AD

Παίζοντας…ολλανδικά, η Ολλανδία, νίκησε την Ρουμανία 3-0 και πέρασε στους “8”

Παίζοντας έξυπνο δημιουργικό και συναρπαστικό ποδόσφαιρο, η Ολλανδία που διαπερνούσε την άμυνα της Ρουμανίας από κάθε μεριά, νίκησε…μόνο με 3-0 και έδωσε υποσχέσεις για την συνέχεια.

Ίσως η σημερονή αναμέτρηση ανάμεσα στην Ολλανδία και την Ρουμανία, ήταν το πιο συναρπαστικό από όσα έχουμε παρακολουθήσει μέχρι τώρα,

Και γι αυτό…φταίνε οι Ολλανδοί, που με συνεχείς επιθετικές εμπνεύσεις, διαπερνούσαν την αμυνα της Ρουμανίας, όποτε ήθελαν και με κάθε δυνατό τρόπο. Οι Ρουμάνοι προσπάθησαν να αμυνθούν, αλλά στάθηκε αδύνατον να παρακολουθήσουν τις ολλανδικές επινοήσεις.

Οι προβληματικές εμφανίσεις… έμειναν στη φάση των ομίλων, αφού η Ολλανδία επικράτησε εύκολα της Ρουμανίας με 3-0 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του EURO 2024. Eκεί, θα βρει τον νικητή του ζευγαριού Αυστρία – Τουρκία. Οι Οράνιε ήταν εξαιρετικοί επιθετικά, δημιούργησαν πολλούς κινδύνους και θα μπορούσαν να πετύχουν περισσότερα γκολ. Στον αντίποδα, η Ρουμανία χωρίς φορ που να… τρομάζει και πίεση στην αντίπαλη άμυνα δεν μπορούσε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο.

Εύκολο προβάδισμα, καμία πίεση…

H Ολλανδία μπήκε πιο δυνατά στο ματς, πίεσε και είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 7′, αλλά το μακρινό σουτ του Σιμόνς δε βρήκε στόχο. Οι Ρουμάνοι πίεσαν ψηλά, προσπάθησαν να βάλουν δύσκολα στην αντίπαλό τους, αλλά τα κενά που άφηναν στα μετόπισθεν ήταν αρκετά. Μάλιστα, στο 11ο λεπτό οι Οράνιε πλησίασαν στο γκολ, αλλά ο Νίτα νίκησε τον Ντεπάι. Η Ολλανδία στο 20ο λεπτό κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ιδανική ανάπτυξη με την μπάλα να καταλήγει στον Χάκπο στα αριστερά και τον παίκτη της Λίβερπουλ να πετυχαίνει με δυνατό σουτ το 1-0.

Μετά το τέρμα, η ομάδα του Κούμαν ήταν πιο σίγουρη στον αγωνιστικό χώρο, κυκλοφορούσε καλύτερα κι έβαζε δύσκολα στους Ρουμάνους. Στο 26ο λεπτό οι Οράνιε πλησίασε στο γκολ, αλλά η σκαστή κεφαλιά του Ντε Φράι πέρασε άουτ. Η φούρια της Ρουμανίας στο πρώτο τέταρτο έχει σβήσει για τα καλά μετά το γκολ του Χάκπο, με τους Ολλανδούς να μην αντιμετωπίζουν κινδύνους. Οι κινήσεις του Σιμόνς στον άξονα προκαλούσαν συνεχή ρήγματα στην ανασταλτική λειτουργία των Ρουμάνων, όπως και τα ανεβάσματα του Ντάμφρις από τη δεξιά πτέρυγα. Αντίθετα, η ολλανδική άμυνα δεν είχε λόγο να ανησυχεί. Η απουσία ενός δυναμικού φορ από την ομάδα του Ιορντανέσκου και φυσικά η έλλειψη πίεσης Ντε Φράι, Φαν Ντάικ έκανε ευκολότερο το έργο των Οράνιε.

Χαλαρά στους «8» η Ολλανδία

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε. Η Ολλανδία κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα, όμως έχανε τη μια ευκαιρία μετά την άλλη. Στο 54′ ο Ντεπάι δε βρήκε δίχτυα από κοντά, ενώ στο 58′ η κεφαλιά του Φαν Ντάικ σταμάτησε στο δοκάρι. Ο Νίτα έβγαλε τη σουτάρα του Χάκπο στο 62′ σε ένα εκρηκτικό τέταρτο για τους Οράνιε. Στο 63ο λεπτό ήρθε το δεύτερο γκολ με τον Χάκπο, αλλά το VAR δεν… έχασε τη φάση, όπως ο βοηθός, μιας και ο Ολλανδός σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ. Η Ολλανδία έκανε ό,τι ήθελε στο ματς, όμως η αστοχία χτυπούσε κόκκινο, αφού Ντεπάι και Φίρμαν δεν μπόρεσαν να σκοράρουν σε μεγάλες φάσεις.

Η λύτρωση ήρθε στο 83′! Ο Χάκπο κυνήγησε τη φάση και πρόλαβε τη μπάλα προτού βγει εκτός αγωνιστικού χώρου, γύρισε τη μπάλα και ο Μάλεν σε κενό τέρμα έγραψε το 2-0. Χωρίς άγχος πλέον η ομάδα του Κούμαν και στις καθυστερήσεις πέτυχε και τρίτο γκολ. Αστραπιαία αντεπίθεση από τους Οράνιε, με τον Μάλεν να μπαίνει στην περιοχή και να εκτελεί στην κλειστή γωνία για το 3-0.

Ρουμανία (Εντι Ιορντανέσκου): Νίτα, Ράτιου, Ντραγκούσιν, Μπούρτσα, Μόγκος (38′ λ.τρ. Ρακοβιτάν), Μ. Μάριν (72′ Τσιτσαλντάου), Μαν, Στάντσιου (88′ Ολάρου), Ρ. Μάριν, Χάτζι (72′ Αλιμπεκ), Ντράγκους (72′ Μιχάιλα)

Ολλανδία (Ρόναλντ Κούμαν): Φερμπρούχεν, Ντάμφρις, Ντε Φράι, Φαν Ντάικ, Άκε (69′ Φαν ντε Φεν), Σχάουτεν (69΄ Φέερμαν), Σίμονς, Ρέιντερς, Μπερχβάϊν (46′ Μάλεν), Ντεπάι (90’+2 Μπλιντ), Χάκπο (84΄ Βέγκχορστ)

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

«ΤΕΧΝΗ – ΔΙΑΓΩΝΙΟΣ και το Μουσείο που δεν έγινε»: Έκθεση με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΑΠΘ και τα 25 χρόνια του Τελλογλείου 

Ένας διαφορετικός πυρετός προετοιμασίας «καίει» αυτές τις μέρες το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ. Η διετής και πλέον επίπονη προσπάθεια, έρευνα και συλλογή για τα εκθέματα της επικείμενης

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Συρία: Μουσείο εικονικής πραγματικότητας αναδεικνύει τα δεινά στις φυλακές κολαστήρια του καθεστώτος Άσαντ

Ένα πρωτοποριακό μουσείο εικονικής πραγματικότητας στη Συρία τεκμηριώνει τα βασανιστήρια, τις δολοφονίες και την καταπίεση που υπέστησαν χιλιάδες κρατούμενοι στις φυλακές του καθεστώτος Άσαντ, μέσα

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Σώματα καπνισμένα με ξήρανση ίσως είναι οι «παλαιότερες μούμιες» του κόσμου σύμφωνα με μελέτη

Ορισμένες αρχαίες κοινωνίες στην Κίνα και τη νοτιοανατολική Ασία φαίνεται να ξήραναν τα πτώματα των νεκρών τους με καπνό, ουσιαστικά μουμιοποιώντας τα χιλιάδες χρόνια νωρίτερα

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ιωάννινα: Συνελήφθη κρατούμενος στις φυλακές για διακίνηση ναρκωτικών

Συνολικά 125 συσκευασίες με κοκαΐνη και κάνναβη ΄φερεται να είχε στην κατοχή του κρατούμενος στο Κατάστημα Κράτησης Ιωαννίνων, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή και διακίνηση

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Σαουδική Αραβία: Τέσσερις δασκάλες σκοτώθηκαν σε τροχαίο στο δρόμο για δυσπρόσιτο σχολείο

Ένας ορεινός δρόμος στο Κυβερνείο Αλ-Νταγιέρ, ανατολικά της Τζαζάν στην Σαουδική Αραβία, μετατράπηκε σε σκηνικό τραγικού δυστυχήματος. Τέσσερις δασκάλες και ο οδηγός του οχήματος που

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >