθανό να γίνω influencer, να χωριστούν τα Marks από τα Spencer

Να σχεδιάζω καλύτερα από τον Escher απ’ το να με θες εσύ.

Πιο πιθανό να φάω κρέπα με τραχανά, να παίξω σε serials Χολιγουντιανά

Να χορεύουν breakdance καλαματιανά απ’ το να με θες εσύ.

Κι όμως κι ας είναι κλειστός ο δρόμος

κι ας τ’ απαγορεύσει ο νόμος θα ‘ρθω να σε βρω, ναι!

Θα ‘ρθω κι ας είναι κόντρα στις πιθανότητες όλες

Να σκάσουν οι ξερόλες, εγώ θα σ’ αγαπώ, ναι!

Πιο πιθανό να χιονίσει στη Σαχάρα, σε παραλία να μην παίζουνε κιθάρα

Να τρώει vegan πανσέτα με λαχτάρα απ’ το να με θες εσύ.

Πιο πιθανό να πιάσω το joker, ο Voldemort να νικήσει τον Potter

Να έχω τέσσερις άσσους στο poker απ’ το να με θες εσύ.

Πιο πιθανό η γάτα μου να γίνει troll, να μην πανηγυρίζουν όταν μπαίνει goal

Στα μπουζούκια να ακούν μόνο rock n’ roll απ’ το να με θες εσύ.

Έπαιξαν οι μουσικοί Αλέξανδρος Βελώνιας στα κρουστά, Γιώργος Πουλιάσης στα τύμπανα, Αντώνης Τσιάπαλης στο μπάσο και Γιάννης Ταυλάς στις κιθάρες και τα πλήκτρα. Την ενορχήστρωση υπογράφει ο Γιάννης Ταυλάς. Η ηχοληψία και η μίξη έγιναν από τον Χρήστο Βλάχο (Eightyard Studios) ενώ το μάστερινγκ από τον Γιάννη Χριστοδουλάτο (Sweet Spot). Μία παραγωγή της PirARTe audiovisual productions.

Κυκλοφορεί στις ψηφιακές πλατφόρμες από την Digital Minds

Spotify: https://spoti.fi/3wRoSUk

iTunes/Apple Music: https://apple.co/3yIkAPo

Deezer: https://bit.ly/3yVJf2Z

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Coldplay |Tο βιντεοκλίπ του τραγουδιού «Feels Like I’m Falling in Love», που γυρίστηκε στο Ηρώδειο

Στο κλιπ συμμετείχε και το ελληνικό κοινό, μετά από κάλεσμα του συγκροτήματος στα social media Οι Coldplay κυκλοφόρησαν το πολυαναμενόμενο βιντεοκλίπ του τραγουδιού «Feels Like I’m Falling

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ζορντάν Μπαρντελά | Mπορεί ένας 28χρονος ακροδεξιός να κυβερνήσει την Γαλλία ;

Ο μόλις 28χρονος Ζορντάν Μπαρνελά κάνει –και εκείνος– σχέδια για το μέλλον, βάζοντας πια στο στόχαστρο όχι τόσο τον αποδυναμωμένο εκλογικά Μακρόν   Μπορεί ο Ζορντάν Μπαρντελά, μόλις

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Γυναίκα η πιλότος που εγκατέλειψε επιτυχώς το μαχητικό Mirage στην Τανάγρα! Πώς σώθηκε

Σώα είναι η πιλότος Μιράζ 2000-5 η οποία αναγκάστηκε να το εγκαταλείψει κατά τη διάρκεια της τροχοδρόμησης στην αεροπορική βάση της Τανάγρας.  Το Μιράζ 2000-5 είχε ήδη προσγειωθεί και

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Marlon Brando | Η ζωή ενός αθεράπευτα cool θρύλου του Χόλιγουντ

Ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ Brando έφυγε από τη ζωή την 1η Ιουλίου 2004, σε ηλικία 80 ετών από αναπνευστικά προβλήματα και καρδιακή ανεπάρκεια. Συμπληρώνοντας 18 χρόνια από το θάνατό του και αποτίουμε φόρο τιμής στο ακατανόητο και άπιαστο θρύλο του Χόλιγουντ.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >