AD

Γυναίκα η πιλότος που εγκατέλειψε επιτυχώς το μαχητικό Mirage στην Τανάγρα! Πώς σώθηκε

Σώα είναι η πιλότος Μιράζ 2000-5 η οποία αναγκάστηκε να το εγκαταλείψει κατά τη διάρκεια της τροχοδρόμησης στην αεροπορική βάση της Τανάγρας. 

Το Μιράζ 2000-5 είχε ήδη προσγειωθεί και μετά εγκατέλειψε το αεροσκάφος. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, έτρεξαν οι συνάδελφοί της και την βοήθησαν ενώ το αεροσκάφος δεν φέρεται να έχει πάθει κάποια σοβαρή ζημιά, αντιθέτως έχει μικρές υλικές ζημιές που θα επισκευαστούν.

Ποια είναι η 30χρονη πιλότος Μιράζ 2000-5

Όπως μετέδωσε το Mega πρόκειται για 30χρονη ιπτάμενη, η οποία πριν από λίγο καιρό είχε μιλήσει στον τηλεοπτικό σταθμό και είχε περιγράψει ότι από μικρό κορίτσι το όνειρό της ήταν να γίνει πιλότος.

Η πιλότος, που υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει το Mirage, υπηρετεί στην 114 πτέρυγα μάχης ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλές αερομαχίες και ΝΑΤΟϊκές επιχειρήσεις. Για τις ικανότητές της και όσα μπορεί να συνέβησαν κατά τη διάρκεια του σημερινού περιστατικού, μίλησε ο αντιπτέραρχος ε.α, Κωνσταντίνας Ιατρίδης, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «κατά τη διάρκεια τη προσγείωσης πατώντας τα φρένα, φαίνεται πως κάποιο φρένο είχε κολλήσει. Και έκανε την προβλεπόμενη διαδικασία η συγκεκριμένη πιλότος, να εγκαταλείψει. Όταν βγαίνεις εκτός διαδρόμου είναι πιθανόν πάει φωτιά το αεροσκάφος. Η συγκεκριμένη πιλότος έκανε πολλές εικονικές καταρρίψεις και έγινε ο φόβος και ο τρόμος, όπως είπαν οι ίδιοι οι Τούρκοι. Επίσης, συμμετείχε σε μία διεθνή άσκηση στα Αραβικά Εμιράτα και απέσπασε πολλά συγχαρητήρια και του εντυπωσίασε με τη μαχητικότητά της».

Η ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας:

Τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024 και περί ώρα 13:46, κατά τη διάρκεια της τροχοδρόμησης, μετά την προσγείωση από εκπαιδευτική πτήση, ο ιπτάμενος εγκατέλειψε επιτυχώς το αεροσκάφος M2000-5 στην 114 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Τανάγρας.

Ο Ιπτάμενος του αεροσκάφους μεταφέρεται στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, για προληπτικούς λόγους.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Drones, anti-drones και όπλα τεχνητής νοημοσύνης «κλέβουν» την παράσταση στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης

Η φετινή στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στη Θεσσαλονίκη θα έχει το «άρωμα» της νέας εποχής στην οποία εισέρχονται

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

«Έφυγε» σε ηλικία 83 ετών ο Τζακ ΝτεΤζονέτ – Από τους σπουδαιότερους ντράμερ της σύγχρονης τζαζ

Ο Τζακ ΝτεΤζονέτ, Αμερικανός ντράμερ της τζαζ που τιμήθηκε ως ένας από τους αληθινά μεγάλους του είδους πέθανε σε ηλικία 83 ετών σε νοσοκομείο του

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Λένα Παπαληγούρα: «Αισθάνομαι ότι με αυτή την παράσταση δικαιώνω τον πατέρα μου»

Η Λένα Παπαληγούρα με αφορμή τον επιτυχημένο θεατρικό μονόλογο «Prima Facie» μίλησε στον Flash 99.4 και στην εκπομπή «Ραδιοφωνική Φιλο…Σοφία» με τη Σοφία Αποστολίδου. Η

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Στις 11:00 η μαθητική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Με σύμμαχο τον καλό καιρό πλήθος κόσμου αναμένεται να βρεθεί σήμερα στο κέντρο της Αθήνας αλλά και τον Πειραιά, προκειμένου να παρακολουθήσει τις μαθητικές παρελάσεις

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Χανιά: Ενώπιον της Δικαιοσύνης σήμερα ο 23χρονος που φέρεται να εκτέλεσε τον ξάδελφό του στο Έλος Κισσάμου

Ενώπιον των Εισαγγελικών Αρχών αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα Τρίτη (28/10) προκειμένου να λάβει προθεσμία ώστε να απολογηθεί ο 23χρονος φερόμενος ως δολοφόνος του 51χρονου, στη Γιορτή του

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >