AD

Ο απίθανος Ντιόγο Κόστα πιάνοντας 3 πέναλτι έστειλε την Πορτογαλία στους “8”

Ήρωας Ντιόγο Κόστα! Με ένα μυθικό 3/3 στη ρώσικη ρουλέτα έσωσε την Πορτογαλία και τον μοιραίο Κριστιάνο μετά από 120 άγονα λεπτά (0-0) κόντρα στη Σλοβενία για να τους στείλει στους «8» του EURO.

Πολλοί θα υπέθεταν πως ένα ματς Πορτογαλία – Σλοβενία σε νοκ-άουτ φάση EURO θα ήταν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των Ιβήρων. Η διαφορά ποιότητας άλλωστε είναι χαοτική, όμως κάθε 90λεπτο φροντίζει κάθε φορά να γράφει τη δική του ιστορία. Μια ιστορία που στη προκειμένη περίπτωση δεν είχε ήρωα τον Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά τον γκολκίπερ Ντιόγο Κόστα. Ο Κριστιάνο άλλωστε κατέρρευσε ψυχολογικά, ξέσπασε σε λυγμούς μετά το χαμένο πέναλτι της παράτασης, αλλά ήταν η ρώσικη ρουλέτα που θα του χάριζε πίσω το χαμόγελο στα χείλη. Με τον Ντιόγο Κόστα να αποκρούει και τις τρεις εκτελέσεις πέναλτι των Σλοβένων (μεταξύ αυτών και του Βέρμπιτς), η Πορτογαλία σώθηκε από δράμα και περισσότερα δάκρυα μετά το 0-0 κανονικής διάρκειας και παράτασης για να πέσει με τη Γαλλία στα προημιτελικά του EURO 2024.

Αν και η Πορτογαλία μπήκε σχετικά ζεστά στην αναμέτρηση, προοδευτικά άρχισε να κατεβάσει ρυθμό. Στο 13΄απείλησε για πρώτη φορά με άστοχη προβολή του Μπρούνο Φερνάντες στο δεύτερο δοκάρι, όμως έπρεπε να φτάσουμε για να δούμε ξανά απειλητική στιγμή με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κριστιάνο που πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Όμπλακ.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους η Πορτογαλία άγγιξε το γκολ όταν ο Παλίνια με συρτό σουτ σημάδεψε το δοκάρι, όμως το μηδέν παρέμεινε ακέραιο. Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στο β΄μέρος, μιας μια προβλέψιμη και άνευρη Πορτογαλία είχε μεν τη μπάλα στα πόδια, αλλά πρακτικά δεν ήξερε τι να την κάνει απέναντι στους οργανωμένους Σλοβένους. Στο 55΄ο Κριστιάνο δοκίμασε πάλι να βρει δίχτυα με απευθείας εκτέλεση φάουλ αλλά έπεσε πάνω στον Όμπλακ, όπως και στο 89΄όταν ο επιθετικός της Αλ Νασρ σημάδεψε τον Σλοβένο σε μοναδικό τετ-α-τετ!

Χαμένο πέναλτι ο Κριστιάνο και δάκρυα

Μοιραία ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση μετά από τα πρώτα άγονα 90 λεπτά, εκεί όπου είχαμε… δράματα. Στο 103΄ο ρέφερι Ορσάτο έδειξε την άσπρη βούλα σε πτώση του Ζότα, ο Ρονάλντο ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Όμπλακ μαζί με τη βοήθεια του δοκαριού τον νίκησε από τα έντεκα μέτρα!

Δευτερόλεπτα αργότερα ο Κριστιάνο κατέρρευσε τελείως στο γήπεδο, λυγίζοντας σε κλάματα ενώ οι συμπαίκτες του προσπαθούσαν να τον παρηγορήσουν. Στα εναπομείναντα 15 λεπτά όλη η Πορτογαλία πίεζε για το γκολ, όμως εκείνη που το άγγιξε ήταν η Σλοβενία! Έπειτα από τραγικό λάθος του Πέπε, ο Σέσκο βρέθηκε σε μοναδικό τετ-α-τετ, όμως ο Ντιόγο Κόστα τον νίκησε με τα πόδια για να στείλει τον αγώνα στα πέναλτι.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Ο Μπάιντεν ισοφαρίζει τον Τραμπ, σύμφωνα με νεότερη δημοσκόπηση

Η εκλογική αναμέτρηση παραμένει αμφίροπη παρά την κακή επίδοση του Μπάιντεν στο Debate   Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ισοφάρισε τον Ρεπουμπλικάνο Ντόναλντ Τραμπ αυτή την εβδομάδα στη

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Βαγγέλης Κωνσταντινίδης | Μου αρέσει να ζω τον έρωτα όπως κι αν εμφανίζεται. Σύντομος, μεγάλος, απροσδιόριστος, παράλογος, ανεκπλήρωτος.

Συνέντευξη με έναν πολυδιάστατο δημιουργό, που έχει καταφέρει να διαπρέψει τόσο στον χώρο της διαφήμισης, κερδίζοντας πλήθος βραβείων, όσο και στη μουσική βιομηχανία, με στίχους του που έχουν αποσπάσει περισσότερους από 60 χρυσούς και πλατινένιους δίσκους.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Amelia Earhart  | Ο μυστηριώδης θάνατος της ηρωικής αεροπόρου που έζησε καρμικό έρωτα με τον εκδότη σύζυγό της

Η ιστορία της Αμερικανίδας πρωτοπόρου της αεροπορίας, συγγραφέως και υπέρμαχου των δικαιωμάτων των γυναικών, η οποία εξαφανίστηκε στις 2 Ιουλίου 1937.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >