AD

Το φαβορί έσβησε το αουτσάιντερ | Ισπανία – Γεωργία 4-1

Γερμανία, σου… έρχεται! Η Ισπανία είδε αρχικά τη Γεωργία να τη σοκάρει, όμως ανασυντάχθηκε ταχύτατα και επέβαλε την ισχύ της, «τσεκάροντας» με εντυπωσιακή τεσσάρα (4-1) τη θέση της στα προημιτελικά του EURO 2024.

Η Γεωργία βρήκε το θάρρος να ονειρευτεί αλλά είδε τη φοβερή Ισπανία να την επαναφέρει στην πραγματικότητα! Η Ρόχα έμεινε πίσω στο σκορ, όμως δεν έχασε την ψυχραιμία της και προτάσσοντας την ποιότητα και την ταυτότητά της άφησε στο χορτάρι ακόμα μια απόδειξη για το ποια είναι η καλύτερη ομάδα του EURO 2024 έως τώρα. Η ομάδα του Ντε Λα Φουέντε «απάντησε» στο προβάδισμα των Γεωργιανών με εκκωφαντική τεσσάρα (4-1) και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, δίνοντας σάρκα και οστά στην «τιτανομαχία» που άπαντες… ορέγονταν, μιας και στους «8» θα βρεθεί αντιμέτωπη με την οικοδέσποινα Γερμανία.

Γεωργιανή απογείωση και… προσγείωση με Ρόδρι

Η Ρόχα ήταν αυτή που μπήκε πολύ καλύτερα στο παιχνίδι, πίεσε από την πρώτη στιγμή και έψαξε το γκολ, έχοντας την κατοχή της μπάλας. Δυσκολευόταν πάντως να απειλήσει σε κανονική ροή και όποτε το έκανε ο Μαμαρντασβίλι ήταν εκεί.

Ο Γεωργιανός γκολκίπερ στο 10′ με τεράστια επέμβαση είπε «όχι» στην κεφαλιά του Καρβαχάλ από κόρνερ και στην επόμενη καλή στιγμή του ματς, η ομάδα του μπόρεσε να πάρει κεφάλι στο σκορ. Στο 18′, όταν για πρώτη φορά η ομάδα του Σανιόλ βρήκε χώρο, ξετυλίχθηκε εξαιρετικά στην κόντρα και ο Λε Νορμάν άθελά του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του μετά τη σκαστή σέντρα του Κακαμπάτζε.

Οι παίκτες του Ντε Λα Φουέντε έδειξαν να σοκάρονται μετά το 1-0 και η Γεωργία συνέχισε να βρίσκει χώρους και τρόπους να πλησιάσει στην αντίπαλη εστία, ακόμα κι αν δεν τους εκμεταλλεύτηκε. Στη συνέχεια πάντως, οι Ισπανοί συνήλθαν και, μετά από τις αρχικές προειδοποιήσεις τους, η… λογική αποκαταστάθηκε. Ο Ρόδρι στο 39′ με φοβερό αριστερό σουτ από το ύψος της περιοχής κάρφωσε την μπάλα στη γωνία και έκανε το 1-1.

Ρουίθ, Γουίλιαμς και Όλμο «τελείωσαν» τη δουλειά

Η Γεωργία είδε την τύχη να μην της χαμογελά στην πρώτη καλή στιγμή του ημιχρόνου και στη συνέχεια… παραδόθηκε. Στο 49′ ο Κβαρατσχέλια διέκρινε τον Σιμόν εκτός εστίας και επιχείρησε να σκοράρει πίσω από το κέντρο με το αριστερό, όμως η μπάλα πέρασε βασανιστικά άουτ και δύο λεπτά μετά ο φοβερός Μαμαρντασβίλι τη μάζεψε από τα δίχτυα του.

Ο Γιαμάλ σέρβιρε με γεωμετρική ακρίβεια στον Φαμπιάν Ρουίθ και αυτός με καρφωτή κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στη Ρόχα. Στερημένη της φλόγας της και προδομένη από τα πνευμόνια της, η Γεωργία σταδιακά αναγκάστηκε να… υποκλιθεί στους Ισπανούς, που είχαν τον απόλυτο έλεγχο.

Ισπανία: Σιμόν, Καρβαχάλ (81′ Νάβας), Κουκουρέγια (66’ Γριμάλδο), Λαπόρτ, Λε Νορμάν, Ρόδρι, Πέδρι (52’ Όλμο), Φαμπιάν Ρουίθ (81′ Μερίνο), Γιαμάλ, Γουίλιαμς, Μοράτα (67’ Οϊαρθάμπαλ)

Γεωργία: Μαμαρντασβίλι, Κάσια, Ντβάλι, Κακαμπάτζε, Κοτσορασβίλι, Τσακβετάτζε (63’ Νταβιτασβίλι), Λοτσοσβίλι (63’ Τσιταϊσβίλι), Γκβελεσιάνι (79′ Κβεκβεσκίρι), Κιτεϊσβίλι (41’ Αλτουνασβίλι), Κβαρατσχέλια, Μικαουτάτζε (79′ Ζιβζιβάτζε)

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Παίζοντας…ολλανδικά, η Ολλανδία, νίκησε την Ρουμανία 3-0 και πέρασε στους “8”

Παίζοντας έξυπνο δημιουργικό και συναρπαστικό ποδόσφαιρο, η Ολλανδία που διαπερνούσε την άμυνα της Ρουμανίας από κάθε μεριά, νίκησε…μόνο με 3-0 και έδωσε υποσχέσεις για την

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Μήπως το VAR σκοτώνει το ποδόσφαιρο;

 Το VAR αποδίδει δικαιοσύνη στο ποδόσφαιρο αλλά, ταυτόχρονα, επιβάλλει στο άθλημα μία συνθήκη υπερβολικής και, τελικά, αντιποδοσφαιρικής τυπολατρίας. Ίσως ήρθε η ώρα να επανεξεταστούν οι κανονισμοί ποδοσφαίρου, ειδικά σε ό,τι αφορά το οφσάιντ.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Αδόλφος Χίτλερ | H μέρα που ένας από τους μεγαλύτερους κακούς της ιστορίας έγινε δικτάτορας

Στις 2 Αυγούστου του 1934 ο Χίτλερ ένωσε την καγκελαρία και την προεδρία με τον νέο τίτλο του Φύρερ. Καθώς η οικονομία βελτιωνόταν, η λαϊκή υποστήριξη για το καθεστώς του Χίτλερ έγινε ισχυρή και μια λατρεία του Φύρερ διαδόθηκε από τους ικανούς προπαγανδιστές του.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >