AD

Θρίλερ | Με ένα εκπληκτικό ψαλίδι ο Μπέλιγχαμ οδήγησε στην ισοφάριση και μια κεφαλιά του Κέιν έστειλε την Αγγλία στους “8”

Ο Μπέλινγκχαμ λύτρωσε με το απίθανο ψαλίδι την Αγγλία και ο Κέιν την έστειλε στους «8», αφού διαμόρφωσε το 2-1 στην παράταση κόντρα στην παθιασμένη Σλοβακία. Απέναντι στους Ελβετούς οι νικητές.

Ηταν δίχως αμφιβολία το ματς του τουρνουά. Η Αγγλία βρέθηκε μπροστά σε ένα τεράστιο σοκ, αφού μέχρι το 94′ είχε έτοιμες αποσκευές για το Νησί. Ωστόσο, ο Μπέλινγκχαμ ανέβαλε την επιστροφή και με την τρομερή γκολάρα ισοφάρισε τη Σλοβακία. O Kέιν πήρε τη σκυτάλη, οι Βρετανοί ανάσαναν και στα προημιτελικά θα βρουν απέναντί τους την Ελβετία. Παιχνίδι… μάθημα για την Αγγλία, η οποία δεν μπόρεσε να πείσει σε ακόμα ένα παιχνίδι.

Χωρίς σουτ η Αγγλία, γκολ η Σλοβακία!

Ολη η αλήθεια του πρώτου ημιχρόνου σε ένα στατιστικό. Η Αγγλία για πρώτη φορά δεν έκανε σουτ σε νοκ άουτ ματς σε μεγάλη διοργάνωση από τον προημιτελικό του Μουντιάλ του 1986. Οι Βρετανοί χωρίς εμπνεύσεις, ιδέες, φρεσκάδα παρουσιάστηκαν κόντρα σε μια μαχητική Σλοβακία που είχε ευκαιρίες για να κάνει τη διαφορά. Η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου πήγε την Αγγλία πολλά χρόνια πίσω, όταν παρουσιαζόταν στα μεγάλα ραντεβού χωρίς τον τίτλο του φαβορί. Σε καμία περίπτωση δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν τη φήμη και την αξία τους, απέναντι σε μια ομάδα που δεν έκανε το κάτι παραπάνω, απλά ήταν εξαιρετικά στημένη στην άμυνα. Η Σλοβακία είχε το πάθος και στο 5ο λεπτό έχασε την πρώτη ευκαιρία, αφού βρήκε την άμυνα ανοργάνωτη. Ωστόσο, ο Χάντσκο, ο οποίος βρέθηκε σε θέση βολής αστόχησε. Η παρουσία του Μέινου στον άξονα άφησε υποσχέσεις πως η Αγγλία μπορεί να δημιουργήσει φάσεις, κάτι που συνέβη στο 7′, όμως ο Σάκα δεν πρόλαβε να κάνει το σουτ. Στο 12′ η Σλοβακία έστειλε το… δεύτερο απειλητικό μήνυμα, αλλά ο Χαράτσλιν δεν κατάφερε να σκοράρει. Στο 25ο λεπτό ήρθε και το σοκ για τους Βρετανούς. Η Σλοβακία άνοιξε εύκολα την άμυνα της Αγγλίας, ο Στρέλετς μοίρασε υπέροχα και ο Στρανζ δεν αστόχησε! Το γκολ δεν άλλαξε την αγωνιστική συμπεριφορά των Βρετανών, οι οποίοι δεν κατάφεραν να απλώσουν το παιχνίδι τoυς, αφού οι Φόντεν, Σάκα προσπαθούσαν διαρκώς να συγκλίνουν, κάτι που έκανε ευκολότερη τη ζωή των Σλοβάκων.

Αγγλία χωρίς προσανατολισμό και… σουτ!

H Αγγλία παρουσιάστηκε στο β’ μέρος χωρίς αλλαγές, παρά το γεγονός πως η εικόνα της ήταν άθλια. Κι όμως στο 49ο λεπτό βρήκε δίχτυα, με τον Φόντεν να σημειώνει το 1-1. Ωστόσο, η χαρά κράτησε λίγα δευτερόλεπτα, αφού ο παίκτης της Σίτι ήταν σε θέση οφσάιντ. Οι Βρετανοί είχαν την κατοχή, αλλά όχι και την προσήλωση για να αντιδράσουν. Κάτι που αποτυπώθηκε και στη φάση του 54′, όταν ο Στόουνς δεν είδε ποτέ την πάσα του Γουόκερ και ο Στρέλετς από το κέντρο λίγο έλειψε να πετύχει το γκολ του EURO. H κατοχή έφτασε το 75%, αλλά η ομάδα του Σάουθγκεϊτ δεν είχε τον τρόπο να δημιουργήσει ρήγματα. Η αποχώρηση του Τρίπιερ έφερε στο αριστερό άκρο της άμυνας τον Σάκα, αλλά μέσα στο γήπεδο, ούτε αυτός, αλλά ούτε και οι Πάλμερ, Φόντεν δεν μπορούσαν να καταλάβουν το ρόλο τους. Πάντως, στο 78ο λεπτό η Αγγλία πλησίασε το γκολ, αλλά ο Κέιν ολομόναχος αστόχησε.

Το θρίλερ είχε το ωραιότερο γκολ του EURO!

Η πίεση έγινε εντονότερη και στο 81ο λεπτό ο Ράις έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Η Σλοβακία έμεινε από δυνάμεις, δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα με συνέπεια η Αγγλία να είναι διαρκώς στην επίθεση. Το 95′ ήταν το λεπτό λύτρωσης για την ομάδα του Σάουθγκεϊτ, αφού ο Μπέλινγκαμ με ψαλίδι Buzzer-beater πέτυχε το 1-1. Στο πρώτο σουτ εντός στόχου η Αγγλία πήγε το ματς στην παράταση και… ξεπάγωσε τους φιλάθλους της ομάδας.

Με Κέιν πήγε στους «8»

Με την αυτοπεποίθηση στα ύψη, η Αγγλία μπήκε πολύ δυνατά και στα πρώτα 50 δευτερόλεπτα της παράτασης πέτυχε το 2-1. Ο Έζε δοκίμασε το σουτ από το ύψος της περιοχής, αλλά αστόχησε. Ο Τόνεϊ έκανε την κεφαλιά βρίσκοντας σε πλεονεκτική θέση τον Χάρι Κέιν, με τον φορ της Μπάγερν να διαμορφώνει το 2-1. Ωστόσο, η Αγγλία μετά το γρήγορο γκολ οπισθοχώρησε κι έδωσε την ευκαιρία στη Σλοβακία από το… πουθενά να βρει χώρους και να πιέσει. Μάλιστα, στην τελευταία φάση της παράτασης ο Πέκαρικ έχασε τεράστια ευκαιρία να σκοράρει με προβολή. Τίποτα δεν άλλαξε στο β’ μέρος της παράτασης, και η Αγγλία βρέθηκε στα προημιτελικά, εκεί όπου θα βρει απέναντί της την Ελβετία.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μήπως το VAR σκοτώνει το ποδόσφαιρο;

 Το VAR αποδίδει δικαιοσύνη στο ποδόσφαιρο αλλά, ταυτόχρονα, επιβάλλει στο άθλημα μία συνθήκη υπερβολικής και, τελικά, αντιποδοσφαιρικής τυπολατρίας. Ίσως ήρθε η ώρα να επανεξεταστούν οι κανονισμοί ποδοσφαίρου, ειδικά σε ό,τι αφορά το οφσάιντ.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Αδόλφος Χίτλερ | H μέρα που ένας από τους μεγαλύτερους κακούς της ιστορίας έγινε δικτάτορας

Στις 2 Αυγούστου του 1934 ο Χίτλερ ένωσε την καγκελαρία και την προεδρία με τον νέο τίτλο του Φύρερ. Καθώς η οικονομία βελτιωνόταν, η λαϊκή υποστήριξη για το καθεστώς του Χίτλερ έγινε ισχυρή και μια λατρεία του Φύρερ διαδόθηκε από τους ικανούς προπαγανδιστές του.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >