AD

Παίζοντας…ολλανδικά, η Ολλανδία, νίκησε την Ρουμανία 3-0 και πέρασε στους “8”

Παίζοντας έξυπνο δημιουργικό και συναρπαστικό ποδόσφαιρο, η Ολλανδία που διαπερνούσε την άμυνα της Ρουμανίας από κάθε μεριά, νίκησε…μόνο με 3-0 και έδωσε υποσχέσεις για την συνέχεια.

Ίσως η σημερονή αναμέτρηση ανάμεσα στην Ολλανδία και την Ρουμανία, ήταν το πιο συναρπαστικό από όσα έχουμε παρακολουθήσει μέχρι τώρα,

Και γι αυτό…φταίνε οι Ολλανδοί, που με συνεχείς επιθετικές εμπνεύσεις, διαπερνούσαν την αμυνα της Ρουμανίας, όποτε ήθελαν και με κάθε δυνατό τρόπο. Οι Ρουμάνοι προσπάθησαν να αμυνθούν, αλλά στάθηκε αδύνατον να παρακολουθήσουν τις ολλανδικές επινοήσεις.

Οι προβληματικές εμφανίσεις… έμειναν στη φάση των ομίλων, αφού η Ολλανδία επικράτησε εύκολα της Ρουμανίας με 3-0 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του EURO 2024. Eκεί, θα βρει τον νικητή του ζευγαριού Αυστρία – Τουρκία. Οι Οράνιε ήταν εξαιρετικοί επιθετικά, δημιούργησαν πολλούς κινδύνους και θα μπορούσαν να πετύχουν περισσότερα γκολ. Στον αντίποδα, η Ρουμανία χωρίς φορ που να… τρομάζει και πίεση στην αντίπαλη άμυνα δεν μπορούσε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο.

Εύκολο προβάδισμα, καμία πίεση…

H Ολλανδία μπήκε πιο δυνατά στο ματς, πίεσε και είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 7′, αλλά το μακρινό σουτ του Σιμόνς δε βρήκε στόχο. Οι Ρουμάνοι πίεσαν ψηλά, προσπάθησαν να βάλουν δύσκολα στην αντίπαλό τους, αλλά τα κενά που άφηναν στα μετόπισθεν ήταν αρκετά. Μάλιστα, στο 11ο λεπτό οι Οράνιε πλησίασαν στο γκολ, αλλά ο Νίτα νίκησε τον Ντεπάι. Η Ολλανδία στο 20ο λεπτό κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ιδανική ανάπτυξη με την μπάλα να καταλήγει στον Χάκπο στα αριστερά και τον παίκτη της Λίβερπουλ να πετυχαίνει με δυνατό σουτ το 1-0.

Μετά το τέρμα, η ομάδα του Κούμαν ήταν πιο σίγουρη στον αγωνιστικό χώρο, κυκλοφορούσε καλύτερα κι έβαζε δύσκολα στους Ρουμάνους. Στο 26ο λεπτό οι Οράνιε πλησίασε στο γκολ, αλλά η σκαστή κεφαλιά του Ντε Φράι πέρασε άουτ. Η φούρια της Ρουμανίας στο πρώτο τέταρτο έχει σβήσει για τα καλά μετά το γκολ του Χάκπο, με τους Ολλανδούς να μην αντιμετωπίζουν κινδύνους. Οι κινήσεις του Σιμόνς στον άξονα προκαλούσαν συνεχή ρήγματα στην ανασταλτική λειτουργία των Ρουμάνων, όπως και τα ανεβάσματα του Ντάμφρις από τη δεξιά πτέρυγα. Αντίθετα, η ολλανδική άμυνα δεν είχε λόγο να ανησυχεί. Η απουσία ενός δυναμικού φορ από την ομάδα του Ιορντανέσκου και φυσικά η έλλειψη πίεσης Ντε Φράι, Φαν Ντάικ έκανε ευκολότερο το έργο των Οράνιε.

Χαλαρά στους «8» η Ολλανδία

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε. Η Ολλανδία κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα, όμως έχανε τη μια ευκαιρία μετά την άλλη. Στο 54′ ο Ντεπάι δε βρήκε δίχτυα από κοντά, ενώ στο 58′ η κεφαλιά του Φαν Ντάικ σταμάτησε στο δοκάρι. Ο Νίτα έβγαλε τη σουτάρα του Χάκπο στο 62′ σε ένα εκρηκτικό τέταρτο για τους Οράνιε. Στο 63ο λεπτό ήρθε το δεύτερο γκολ με τον Χάκπο, αλλά το VAR δεν… έχασε τη φάση, όπως ο βοηθός, μιας και ο Ολλανδός σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ. Η Ολλανδία έκανε ό,τι ήθελε στο ματς, όμως η αστοχία χτυπούσε κόκκινο, αφού Ντεπάι και Φίρμαν δεν μπόρεσαν να σκοράρουν σε μεγάλες φάσεις.

Η λύτρωση ήρθε στο 83′! Ο Χάκπο κυνήγησε τη φάση και πρόλαβε τη μπάλα προτού βγει εκτός αγωνιστικού χώρου, γύρισε τη μπάλα και ο Μάλεν σε κενό τέρμα έγραψε το 2-0. Χωρίς άγχος πλέον η ομάδα του Κούμαν και στις καθυστερήσεις πέτυχε και τρίτο γκολ. Αστραπιαία αντεπίθεση από τους Οράνιε, με τον Μάλεν να μπαίνει στην περιοχή και να εκτελεί στην κλειστή γωνία για το 3-0.

Ρουμανία (Εντι Ιορντανέσκου): Νίτα, Ράτιου, Ντραγκούσιν, Μπούρτσα, Μόγκος (38′ λ.τρ. Ρακοβιτάν), Μ. Μάριν (72′ Τσιτσαλντάου), Μαν, Στάντσιου (88′ Ολάρου), Ρ. Μάριν, Χάτζι (72′ Αλιμπεκ), Ντράγκους (72′ Μιχάιλα)

Ολλανδία (Ρόναλντ Κούμαν): Φερμπρούχεν, Ντάμφρις, Ντε Φράι, Φαν Ντάικ, Άκε (69′ Φαν ντε Φεν), Σχάουτεν (69΄ Φέερμαν), Σίμονς, Ρέιντερς, Μπερχβάϊν (46′ Μάλεν), Ντεπάι (90’+2 Μπλιντ), Χάκπο (84΄ Βέγκχορστ)

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Θεοδωρικάκος | Η πολιτική μας είναι η ενίσχυση του εισοδήματος των πολλών

«Η μία πλευρά είναι το πόσο κοστίζει ένα προϊόν και η άλλη το εισόδημα» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος και επισήμανε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης υλοποιεί το νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τζεφ Μπέζος & Λόρεν Σάντσεζ | Bόλτα στα Ματογιάννια

Ο δισεκατομμυριούχος και η αρραβωνιαστικιά του βρέθηκαν στα ελληνικά νησιά για στιγμές χαλάρωσης   Ο Τζεφ Μπέζος και η Λόρεν Σάντσεζ βρέθηκαν στη Μύκονο για διακοπές τον περασμένο μήνα.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Marie Curie | Η τραγική ιστορία της διασημότερης γυναίκας επιστήμονα όλων των εποχών

Στις 4 Ιουλίου του 1934 γεννήθηκε η επιστήμονας που μαζί με τον σύζυγό της ανακάλυψε το ράδιο δίνοντας ελπίδα σε καρκινοπαθείς, αλλά αυτό στάθηκε αιτία του θανάτου της.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ο Μπάιντεν ισοφαρίζει τον Τραμπ, σύμφωνα με νεότερη δημοσκόπηση

Η εκλογική αναμέτρηση παραμένει αμφίροπη παρά την κακή επίδοση του Μπάιντεν στο Debate   Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ισοφάρισε τον Ρεπουμπλικάνο Ντόναλντ Τραμπ αυτή την εβδομάδα στη

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >